Colca Canyon

'423199' door teunhuisman '423199' door teunhuisman

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Condor

teunhuisman

Deze condor die van me af vliegt boven de Canyon del Colca toont heel mooi zijn vleugeltoppen, elk bekroond met acht 'vingers' voor de besturing. Dat is uniek bij deze vogels.

'279763' door Lola '279763' door Lola

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Good morning Colca

Lola

Colca Canyon in het ochtendlicht, Peru 2008. De schitterende kloof is twee keer zo diep als the Grand Canyon en zeer de moeite waard om te bezoeken. De wandeling naar beneden is minstens zo zwaar als naar boven, maar het is het dubbel en dwars waard.

'512816' door Lyske1980 '512816' door Lyske1980

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Colca Canyon I

Lyske1980

De Colca Canyon vond ik waanzinnig mooi. Je kunt er heerlijk wandelen en je ziet overal prachtige bergen. Tijdens de wandelingen kwamen we vaak ezels tegen, ik vind ze altijd zo schattig!

'258531' door ruudblok '258531' door ruudblok

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Andescondor

ruudblok

De Andescondor stijgt op De Andescondor is het symbool van het Andesgebergte. Het is een grote roofvogel die behoort tot de Amerikaanse gieren De Andescondor is een van de grootste vliegende vogels ter wereld met een spanwijdte tot drie meter. Hij nestelt op nauwelijks toegankelijke rotsrichels. Bij uitzondering vangt hij levende lamajongen en hertenkalfjes. Maar omdat de condor slechts één ei in de twee jaar uitbroedt en doordat de mens dieren doodt door er op te jagen en door prooidieren te vergiftigen, wordt de Andescondor nu ernstig bedreigd. 's Ochtends vertrekken de condors uit de soms wel 1000 meter diepe Andesvallei. Colca Canyon. Dit doen ze door te zweven op de opstijgende warme lucht in de vallei. Een Andescondor kan wel 70 jaar oud worden.

'553015' door konne000 '553015' door konne000

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Peru op z'n mooist

konne000

Als je de weg van Arequipa naar de Colca Canyons neemt, zul je zeker niet in slaap vallen. Wat een schoonheid van het landschap en wat een weergaloos afwisselend gebied. Hier kijk je over het landschap met de prachtige vicuñas op de voorgrond en de besneeuwde toppen daar achter!

'326125' door PaulHoo '326125' door PaulHoo

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

4910 mtr - Mirador de

PaulHoo

Tijdens onze Colca Canyon excursie krijg ik even boven de 4000 meter last van hoogteziekte. Op het hoogtepunt van onze rit op deze plek zitten we op 4910 meter. Echt genieten van de intens blauwe lucht kan ik niet...misselijk, zware hoofdpijn en weinig lucht. Een halve dag later bij het zien van mijn foto's overheerst toch weer het positieve. Wat een mooi landschap en op dat moment had ik Bolivia nog niet eens gezien, het 2e deel van onze 3 weekse vakantie.

'531080' door MiekeLejeunevdVen '531080' door MiekeLejeunevdVen

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Mooie vallei.

MiekeLejeunevdVen

Door de bergen (hoogste punt 4800 m) reizen we verder van Colca Canyon naar Chivay. Het is een prachtige rit onderweg maken we even een rustpauze om te genieten van dit indrukwekkende groene landschap. s.v.p. even vergroten.

'529942' door MiekeLejeunevdVen '529942' door MiekeLejeunevdVen

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Colca canyon

MiekeLejeunevdVen

Tussen de prachtige witte stad Arequipa (2325 mrt ) en het plaatsje Chivay (3650 meter ) ligt de Colca Canyon, het leefgebied van de Condor. We hadden geluk dat het mooi en helder weer was zodat we volop konden genieten niet van een maar …acht condors. Dit is er een van. ( s.v.p. even vergroten )

'492223' door pensionado '492223' door pensionado

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Roofvogel op de Andes

pensionado

Deze mooi getekende roofvogel kwamen wij tegen toen we op weg waren van Arequipa naar de Colca Canyon. Helaas heb ik zijn naam toen niet kunnen noteren, maar er is vast wel een Reisreporter die deze soort herkent.

'302179' door antwan '302179' door antwan

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Landbouwterrassen

antwan

De Colca Canyon is een kloof in het zuiden van Peru. Hij ligt ongeveer 160 kilometer van Arequipa vandaan. Hij is meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika. Daarentegen zijn de muren niet zo recht als bij de Grand Canyon. Het diepste punt is ruim 3000 meter.. De Colcavallei is een kleurrijk gebied met dorpjes waar de lokale bevolking zich nog altijd aan de oude tradities en leefwijze houdt en ze maken nog altijd gebruik van de landbouwterrassen die het gebied een mooi kleurrijk geheel geven.

'286615' door jdevaan '286615' door jdevaan

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Chili Arend ofwel...g

jdevaan

De Chili arend is officieel geen arend maar familie van de blauwe buizerdsoort. En als je het helemaal goed wilt hebben dan is de naam grijze arendbuizerd of Agoeja. De Chili Arend heeft in haar jeugd een bruin/rood verenkleed. Pas op volwassen leeftijd komt het wit/blauwe verenkleed naar boven. Deze zagen we tijdens de Colca Canyontocht in de buurt van het plaatsje Macay.

'309174' door antwan '309174' door antwan

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Kleurrijk

antwan

Tijdens een trip door de Colca Canyon maak je kennis met de kleurrijke bevolking die hier in de vallei leeft. Het hoofddeksel wat deze dame op heeft is kenmerkend voor de bevolking in de vallei. Je ziet het bij bijna alle vrouwen hier.

'512907' door Lyske1980 '512907' door Lyske1980

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Colca Canyon ll

Lyske1980

Aangezien de Colca Canyon een plek is waar veel toeristen komen, vind je er talloze standjes waar kleurig geklede vrouwtjes hun waar aanbieden. Op deze foto zie je - als je heel goed kijkt - ook nog een condor in de lucht, prachtige beesten vond ik het...

'561084' door HenkVanetie '561084' door HenkVanetie

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Kop Condor

HenkVanetie

Ik heb het geluk gehad (dankzij een hele goede meedenkende gids) dat ik op een fantastische plek mocht gaan zitten om mooie actie foto's van de Condor te maken. Wat je bijna nooit ziet is de kop van de Condor, dat was mijn nieuwe uitdaging tijdens die ochtend en dat is volgens mij redelijk gelukt. Ik was eigenlijk aangenaam verrast om die felle kleuren in hals te zien. Al met al hebben wij een schitterende mooie ochtend gehad in Cruz de Condor. Nogmaals mocht je naar Peru gaan, dan mag je deze spot niet vergeten en ga vroeg op pad.

'533303' door MiekeLejeunevdVen '533303' door MiekeLejeunevdVen

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

...Mann

MiekeLejeunevdVen

Colca Canyon is als je geluk hebt de plaats om condors te spotten. Zoals je ziet hadden wij geluk, de Andes condor is een grote zwarte gier. De mannetjes hebben een kraag van witte veren rond de nek. Zij hebben ook een flinke kam op hun kop, deze is vaak rood om vrouwtjes te lokken. Het zijn aaseters en voeden zich met kadavers. Ze hebben de grootste vleugel oppervlak van alle vogels en herkenbaar doordat de vleugels pennen hebben die, als ze gespreid zijn, op vingers lijken. Zij kunnen urenlang op thermiek blijven zweven. s.v.p. even vergroten.

'560526' door HenkVanetie '560526' door HenkVanetie

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

The Landing Condor

HenkVanetie

Deze foto heb ik mogen nemen op 1 juli 2017 . Onze gids vertelde mij dat zij een hele goede plek wist om mooie foto's van Condors te maken. Helaas was deze reeds bezet, totdat de mensen ongeduldig werden en weggingen en zij deze plek bezet hield om mij daar plaats te laten nemen. Hoe top is dat !! Ze zei mensen hebben geen geduld om te wachten en gaan de Condors achterna, dat heeft totaal geen zin. Voor mij lag een rots punt (ca.10 mt voor ons) en daar landde deze mannetjes Condor. Er zaten er al 2, 1 vloog er op dat moment en de ander staat te kijken (onderaan de foto). het ging om het moment dat de Condor de landing inzette. Ik ben persoonlijk heel blij dat ik deze foto heb mogen maken. Tip van mij: Heb geduld wanneer je naar Cruz de Condor gaat om Condors te fotograferen. Ik heb schitterende platen mogen schieten.

'551906' door karinm '551906' door karinm

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Colca canyon

karinm

Een diepe kloof in het Peruaanse landschap, de Colca canyon. Hier kun je de enorme condor zien vliegen. Deze beesten hebben een enorme spanwijdte en maken gebruik van de thermiek in de canyon. Het landschap er omheen is net zo indrukwekkend als de enorme vogels!

'415021' door konne000 '415021' door konne000

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Verrassend

konne000

De weg van Arequipa naar Chivay (Colca Canyon) gaat over grote hoogtes. Het is warm en droog en overal zie je vicuña's, lama's en alpaca's lopen. Erg verrassend was het daarom dat met dit droge, warme klimaat plots dit landschap opduikt. Vele waterplassen, waarin vogels en ganzen zichzelf lekker verwennen!

'306373' door antwan '306373' door antwan

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Verlegen

antwan

Dit meisje liep samen met haar moeder over de markt in een klein dorpje in de Colca Canyon. Ik vroeg of ik ze mocht fotograferen en dat vonden ze goed alhoewel het meisje wel een beetje verlegen was. Ondertussen aten hun lama's het gras uit hun tassen.

'277823' door antwan '277823' door antwan

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Verkoopster

antwan

Deze verkoopster kwamen we tegen tijdens een rit door de Colca Canyon. We konden het natuurlijk weer niet laten om iets bij haar te kopen. Na, voor ongeveer € 1,-, enkele kleine souvenirs te hebben gekocht voor neefje en nichtje wilde ze als dank wel even voor mij poseren.

'405578' door konne000 '405578' door konne000

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Diepe buiging

konne000

Stond mijn eerder geplaatste kleurrijke dame buiten de Canyon, deze jonge Condor zit er in. Nadat hij van zo'n 300 meter diepte omhoog gecirkeld is, heeft ie even een rustplaatsje gezocht! Straks weer verder de Andes in, op zoek naar voedsel!

'280753' door jdevaan '280753' door jdevaan

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

2 condors in de Colca

jdevaan

Na uren wachten, kwamen net nadat veel busjes toeristen al weer vertrokken waren, er toch eindelijk 2 condors op de thermiek naar boven uit het dal van de Colca. Wat een kippevelmoment en wat een blijdschap! Dit zijn nog jonge dieren. De ouderen hebben een zwart verenpak met witte kraag. Deze zijn nog bruin. De volgende info komt van Wikipedia: De condor is een gierensoort. De andescondor die tot de grootste vliegende vogels op aarde behoort, wordt op dit moment bedreigd en de populatie loopt langzaam terug, dit wordt veroorzaakt door de locale boeren die de condor als een bedreiging zien voor hun vee. De condor kan op een hoogte van 3000 tot 5000 meter leven en zweeft op de thermiekbellen, door bijvoorbeeld 's morgens vroeg te vertrekken uit een andesvallei en zodoende zich omhoog te bewegen door warme lucht te gebruiken. Een condor reist soms meer dan 200 kilometer opzoek naar aas en soms vogeleieren. In het binnenland eten zij voornamelijk grote zoogdieren, terwijl bij de kust de condor eerder zeezoogdieren eet.

'490443' door Lyske1980 '490443' door Lyske1980

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Colca Canyon

Lyske1980

In de buurt van de Colca Canyon kwamen we een souvenirs kraam tegen van een moeder en haar dochtertje. We vonden de Peruaanse kinderen er iedere keer weer schattig uit zien met hun prachtige, kleurige kledij dus ik was blij dat ik deze foto mocht maken.

'371839' door konne000 '371839' door konne000

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Lekker bekkie!

konne000

Hier een ontzettend leuk vrouwtje dat ik trof op de markt van Chivay. Rustig langs de kant zittend, alles overziend en op zich af laten komend. Toen ik haar vroeg of ik een foto van haar mocht maken, kwam er eerst niet meer dan een lichte grijns, maar uiteindelijk bezweek ze en mocht ik haar portretteren! Dank U lieve mevrouw!