Ballestas eilanden

'370859' door konne000 '370859' door konne000

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Candelabro

konne000

Vanuit Pisco kun je een boottocht maken naar de Islas Bellestas, een prachtig natuurreservaat. Onderweg heb je dan plotseling dit beeld. De Kandelaar van Paracas, een indrukwekkende geoglief van een 3-armige kandelaar. Het is 128 m. lang en 78 m. breed en de diepte varieert van 10-60 cm. Waarschijnlijk is deze tekening eeuwen bewaard gebleven dankzij het constante klimaat. Het waait er nauwelijks en hooguit 1-2 mm neerslag per jaar. Een prachtig gezicht. Er onder zitten honderden Peruviaanse Pelikanen.

'255757' door ruudblok '255757' door ruudblok

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Galápagos van de...ar

ruudblok

Vanuit de haven van Paracas kun je naar de Galápagos van de armen. Dit noemt men waarschijnlijk zo omdat het wat goedkoper of omdat er daadwerkelijk veel minde te zien is. Op de Ballestas eilanden is een enorme variëteit aan vogels. Er zijn onder andere stormvogels, aalscholvers, pelikanen, Jan van Gendt, gieren, fregatvogels en zelfs pinguïns. Op de stranden van de eilanden en de rotsformaties liggen koloniën zeeleeuwen te genieten van de zon.

'529814' door MiekeLejeunevdVen '529814' door MiekeLejeunevdVen

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Ballestas eilanden

MiekeLejeunevdVen

Pisco, een klein havenplaatsje dat 'n korte tijd de hoofdstad van het land was. We maken een boottocht naar de Ballestas eilanden ook de Galapagos-eilanden van Peru genoemd. Op kleine rotseilanden zijn pinguïns, pelikanen, en zeeleeuwen te vinden. Onderweg ook veel dolfijnen gespot. s.v.p.even vergroten.

'421576' door teunhuisman '421576' door teunhuisman

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Nestelen

teunhuisman

Augustus is in Peru het begin van het voorjaar. De temperatuur begint te stijgen en de vogels gaan nestelen. Hoe deze markante vogel, die hier op de rotsen van een Ballestas eiland aan zijn nest werkt, hoorde ik van mijn zeer gewaardeerde mede-RR's: de Peruviaanse roodpoot-aalscholver, die in tegenstelling tot de meeste andere zeevogels niet in kolonies broedt.

'530165' door MiekeLejeunevdVen '530165' door MiekeLejeunevdVen

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

El Candelabro.

MiekeLejeunevdVen

Als je een boottocht maakt naar de Ballestas eilanden zie je onderweg deze kandelaar op het schiereiland Paracas. "El Candelabro" is 180 m hoog, 78m.breed. Niemand weet hoe het geoglief is ontstaan, vermoedelijk door de makers v.d. Nasca lijnen. Tip.. voor de reizigers als je naar deze eilanden gaat zorg dat je zoveel mogelijk achter de bestuurder van de supersnelle boot gaat zitten. Dan blijf je droog, hoe verder naar de achterkant v.d boot hoe meer last je hebt van het opspattende water. s.v.p. even vergroten.

'391013' door MCransCrans '391013' door MCransCrans

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Strand en...zonsonder

MCransCrans

Op het strand van Paracas in Peru. Iedereen komt er voor de eilanden met de vele vogels, zeeleeuwen en pinguins. Maar er is ook een mooie zonsondergang te zien.

'423119' door koenenhe '423119' door koenenhe

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Guano op de Islas...B

koenenhe

Op de Islas ballestas zitten zoveel vogels die guano - mest - produceren, dat er in het verleden eenn hele industrie is ontstaan om die guano af te graven en als mest te verkopen. Hier is een restant te zien van een aanlegplek voor schepen om de guano op e halen. Nu is het een schitterend beschermd natuurgebied.

'482763' door Doubled '482763' door Doubled

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Boot trip naar...Ball

Doubled

Vanuit Paracas kun je met een boot tocht (duur circa 2 uur) de Ballestas eilanden bezoeken. Het is niet mogelijk om aan land te gaan, maar vanuit de boot kun je van vrij dichtbij veel verschillende vogelsoorten (o.a. pinguïns, Peruaanse pelikanen en Inca sterns) en zeerobben zien. Probeer een plaatsje aan de linkerkant van de boot te bemachtigen, daar heb je het beste zicht op de eilanden . De tour wordt ook aangeboden vanuit Lima, maar dan ben je wel in het totaal zo'n 8 uur met de bus onderweg. Dus als je tijd genoeg hebt in Paracas of nabijgelegen Pisco te overnachten, dat is een stuk relaxer.

'459824' door Doubled '459824' door Doubled

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Peruaanse Pelikaan

Doubled

Twee Peruaanse pelikanen op de Ballestas eilanden vlak voor de kust van Paracas. Op deze eilanden groep leven grote kolonies vogels (pnder ander pelikanen en pinguins) en zeehonden.

'391254' door MCransCrans '391254' door MCransCrans

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Red Beach, Paracas

MCransCrans

Prachtig rood strand in. Playa Roja. Erg mooi natuurverschijnsel. het ligt vlak bij de plaats paracas in een national park. We zijn er met een georganiseerde tour vanuit Paracas heen gegaan.

'357058' door whelder '357058' door whelder

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Op de uitkijk

whelder

Helemaal bovenop de rotsen van de Ballestas-eilanden zaten deze Bougainville aalscholvers op de uitkijk. De eilanden zijn wat rotsen in de oceaan vlak voor de woestijkust ten zuiden van Lima. Je kunt er niet van boord maar hebt van uit een bootje een goed maar wiebelig uitzicht op de tienduidzenden vogels van diverse soorten. Deze aalscholvers zijn de grootste producenten van Guano mest. Daarom worden ze soms ook wel Guano aalscholver genoemd.

'370068' door konne000 '370068' door konne000

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Inca Stern

konne000

De meeste sterns op de wereld zien er toch redelijk gelijk uit. Veelal wit met een groter of kleiner zwart kopje op de kop. Deze is echter heel bijzonder en zou je in eerste instantie voor een meeuw kunnen versleiten. Het is echter de Inca Tern (=stern) ( Larosterna inca, 41 cm.). Prachtig met ook een zwart kapje, daar een witte streep onder met een klein geel stukje. Een beauty vond/vind ik het!

'374112' door konne000 '374112' door konne000

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Vijf op een rij

konne000

Voor mijn gevoel lijken de meeste aalscholvers op elkaar. Ook deze weer, maar al determinerend kwam ik tot de conclusie dat dit niet de soort was die we in Nederland zien. Dit is n.l. de Neotropic Cormorant (=aalscholver). Hier zaten er vijf achter elkaar op de paaltjes, eigenlijk dus één te veel!

'422789' door teunhuisman '422789' door teunhuisman

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Pinquins

teunhuisman

Een groepje Humboldt pinquins op een van de Ballestas eilanden. Zij gedijen vooral goed in het gematigd klimaat. Ze zijn allemans-vrienden en dus kun je ze samen met allerlei vogels tegenkomen zoals hier met de jan-van-genten op dezelfde rots. De vogelpoep hier laat zijn sporen hier na op de op andere plekken smetteloos witte buikjes van deze pinguins.

'423107' door koenenhe '423107' door koenenhe

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Islas Ballestas

koenenhe

Op de voor de kust van peru gelegen Ilsas Ballestas zit heel veel wil, zeeleeuwen, Humboldt Pinguins, en deze vogels. Wat het zijn, weet ik niet, maar het waren er wel veel. Deze Poor Man's Galapagos zijn een boottochtje waard. Bij ons werd het afgesloten met een intocht in de haven door dolfijnen!

'412613' door Royanne2319 '412613' door Royanne2319

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Ballestas zeeleeuwen

Royanne2319

Vanaf de kleine vissershaven Paracas vertrekt je met een snelle speedboot naar de Ballestas eilanden. Onderweg kom je de “El Candelabro”, een schitterende rotstekening van een kandelaar van 200 meter hoog en 60 meter breed tegen. Het is een gebied met een enorme variëteit aan vogels. De enorme hoeveelheid zeeleeuwen maakt dat het gebied daar ook wel het Benidorm van Peru genoemd word. We hadden mooi weer en de tocht was geweldig, maar de stank van die zeeleeuwen ...

'247602' door whelder '247602' door whelder

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Honderdduizend?

whelder

Letterlijk zwart van de vogels ziet het op de Ballsetas Eilanden. Het zouden er zo maar honderdduizend kunnen zijn. De grote hoop bestaat voornamelijk uit Amerikaanse Aalscholvers. Verder zie je er onder meer de prachtige Inca Stern, Humboldt Pinguins, Jan van Genten enzovoorts. Ook Zeeberen zijn er in grote aantallen aanwezig. De tocht maak je in een klein bootje zoals hier op de foto is afgebeeld. Absoluut de moeite waard!

'411558' door Obiwan '411558' door Obiwan

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Ballestas

Obiwan

Islas Ballestas zijn een groep kleine eilanden in de buurt van de stad Paracas in de Ica Region. Het bestaat grotendeels uit rotsformaties welke een belangrijk toevluchtsoord zijn voor diverse vogelsoorten, Humboldt pinguïns, pelsrobben en zeeleeuwen. Deze eilanden zijn benaderbaar vanaf Paracas met een snelle speedboat maar niet toegankelijk. De hoge deining bepaald hoe dicht er bij de rotsen langs gevaren kan worden.

'347945' door marieken '347945' door marieken

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Pieterburen

marieken

Geweldig de Ballestas-eilanden in Peru voor de kust van Pisco. Ik zat op een boot waar redelijk wat toeristen op konden, maar er was een hele aardige kapitein die mij aanwees waar ik kon gaan staan om goede foto´s te maken. Hij stuurde zijn boot zo dat ik steeds met mijn neus vooraan stond. Later mocht ik zelfs nog even de boot sturen. Een geweldige ervaring!

'419964' door teunhuisman '419964' door teunhuisman

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Pelikanen

teunhuisman

De Ballestas eilanden herbergen meer dan 160 vogelsoorten. De pelikanen en de humboldt-pinguïns zijn daarvan de grootste. De albatrossen bedekken bijna een compleet eiland. De eilanden zijn mede beroemd geworden door de guano, de Peruaanse vogelmest. Er zijn oorlogen om gevoerd.

'561226' door HenkVanetie '561226' door HenkVanetie

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Zonsopkomst Colca de.

HenkVanetie

Wanneer je Colca de Canyon wilt gaan bezoeken - boek dan La Casa Mama Yacchi - een mooi verblijf met een heel mooi uitzicht. Deze foto is vroeg in de ochtend genomen 05.45 uur op 1 juli 2017 - Statief, camera klaar gezet en wachten tot de oranje gloed tevoorschijn kwam. Het was een geweldige mooie zonsopkomst. Zoals je ziet zie je een rokende vulkaan Sabancaya (code oranje) deze vulkaan is al 18 maanden actief en geeft ook soms wat kleine aardbevinkjes. De vulkaan links is Ampato en rechts van Sabancaya is Hualcahualca.

'531010' door MiekeLejeunevdVen '531010' door MiekeLejeunevdVen

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Een rustig plekje

MiekeLejeunevdVen

Vanuit Pisco maken we een boottocht naar de Ballestas eilanden die ook wel de Galapagos eilanden van Peru genoemd worden. Deze zeeleeuw had een rustig plekje opgezocht om van daaruit zijn ruziënde kolonie in de gaten te houden. S.v.p. even vergroten.

'395783' door jackhermsen '395783' door jackhermsen

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Strand.

jackhermsen

Paracas schier eiland. Een mooi strand en niemand te zien. Waarschijnlijk omdat het water te koud is om in te kunnen zwemmen door de Humboldt stroom. Maar het is een mooie omgeving,midden in de woestijn en aan zee. De meeste mensen gaan door naar de Ballestas eilanden,wat zeker een aanrader is. Onderweg kun je dan nog de Calendabro zien,uit de Nazca periode.

'333507' door Kaatje64 '333507' door Kaatje64

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Pelikanen

Kaatje64

Ik bezocht de Ballestas eilanden in Peru en maakte een boottrip langs de verschillende eilanden met héél veel vogels en zeeleeuwen. Op een rots zat een heel stel pelikanen, waarvan ik de prachtig gekleurde snavels erg opvallend vond.