Grens met Suriname

De Maroni-rivier (Marowijne) is de grens tussen Suriname en Frans Guyana. Bij Saint-Laurent-du-Maroni kun je deze grens oversteken (legaal of illegaal) met een bootje. Leuke bijzonderheid dat er in deze rivier piranha's zwemmen die wel 5 kilo kunnen wegen. In Saint-Laurent-du-Maroni bevindt zich de strafgevangenis waar Papillon gevangen heeft gezeten.

Informatie over Grens met Suriname

Beste foto's & tips van Grens met Suriname

'410726' door josski '410726' door josski

Frans-GuyanaGrens met Suriname

Frans-GuyanaGrens met Suriname

Vogelspin

josski

Een vogelspin. Ik heb me laten vertellen dat het hier om de Avicularia metallica gaat. Een vogelspin die in/op bomen leeft en een soort van voetjes heeft (roze) zodat ze zich goed vast kan houden. Het schijnt dat deze vogelspin soort met name in Suriname voorkomt. Foto is genomen tijdens een reis door Suriname. We waren even de Marowijne rivier overgestoken en deze spin kwamen we dus toen in Frans-Guyana tegen

'266768' door liane '266768' door liane

Frans-GuyanaGrens met Suriname

Frans-GuyanaGrens met Suriname

Zonsondergang in Fran

liane

Vanuit Galibi in Suriname kan je naar Frans Guyana om schildpadden te spotten. Tijdens een mooie strandwandeling op zoek naar de schildpadden werden we verrast met deze mooie zonsondergang.

'60810' door Babette Rens '60810' door Babette Rens

Frans-GuyanaGrens met Suriname

Frans-GuyanaGrens met Suriname

2002: Frans Guyana:..

Babette Rens

De Maroni-rivier is de grens tussen Suriname en Frans Guyana. Bij Saint-Laurent-du-Maroni kun je deze grens oversteken (legaal of illegaal) met een bootje. Erg leuk ! Leuke bijzonderheid dat er in deze rivier piranha's zwemmen die wel 5 kilo kunnen wegen. Deze piranha's zijn echter vegetarisch !

Laat kaart zien