Ecuador foto's & tips

'496226' door BenRTravellers '496226' door BenRTravellers

EcuadorAmazonegebied

EcuadorAmazonegebied

Into the blue

BenRTravellers

45 minuten vliegen vanaf Quito, vervolgens 2,5 uur in de bus en dan nog 3 uur varen. Je moet er iets voor over hebben, maar dan heb je ook wat: de Jamu Lodge, middenin Cuyabeno Wildlife Reserve, op steenworp afstand van de Colombiaanse grens. 's morgens in alle vroegte, als de mist optrekt uit het regenwoud, peddelen we over de Cuyabeno-rivier op zoek naar de vele vogelsoorten. De ontwakende natuur met al zijn junglegeluiden maakt het Amazone-gevoel compleet. Maar ook overdag spot je een overdaad aan dieren: veel verschillende apensoorten (zelfs de kleinste apensoort ter wereld, de 15 cm kleine dwergoestiti's, vind je hier), anaconda's, tarantula's, roze rivierdolfijnen, luiaards, kaaimannen.

'416230' door vulture1960 '416230' door vulture1960

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Vliegenmepper...Galap

vulture1960

Op Espanola island werden niet alleen wij, maar ook de zeehonden achtervolgd door de vliegen. Eenvan deze 2 kleine zeehondjes had een leuke manier gevonden om ze weg te jagen! Hoeveel vliegen tel jij ? Groot kan je het goed zien! Voor deze foto ben ik in het zand gaan liggen ik wilde een foto op ooghoogte. Opeens hoorde ik Jo roppen Fer pas op achter je. Een van de vrouwtjes zeehonden vond mij kennelijk aantrekkelijk en wilde kennis maken :)

'458181' door vulture1960 '458181' door vulture1960

EcuadorQuilotoa meer

EcuadorQuilotoa meer

Quilotoa meer

vulture1960

Mijn laatste foto voor het maandthema. In Columbus nummer 10 stond een mooi artikel over equador met name de omgeving van dit meer. Er staat een prachtige foto bij van 2 locals die heerlijk ontspannen bij dit meer zitten. De foto had alles in zich prachtige natuur, local en ook cultuur (hun kleding) Toen hebben we Ecuador op ons lijstje gezet. Op 18 november 2013 was het dan eindelijk zover. We zouden het bekende meer gaan bezoeken en er een mooie wandeling gaan maken. We picknickten vlak voor het meer met schitterend weer bij een mooie canyon. Echter toen we de volgende bocht om reden was het weer geheel anders dikke mist , nattigheid en koud. Zoals overigens ook in het artikel stond. Dus de hele middag en avond daar bij de locals doorgebracht. Ze verwenden ons met een lekker maal. Gelukkig was de volgende ochtend de mist opgetrokken en konden we het prachtige meer aanschouwen.

'351847' door sidonius '351847' door sidonius

EcuadorSierra Centraal

EcuadorSierra Centraal

Unisex

sidonius

Een indianengezin in het plaatsje Alausi, centraal Ecuador. Een kleurrijk plaatsje, waar nagenoeg alle mensen deze kleurrijke kleding dragen. Opvallend vind ik dat de meisjes precies hetzelfde gekleed gaan als hun moeder, en op deze foto draagt ook de vader bijna hetzelfde. Het is een heerlijk plaatsje om rond te lopen, aan de spoorlijn van Riobamba naar Palmira.

'435185' door Maus '435185' door Maus

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Blauwvoet Jan van Gen

Maus

Een van de spectaculairste eilanden zijn wel de Galapagos Eilanden. Overal sta je oog in oog met de dieren. Een van de meest bijzondere diersoorten is wel de blauwvoet Jan van Gent, ieder keer weer bijzonder als je er een ziet.

'159679' door Lione Kolsteren '159679' door Lione Kolsteren

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Silhouetten

Lione Kolsteren

De silhouetten van deze fregatvogels voor de kust van Santa Cruz steken mooi af tegen de donkere avondlucht.

'302072' door Reiswandaris '302072' door Reiswandaris

EcuadorQuilotoa meer

EcuadorQuilotoa meer

Kratermeer Quilotoa

Reiswandaris

Dit meer is een met water gevulde krater van de vulkaan Quilotoa. Het is zo'n 800 jaar geleden ontstaan. Dankzij het alkalische gehalte van het water heeft het meer prachtige kleuren blauw-groen. De foto is met een ultragroothoeklens genomen (11mm), anders paste de krater met een doorsnede van 3 kilometer er niet eens op! De diepte van het meer is 250m. De kraterrand ligt op een hoogte van 4000m. De inspanning is dus goed voelbaar.

'499175' door vulture1960 '499175' door vulture1960

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Quito's Madonna

vulture1960

El Panecillo is een 200 meter hoge heuvel in Quito de hoofdstad van Ecuador. Je hebt er een mooi uitzicht over de stad Quito. De stad ligt op ruim 3000 meter hoogte. "s-avonds is het vooral genieten van al die mooie lichtjes in de stad. In 1976, ontwierp de Spaanse kunstenaar Agustín de la Herran Matorras, in opdracht van de religieuze orde der Oblaten, een 45-meter hoog aluminium monument van een Madonna. Het beeld is op de top van Panecillo gemonteerd op een hoog voetstuk. Het is gemaakt van zeven duizend stukjes aluminium. Het monument werd ingehuldigd op 28 maart 1976 Het was feest in de stad, vandaar de vrolijke vlaggetjes

'552286' door BenRTravellers '552286' door BenRTravellers

EcuadorAmazonegebied

EcuadorAmazonegebied

Sunset @ Cuyabeno

BenRTravellers

Bij een magische zonsondergang een verfrissende duik nemen op steenworp afstand van hongerige kaaimannen? In het Cuyabeno-reservaat in noorden van Ecaudor kan het! Volgens de gids is het volstrekt veilig en met enige angst in de zwembroek duiken we het warme water is. Heelhuids kruipen we daarna weer aan boord en genieten na van de laatste zonnestralen die achter de bomen van het regenwoud verdwijnen. In dit gebied tref je heel veel wildlife aan en verblijf je hier meerdere dagen in één van de lodges, dan kun je o.a. luiaards, tientallen apensoorten, roze rivierdolfijnen, stinkvogels, vogelspinnen en anaconda's van dichtbij. Van de één na de laatste konden wij intens genieten, omdat deze ons 's nachts gezelschap hield boven het bed.

'259059' door whelder '259059' door whelder

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Met de kabelbaan

whelder

Met de kabelbaan (zie de tip die ik zojuist geplaatst heb) kom je op 4050 meter hoogte uit. Dat is zo'n 1100 meter boven Quito. Op een mooie dag kun je dan uiteraard heel ver kijken. Aan de ene kant zie je het dal waar Quito in ligt. Aan de andere kant het Andesgebergte. Je kunt er uitgebreid wandelen maar voor deze foto hoefde ik niet ver van de kabelbaan te lopen.

'84047' door Bowral '84047' door Bowral

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Jammie ...

Bowral

Een landleguaan op het eiland Plaza Sur doet zich te goed aan een cactusvrucht.

'330076' door wisseschout '330076' door wisseschout

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Indrukwekkend...lands

wisseschout

Indrukwekkend landschap als je op één van de eilanden op de Galapagos bent. Je vertrekt in de vroege morgen voor een wandeling en zo heb je ook profijt van het mooie ochtendlicht. Beetje klimmen dat wel

'486430' door deerik '486430' door deerik

EcuadorRiobamba

EcuadorRiobamba

El Nariz del Diablo

deerik

De treinreis naar El Nariz Del Diablo oftewel de "duivelsneus" is een van de mooiste treinritten die je kunt maken. In het verleden reisde je reist op het dak van een oude trein door de ruige binnenlanden van Ecuador. Het terrein veranderd per uur en je reist door verschillende dorpen waar de lokale bevolking zich om de trein verzamelt. De treinreis is het spectaculairste gedeelte van het oorspronkelijke traject van Quito naar Guayaguil. De duivelsneus is het laatste punt van de reis en is bekend door het hoogteverschil dat de trein overbrugt. De afdaling is zelfs zo steil dat conventionele haarspeldbochten niet meer voldoen. Om toch af te kunnen dalen zigzagt de trein tussen wissels achtereenvolgens voor en achteruit naar beneden. Het traject begint tegenwoordig Riobamba waar de trein erg vroeg vertrekt. Het verste punt is dus de "Duivelsneus" hier is echter geen station. Na de "Duivelsneus" keert de trein terug naar het voorliggende station in Alausi. Door een paar domme Japanners, mag je helaas niet mee op het dak zitten en zetten ze vandaag de dag moderne treinen in. Voor mij was deze 'daktocht' echt onvergetelijk!

'142383' door indi '142383' door indi

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Lekker hangen!

indi

Dit jongetje kwamen we tegen op een trektocht door de Amazone-jungle langs de oever. Zijn ouders waren een stukje land aan het bewerken bij hun bamboehuisje. Het jongetje hadden ze even gestalt in een hangmat tussen twee boomstammetjes.

'485067' door vulture1960 '485067' door vulture1960

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Gele draak op Seymour

vulture1960

Ecuador is een prachtig land, veel moois, cultuur natuur en ook wildlife en aardige mensen. Voor de fotografen zijn de Galapagos eilanden een must om te bezoeken. Zelden kan je zo close bij veel verschillende dieren komen. Echt genieten.

'497273' door vulture1960 '497273' door vulture1960

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Sally Lightfoot crab.

vulture1960

Je komt ze veel tegenop Galapagos. Ze zijn bang, dus wandelen van je weg. Ze vallen op door hun kleur en door hun mooie ogen! Het rugschild van deze krab kan tot 8 centimeter lang worden. Ze zijn voornamelijk rood en oranje van kleur. Jonge dieren zijn donkerbruin of zwart. De meeste tijd is de krab inactief en verstopt zich in rotsspleten. Vooral bij eb komen de krabben naar buiten. Ze voeden zich van de organismen die de zee met zich meebrengt wanneer deze op de rotsen slaat. Bron Wikipedia

'212878' door jkkoning '212878' door jkkoning

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Ssssst

jkkoning

ssssst lekker slapen. heerlijk ligt deze zeeleuw te slapen op Gardener Bay, prachtig wit strand, blauwe zee en dan zooooo dichtbij de dieren kunnen komen. Wat een bijzondere belevenis!!!

'513456' door WKerkhof '513456' door WKerkhof

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Het beste plekje...tu

WKerkhof

Elk eiland van de Galapagos heeft wel zeeleguanen, maar op elk eiland verschillen ze toch wel in formaat, en soms zelfs in kleur.... Op het ene eiland vind je er een paar, op het andere eiland moet je oppassen waar je loopt, zoveel leguanen... De dieren zijn natuurlijk prachtig, lelijk maar intrigerend. Ik probeerde steeds leuke duo's te zoeken. Hier zag ik een lava hagedis die lekker eigenwijs boven op de kop van deze zeeleguaan was geklommen. Zo had hij een mooi overzicht over het geheel, of was hij net wat dichter bij de zon, wie zal het zeggen...

'458951' door wisseschout '458951' door wisseschout

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Darwin. In de kielzog

wisseschout

Ik zat aan de buis gekluisterd toen de film over de Beagle, het schip waar Charles Darwin zijn reis mee maakte naar o.a de Galapagos eilanden op t.v uitgezonden werd. En aangezien ik meer dan geweldige herinneringen heb aan mijn reis naar De Galapagos werd het echt smullen deze serie. Dit is een zeeleguaan die nergens anders voorkomt.

'510345' door WKerkhof '510345' door WKerkhof

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Smikkelen

WKerkhof

Een wandeling over het eiland Santa Fé is bijna een must als je naar de Galapagos gaat. Dit is een van de weinige eilanden waar je de beroemde Galapagos landleguanen kunt zien! Ze eten de schijfcactussen die op het eiland groeien maar ook insecten. Deze had net een insect te pakken! Foto graag even vergroten

'522562' door Fietser '522562' door Fietser

EcuadorQuito

EcuadorQuito

De Cotopaxi

Fietser

In de directe omgeving van Quito heb je diverse vulkanen en de Cotopaxi is er een van. Doe niet zoals ik en ga gelijk de volgende dag na aankomst, vermoeid en al van de vliegreis gelijk de vulkaan beklimmen naar boven de 5000 m. En wat je ook vooral niet moet doen is met de jongere, die al dagen aanwezig waren, proberen als eerste bij de gletsjer te zijn. Heb nog weken een zogenaamde 1500 m kuchje gehad.

'162380' door saskia '162380' door saskia

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Zonsondergang in de..

saskia

De zonsondergang zien vanaf een kano in het Cuyabeno-Reservaat is een plaatje dat altijd op je netvlies zal blijven staan. Dit beschermd gebied beslaat bijna 700.000ha. In het park, dat overwegend uit vloedbossen bestaat, liggen een groot aantal meertjes. Doordat het water hoog staat steken alleen nog maar de toppen van de bomen uit het water, wat een schitterend gezicht geeft.

'494753' door vulture1960 '494753' door vulture1960

EcuadorSierra Centraal

EcuadorSierra Centraal

Leven op het randje..

vulture1960

De naam Baños de Agua Santa betekent Baden van het Heilige Water, waarmee verwezen wordt naar de vulkanische warmwaterbronnen die rondom Baños ontspringen. Het toeristische dorpje wordt omringd door groene bergen en borrelende vulkanen. Er zijn ook warmwaterbronnen. Wij hebben er een prachtige wandeling gemaakt. Begrijp nog steeds niet dat er mensen zijn die daar willen wonen op dat randje , als je goed ziet kun je zelfs zien dat er nog word bijgebouwd de hoogte in. maar je woont wel bijna in de wolken

'533299' door WKerkhof '533299' door WKerkhof

EcuadorAmazonegebied

EcuadorAmazonegebied

Pijnlijkste beet:...B

WKerkhof

In het Amazonegebied hebben sommige stammen een zeer pijnlijk ritueel voor hun jonge leden om hun te laten bewijzen dat ze man zijn geworden. Ze moeten hun handen 20 keer 10 minuten in een handschoen vol kogelmieren (Bullet ants) stoppen. De beten van deze mieren zijn de pijnlijkste die een insect maar kan maken. Het schijnt dat elke voelt als een pistoolschot (vandaar waarschijnlijk ook de toepasselijke naam). De mieren zijn wel verdoofd, maar zeker nog wel prikkelbaar. Het gif van de kogelmier kan na 10 steken al dodelijk zijn. Waarschijnlijk zorgt het verdoven van de mieren voor minder hevige steken, maar toch hebben de strijders dagenlang last van stuiptrekkingen aan hun gevoelloze armen. En dat allemaal om een echte strijder te worden.... Filmpje van dit heftige en vooral pijnlijke ritueel: https://www.youtube.com/watch?v=XwvIFO9srUw De pijn is niet te dragen en om het nog een beetje erger te maken, de pijn houd 12-24 uur aan! Wij zagen een paar van deze op een wandeltocht door de jungle. Ik ben zeker niet te dichtbij gegaan...