Quilotoa meer

De Quilotoa is een met water gevulde caldera en de meest westelijk gelegen vulkaan in de Quilotoa meeriaanse Andes. De route naar de top is een activiteit die door velen ondernomen wordt. Voor twee dollar krijg je een spectaculair uitzicht over de rand van deze vulkaan. Wil je nog meer avontuur, dan bestaat de mogelijkheid om te kamperen in de vulkaankrater.

Informatie over Quilotoa meer

Beste foto's & tips van Quilotoa meer

'458181' door vulture1960 '458181' door vulture1960

EcuadorQuilotoa meer

EcuadorQuilotoa meer

Quilotoa meer

vulture1960

Mijn laatste foto voor het maandthema. In Columbus nummer 10 stond een mooi artikel over equador met name de omgeving van dit meer. Er staat een prachtige foto bij van 2 locals die heerlijk ontspannen bij dit meer zitten. De foto had alles in zich prachtige natuur, local en ook cultuur (hun kleding) Toen hebben we Ecuador op ons lijstje gezet. Op 18 november 2013 was het dan eindelijk zover. We zouden het bekende meer gaan bezoeken en er een mooie wandeling gaan maken. We picknickten vlak voor het meer met schitterend weer bij een mooie canyon. Echter toen we de volgende bocht om reden was het weer geheel anders dikke mist , nattigheid en koud. Zoals overigens ook in het artikel stond. Dus de hele middag en avond daar bij de locals doorgebracht. Ze verwenden ons met een lekker maal. Gelukkig was de volgende ochtend de mist opgetrokken en konden we het prachtige meer aanschouwen.

'302072' door Reiswandaris '302072' door Reiswandaris

EcuadorQuilotoa meer

EcuadorQuilotoa meer

Kratermeer Quilotoa

Reiswandaris

Dit meer is een met water gevulde krater van de vulkaan Quilotoa. Het is zo'n 800 jaar geleden ontstaan. Dankzij het alkalische gehalte van het water heeft het meer prachtige kleuren blauw-groen. De foto is met een ultragroothoeklens genomen (11mm), anders paste de krater met een doorsnede van 3 kilometer er niet eens op! De diepte van het meer is 250m. De kraterrand ligt op een hoogte van 4000m. De inspanning is dus goed voelbaar.

'509043' door WKerkhof '509043' door WKerkhof

EcuadorQuilotoa meer

EcuadorQuilotoa meer

Quilota meer met...ez

WKerkhof

Het Quilotoa meer is een enorme diepe vulkaankrater met een bijna perfecte ronding. De caldera (een grote rondvormige krater) van zo'n 3 kilometer breed is 800 jaar geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. De rand van het meer ligt op een hoogte van ongeveer 3500 meter. Vanaf de rand gaat er een steile wandeling naar beneden, maar bedenk ook, je moet weer terug omhoog…. Een overbrugging van 280 meter in hoogte! Voor wie dit niet lukt staan er locals met paardjes of ezels die je voor ongeveer $10,- weer naar boven brengen! Terwijl we naar beneden liepen, kwamen de ezeltjes al voorbij. Sommige hadden stenen op hun rug voor een pad wat halverwege aan werd gelegd. Andere hadden het makkelijker en konden zonder ballast naar beneden. Onderaan betaalde we een meneer met twee ezeltjes $11 (omdat we zo groot waren..) en hij hielp ons samen met zijn ezels naar boven. Deze man deed dit maar 1 keer per dag en had nog duidelijk moeite met deze klim. Gelukkig behandelde hij zijn dieren goed en liet ze vaak even op adem komen, zodat hij dat zelf ook kon. Voor meer info over onze dagtocht naar dit bijzondere meer zie mijn blog: http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/ecuador/quilotoa_meer/reisreporter/blogs/7833.html

Laat kaart zien

Laatste Quilotoa meer artikelen

Op eenzame hoogte in de Andes

De regering – en de wijde wereld – is ze zo goed als vergeten: de indígenas van de hoge Andes in Ecuador. Het zware bestaan van de inheemse bergbevolking speelt zich af tegen een verpletterend decor van bergwanden en vulkanische meren.

De regering – en de wijde wereld – is ze zo goed als vergeten: de indígenas van de hoge Andes in Ecuador. Het zware bestaan van de inheemse bergbevolk...