Loja

Loja is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het zuiden van het land. In 1548 werd de stad gesticht. Tegenwoordig heeft de stad ongeveer 140.000 inwoners en is gelegen aan de Pan-Amerikaanse Snelweg. Het oude stadscentrum van Loja is een toeristische attractie door de bijzondere architectuur, de smalle straatjes, historische panden en gevels in felle kleuren beschilderd die de aandacht van bezoekers trekken.

Informatie over Loja

Beste foto's & tips van Loja

'225650' door whelder '225650' door whelder

EcuadorLoja

EcuadorLoja

Rode Bromelia

whelder

In Midden en Zuid Amerika komen heel wat bromelia's voor. Vaak zijn het epifyten die leven op bomen. Zelden heb ik er eentje gezien met zulke mooie kleuren als deze. Een gelukje erbij was dat hij ook nog mooi door de zon werd beschenen. De foto is genomen in de buurt van Loja. De bergen in de omgeving vormen een heerlijk wandelgebied met ook nog eens prachtige planten en veel vogels. Toeristen vind je er nauwelijks.

'293660' door Naomidominique '293660' door Naomidominique

EcuadorLoja

EcuadorLoja

Drie slapende mensjes

Naomidominique

Op weg naar Vilcabamba, op het station in Loja, zag ik dit plaatje. Twee vrouwen en een man wachtend (hoe lang?) op een bus. Aan de kleding is te zien dat het net geregend heeft, veel modder op de straten. Zulke mooie mensen!

'341432' door mariekeev '341432' door mariekeev

EcuadorLoja

EcuadorLoja

De Andes rond...Vilca

mariekeev

De Andes gezien vanuit het beste hostel van Ecuador, Yzhcaluma in Vilcabamba. Een lange busrit vanuit Quito maar zeker de moeite waard gezien de relaxte omgeving en natuurlijk, de Andes!

Laat kaart zien