Las Cajas NP

Las Cajas NP is een nationaal park met meer dan 250 meren op ongeveer 30 kilometer afstand van Cuenca. Veel mensen willen er naartoe te gaan om te vragen om wonderen en om te bidden. Je kunt er ook ruim 125 soorten vogels vinden. Het is een gemakkelijk toegankelijke plateau, groot bospark en is ook nog eens de bron voor drinkwater in Cuenca.

Informatie over Las Cajas NP

Beste foto's & tips van Las Cajas NP

'510629' door WKerkhof '510629' door WKerkhof

EcuadorLas Cajas NP

EcuadorLas Cajas NP

Blauw vogeltje in El.

WKerkhof

El Cajas NP ligt niet ver van Cuenca en is vanuit daar ook heel makkelijk te bezoeken. Het park ligt op ongeveer 3500-4500 meter en heeft vele meren die allemaal met elkaar in verbinding staan. De vegetatie is voornamelijk grassen en mossen, maar als je goed kijkt zie je heel veel verschillende bloemen. Ze zijn klein, maar prachtig! Ga met een gids dit gebied in want hij kan je heel veel vertellen over alle flora en fauna van dit mooie gebied. Dit mooie blauwe vogeltje zat rustig op een takje, het is een 'Tit-Like Dacnis' of in het Nederlands een 'Meespitpit', uit de familie zangvogels.

'460852' door wisseschout '460852' door wisseschout

EcuadorLas Cajas NP

EcuadorLas Cajas NP

Lord of the Rings

wisseschout

Je loopt op behoorlijke hoogte in dit park en dat kost best wel inspanning. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het prachtige landschap met verrassend veel bloemen. Een stukje loop je door dit bijzondere bos waar een donkere sfeer hangt met veel mossen. Een beetje sprookjesachtig ook. Ik moest gelijk aan de film denken

'519846' door WKerkhof '519846' door WKerkhof

EcuadorLas Cajas NP

EcuadorLas Cajas NP

El Cajas NP

WKerkhof

El Cajas NP ligt niet ver van Cuenca en is vanuit daar ook heel makkelijk te bezoeken. Het park ligt op ongeveer 3500-4500 meter en heeft vele meren die allemaal met elkaar in verbinding staan. De vegetatie is voornamelijk grassen en mossen, maar als je goed kijkt zie je heel veel verschillende bloemen. Ze zijn klein, maar prachtig! Ga met een gids dit gebied in want hij kan je heel veel vertellen over alle flora en fauna van dit mooie gebied.

Laat kaart zien