Baños de Agua Santa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een hapje cavia?

Baños de Agua Santa,
Ecuador


Een stukje cavia van de barbecue!
Er zullen niet veel kinderen zijn die dit willen proberen, maar gelukkig hadden die van ons er geen probleem mee: "Mama, we eten toch ook een kippenpoot?". Oké, dat klopt. Dus bestelden wij het lokale gerecht van Ecuador: een stukje gebraden cavia met een aardappel er bij. Op een markt in Guamote.
De 1e hap was even gek (ik heb als kind jarenlang cavia's gehad...), maar het was echt super lekker. De porties waren al snel op en de nieuwe werden al weer besteld. De verkoper moest er wel om lachen, want zo veel buitenlanders komen niet naar die markt. En al helemaal niet om cavia te eten.
De markt is sowieso een absolute aanrader!! Je kijkt je ogen uit. Het is enorm kleurrijk want voor de lokale bevolking is het echt een uitje. Mensen zijn dus mooi gekleed. Er wordt van alles verkocht: schapen, lama's, stukken touw (als je besluit een schaap te kopen en je bent touw vergeten), houden, rokken, enz.
Je kunt hier makkelijk met je kinderen rond struinen. Het is mega groot (verspreid over het dorp, vooral langs en op het treinspoor) en er zijn super veel locals, maar je kijkt als Nederlanders ook zo boven de menigte uit. Kortom, je kunt elkaar niet kwijtraken.
Ook onze tiener dochters vonden het geweldig! Wel wat anders dan onze markt in Nederland.