Colombia foto's & tips

'363097' door djmeijst '363097' door djmeijst

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Openbaar vervoer

djmeijst

Het is een aanrader om met de bus van Cartagena naar Medellin te gaan. Niet alleen is de bus zeer fraai, maar ook het landschap mag er wezen. Hier kun je van genieten gezeten tussen de Columbianen, kippen, geiten en biggetjes.

'389737' door chicazondergrenzen '389737' door chicazondergrenzen

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Guatepe vanuit boven

chicazondergrenzen

Het is een hele klim, maar als je dan eenmal boven op de rots staat in het midden van dit stuwmeer heb je ook een prachtig uitzicht. Vooral als de zon doorbreekt schittert Guatape! Ooit lag waar het water is een dorpje, deze heeft de regering onder laten lopen. De kerktoren is als je rondvaart nog zichtbaar aangegeven met een kruis dat boven het water uitsteekt. Het heeft een dorpje gekost, maar ervoor terug krijgen de Colombianen elektriciteit en een goed bezochte toeristische attractie (vooral door de locals).

'440296' door MvanderGriend '440296' door MvanderGriend

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Met een kabelbaan ove

MvanderGriend

Op deze foto zat ik in een gondel, welke over de sloppenwijken van Medellin gaat. Soms ga je echt rakelings langs de huisjes. We zijn er onderweg ook uitgestapt om in een straatje iets te gaan drinken. Medellin is echt een superstad.

'380294' door HtenKate '380294' door HtenKate

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Playa Blanca

HtenKate

Playa Blanca is een prachtig strand vlak bij Cartagena. Helaas weten steeds meer toeristen dit strand te vinden. Restaurantjes en het verhuur van hangmatten en 'cabins' schieten als paddenstoelen uit de grond. Overdag boten vol toeristen maken het strand overvol. Toch... als je dan blijft slapen, is er met sunset en sunrise soms een rustig plekje te vinden, en kan een dergelijke foto gemaakt worden....

'515204' door joostboerman '515204' door joostboerman

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

El peñon, Guatape

joostboerman

Vandaag ben ik van Medellin naar ' El Peñon" in Guatape gereden met de bus dit was een bus rid van 9 dollar heen en terug van ongeveer ander half uur. Een super mooie bus rid door de bergen daar deze gigantische rots. Onder aan de berg staan tuk tuks te wachten om je naar de rots te brengen dit kost als ik het goed heb 3 dollar maar zelf naar boven lopen is in 5 minuten gebeurd en geen probleem. Aan gekomen bij de rots betaalt u 5 dollar om naar boven te mogen gaan deze rots heeft in totaal 700 treden. Boven aan de rots is er een fantastisch 365 uitzicht! Probeer vroeg in de ochtend tegaan zodat u er rond 10 uur bent anders wordt het veel te druk ! Dit mag niet gemist worden!!!

'347790' door Remon '347790' door Remon

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Heuvels rond Medellin

Remon

De prachtige heuvel-/bergachtige omgeving rond de Colombiaanse stad Medellin zorgt voor waanzinnige lagen in je foto's, zeker in de ochtend als de dauw uit de valleien opstijgt.

'507161' door colombiablog '507161' door colombiablog

ColombiaAmazone oerwoud

ColombiaAmazone oerwoud

Leticia: waar de...d

colombiablog

Leticia is het Maastricht van Colombia. …Huh? Wees niet bang, je vindt er geen vlaaien of mensen met een charmante tongval, maar het stadje ligt net als Mestreech in het uiterste zuidoosten van het land. Een bestemming die je – zo buiten de route - dus niet zo snel aandoet als toerist. Wat voor Maastricht geldt, is echter ook van toepassing op Leticia, het is uiterst zonde om het over te slaan. Amazone Zo, daar zijn alle vergelijkingen tussen de twee steden wel gemaakt. Of heb je ooit door de Maas roze dolfijnen zien zwemmen? Dat is gelijk een van de redenen om naar Leticia af te reizen. Het ligt namelijk midden in de jungle, op het drielandenpunt met Brazilië en Peru. Het is de toegangspoort tot de Amazone en diens regenwoud. De natuur is er verbluffend, met de roze rivierdolfijn, de Orinoco-dolfijn, als een van de meest bijzondere inwoners. Hij komt namelijk alleen voor in het stroomgebied van de Orinoco en de Amazone. Roze dolfijn De Orinoco-dolfijn speelt een belangrijke rol in de cultuur van de plaatselijke indianenstammen – nog zo’n reden om naar Leticia te moeten. De Orinoco-dolfijn zou bijvoorbeeld beeldschoon kunnen zingen. En hij kan veranderen in een prachtige vrouw. Een femme fatale wel te verstaan, want het doel van de transformatie is om vissers mee te voeren naar de rivierbodem. Je bent gewaarschuwd! Op zoek naar kaaimannen Het tropische Leticia – met iets minder dan 40.000 inwoners – ligt op twee uur vliegen van Bogota. Vanuit het stadje zijn excursies te maken over de Amazone en de jungle. Tot het rijke aanbod van activiteiten behoort bijvoorbeeld een tocht naar het apen-eiland of een middagje vogels spotten. Spannend is een nachtsafari, waarbij je in het donker op zoek gaat naar kaaimannen. Op bezoek bij inheemse indianenstammen is ook een mogelijkheid. Of beter gezegd: een must! Nog niet genoeg vertier? Ga dan kayakken op de Yahuarcaca meren. Ecolodges Slapen doe je natuurlijk in een van de Ecolodges in het uitgestrekte gebied. In Ecolodge Palmari bijvoorbeeld, gelegen aan de Yavari rivier in Brazilië. Je moet er wel een uurtje of vijf varen voor over hebben, maar dat is zeker geen straf als je door zoveel mooie natuur omringd wordt. Palmari is niet erg toeristisch, waardoor je optimaal van de prachtige natuur kunt genieten. Een andere Ecolodge, aan dezelfde rivier, is Heliconia. Praktisch Vaccinaties: vaccinaties tegen gele koorts zijn verplicht. Zonder bewijs dat je deze hebt laten zetten, kom je niet verder dan het vliegveld van Leticia. Malaria-medicijnen zijn niet verplicht, maar kunnen nodig zijn. Beste reistijd: Van juli to december is het ’t droge seizoen, de overige maanden is het een stuk natter. Visa: als je Brazilië intrekt, check ook even vooraf of dat geen problemen veroorzaakt met je visum.

'409796' door RNieuwenhuizen '409796' door RNieuwenhuizen

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Tayrona National Park

RNieuwenhuizen

Tayrona National Park ligt zo'n 4 uur rijden ten noord-oosten van Cartagena en is de plek waar de Amazone en de Caribbean bij elkaar komen.

'197590' door thewanderer '197590' door thewanderer

ColombiaSanta Marta

ColombiaSanta Marta

Ciudad Perdida,...och

thewanderer

'La Ciudad Perdida', de verloren stad dichtbij Santa Marta, Colombia. Een wandeltocht van 6 dagen (heen en terug) in het Tayrona NP in de Jungle van de Sierra Nevada de Santa Marta. Militaire patrouilles, geweldige uitzichten, banjeren door rivieren, inheemse indianen, cocaine demo, en uiteindelijk 1200 treden omhoog naar de verloren stad. Deze foto, bij het wakker worden, uit je hangmat stappen en getrakteerd worden op dit beeld.

'553555' door RobHoekstra '553555' door RobHoekstra

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Chengue

RobHoekstra

Tayrona national park aan de Caraïbische kust is best groot en kent tig van kleine strandjes en baaitjes. Een aantal is per voet te bereikbaar en een aantal enkel per boot. Ons hotel in Santa Marta beschikte over een eigen speedboot die te huur was voor een dag (incl. stuurman en matroos) Zij brachten ons oa naar dit verscholen baaitje. We hadden dit heerlijke strand de hele ochtend voor ons drieën alleen (de mannen bleven aan boord namelijk ;-) Het is een baai met kristalhelder water waar het leuk snorkelen is. Aan de horizon zie je de opening waardoor we met de boot de baai zijn binnen gevaren.

'547523' door RobHoekstra '547523' door RobHoekstra

ColombiaCiudad Perdida

ColombiaCiudad Perdida

Kogi kindjes

RobHoekstra

Iets wat me is bij gebleven van de 4 daagse wandeltocht naar la ciudad perdida zijn de soms nog piepjonge Kogi kindjes die je daar helemaal alleen ziet ronddwalen. Dit meisje (ik schat een jaar of 4) liep ons op haar blote voetjes tegemoet. Ze droeg daarbij ook nog eens een baby op haar rug die ze middels een hoofdband op haar plek hield. De Kogi kennen het regenwoud op hun duimpje. En dat moet ook wel natuurlijk wanneer je je als peuter al moet kunnen redden in je eentje.

'323517' door Mireilleaaftink '323517' door Mireilleaaftink

ColombiaAmazone oerwoud

ColombiaAmazone oerwoud

De amazone

Mireilleaaftink

5 dagen een trekking gedaan in de Amazone van Colombia. Op deze plek hebben we in de hangmat geslapen. Zodra vuur werd gemaakt om ons eten te koken ontstond dit mooie plaatje!

'486406' door hardom '486406' door hardom

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Moordstad

hardom

Als je in Medellin bent is de " Real City Tours: The Walking Tours" een must. Een enthousiaste gids vertelt in circa 4 uur de geschiedenis en cultuur van de stad en het land. Medellin was nog niet zo lang geleden de stad met het hoogste aantal moorden per hoofd van de bevolking. De stad is echter de laatste 10 jaar in rap tempo aan het vernieuwen. Er wordt veel geïnvesteerd om het zwarte verleden achter zich te laten. Op de foto twee beelden op de Plaza San Antonio. In het linker beeld is in 1995 een bom tot ontploffing gebracht, waarbij 29 mensen zijn omgekomen. De maker van het beeld, de in Medellin geboren Fernando Botero, heeft nadrukkelijk gewild dat het kapotte beeld bleef staan. Later heeft hij er een nieuw naast geplaatst. De tour is " gratis", d.w.z dat je aan het eind zelf mag bepalen wat de wandeling je waard was.

'255643' door OlafReizen '255643' door OlafReizen

ColombiaPacifische kust

ColombiaPacifische kust

Strand bij Nuqui,...C

OlafReizen

Nuqui ligt aan de Pasifische kust ten westen van Medellin in Colombia. Hier komen nog nauwelijks toersiten en van juli tot oktober paren hier de Bultruggen. Prachtige ongerepte plek.

'389736' door chicazondergrenzen '389736' door chicazondergrenzen

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Verlaten stranden van

chicazondergrenzen

In het plaatsje Palomino komen we heerlijk bij na de lange bergtochten van de binnenlanden. Echt zo'n plekje waar de wereld even stil blijft staan.

'212106' door droomreis '212106' door droomreis

ColombiaSanta Marta

ColombiaSanta Marta

Kogi-indiaan

droomreis

Ciudad Perdida gelegen in de Sierra Nevada de Santa Marta, is gebouwd door de Tayrona-indianen. De indiaanse huizen werden gebouwd van hout of vegetarische vezels en vastgezet met palmbladeren. Deze traditie wordt ook vandaag de dag nog gevolgd door de afstammelingen van deze indianen, de Kogi-indianen. Zij hebben regelmatig geprotesteerd tegen de toeristen die Ciudad Perdida bezoeken, want zij beschouwen deze stad namelijk als hun heilige stad. Dit meisje vond het echter prima en wilde zelfs graag op de foto. (scan)

'539473' door SaarAnna '539473' door SaarAnna

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Villa de Leyva

SaarAnna

Outdoor scenes: Villa de Leyva is een klein, authentiek en pittoresk stadje net buiten het drukke en hectische Bogota. De sfeer is veilig en gemoedelijk. Kenmerkend is het grote plein waar de kerk te zien is temidden van het achterliggende berglandschap. Als je door de bogen aan de zijkant kijkt heb je ook een prachtig perspectief. Dat vond deze hond ook!

'417521' door Fransvdg '417521' door Fransvdg

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Fruitverkoopster

Fransvdg

De fruitverkoopsters in Cartagena zijn een leuke bezienswaardigheid vanwege hun vrolijke kledij. Bananen hoefde ik niet (de cruise was all-inclusive...), maar voor een dollar wilde ze ook wel even poseren.

'545997' door RobHoekstra '545997' door RobHoekstra

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

De buitenwijken van..

RobHoekstra

Medellin is echt een te gekke stad vond ik. Waar het voorheen bekend stond als gevaarlijk staat het tegenwoordig vooral bekend als tamelijk rustig. Een mooi initiatief van een voormalig president was het bouwen van kabelbanen die de binnenstad verbinden met de op de heuvels gelegen buitenwijken. Het heeft ervoor gezorgd dat de arme mensen die ver tegen de heuvel opwonen vele malen sneller in de binnenstad kunnen zijn om er bijvoorbeeld te werken. Ook heeft het ervoor gezorgd dat er veel minder bende gerelateerde criminaliteit plaatsvindt omdat leden van verschillende gangs niet meer door elkaars

'306390' door Juutje20 '306390' door Juutje20

ColombiaSanta Marta

ColombiaSanta Marta

Zonsondergang Taganga

Juutje20

Onder het genot van een heerlijk koud biertje hadden we dit prachtige uitzicht in de baai van Taganga. Jammer dat een zonsondergang altijd zo snel voorbij gaat.

'322513' door Xofb '322513' door Xofb

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Bloed: La Macarena

Xofb

Misschien wel de oudste rivier ter wereld. Een ongelofelijke mooie reis om er te komen: Vanaf Bogota dik 2 uur met de bus, 1,5 uur in een Chesnaatje over Colombiaanse jungle, landen in een militairen dorp en dan nog een stukje wandelen van ongeveer 2 uur. Als je mazzel hebt mag je blijven slapen bij een boer in een hangmat, anders mag je en paar keer heen en weer naar het dorp. Het is het zeker waard. Je bent volledig in "schoongeveegd" FARC gebied, wat het nog spannender maakt. Eens per jaar kleurt de rivier rood door de plantjes.

'262189' door droomreis '262189' door droomreis

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Plaza de Bolivar

droomreis

Bogotá is Colombia op en top. Het is de stad van futuristische architectuur maar ook van de fantastische koloniale kerken. De kathedraal op het Plaza de Bolivar is gebouwd op de plaats waar de eerste mis werd gehouden na de oprichting van Bogota in 1538. (scan 1998)

'553007' door RobHoekstra '553007' door RobHoekstra

ColombiaCiudad Perdida

ColombiaCiudad Perdida

Rookhuisjes van de...

RobHoekstra

Tijdens onze wandeling door de Sierra Nevada naar La Ciudad Perdida werden we regelmatig ingehaald door de Kogi indianen (de oorspronkelijke bewoners van dit gebied) Iedere keer weer verbaasde ik me over hun doordringende (rook)geur. Alsof je werd ingehaald door een vat vers gerookte paling. Toen we later een van hun huisjes passeerden en uitleg kregen over hun leefwijze bleek wel wat de oorzaak hiervan was. Ze gebruiken hun huisjes dus letterlijk als rookoven. Een knappe schoorsteen of afzuigkap hebben ze er nog niet. Alle rook zoekt zijn weg door het rieten dak naar buiten. Gelukkig leven de Kogi voornamelijk buiten want erg gezond lijkt het me niet om hele dagen binnen te zitten daar.

'459912' door wolkenfan '459912' door wolkenfan

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Insecten in Rio Claro

wolkenfan

Rio Claro, een vakantieparadijs in een kloof, waar je slaapt in half open accomodaties. Je kunt de rivier onder je horen stromen, de vogels zingen en de schorpioenen en ratten 's nachts trippelen. Mijn rugzak is er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen omdat er nog een lege koekwikkel in zat. Volop flora en fauna dus. Maar wat mij misschien wel het meeste bij zal blijven is de meest angstaanjagende onweersbui in mijn leven...