Cartagena

Cartagena is een havenstad in het noordwesten van Cartagena. Het is de hoofdstad van het departement Bolívar aan de Caribische Zee. In de oude stad vind je een aantal mooie koloniale gebouwen, waaronder het Paleis van de Inquisitie, een kathedraal, de Conventie van Santa Clara en een jezuïtische school. Rondom de stad zijn verdedigingswerken te vinden.

Informatie over Cartagena

Beste foto's & tips van Cartagena

'363097' door djmeijst '363097' door djmeijst

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Openbaar vervoer

djmeijst

Het is een aanrader om met de bus van Cartagena naar Medellin te gaan. Niet alleen is de bus zeer fraai, maar ook het landschap mag er wezen. Hier kun je van genieten gezeten tussen de Columbianen, kippen, geiten en biggetjes.

'380294' door HtenKate '380294' door HtenKate

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Playa Blanca

HtenKate

Playa Blanca is een prachtig strand vlak bij Cartagena. Helaas weten steeds meer toeristen dit strand te vinden. Restaurantjes en het verhuur van hangmatten en 'cabins' schieten als paddenstoelen uit de grond. Overdag boten vol toeristen maken het strand overvol. Toch... als je dan blijft slapen, is er met sunset en sunrise soms een rustig plekje te vinden, en kan een dergelijke foto gemaakt worden....

'417521' door Fransvdg '417521' door Fransvdg

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Fruitverkoopster

Fransvdg

De fruitverkoopsters in Cartagena zijn een leuke bezienswaardigheid vanwege hun vrolijke kledij. Bananen hoefde ik niet (de cruise was all-inclusive...), maar voor een dollar wilde ze ook wel even poseren.

Laat kaart zien