Temuco foto's & tips

'412828' door chateau '412828' door chateau

ChiliTemuco

ChiliTemuco

Osorno-vulkaan

chateau

Tijdens onze reis door Zuid Amerika hebben we in het Merengebied een auto gehuurd en daar 10 dagen rondgereden. De natuurparken en meren liggen hier gewoon op een rij. We begonnen in het vulkanische Conguillio. Het mooiste vonden we het park waar de Osorno-vulkaan lag. Vreemd gezicht: een besneeuwde breed uitwaaierende vulkaan. Regelmatig kwamen er grote wolken uit de krater. Even vergroten.

'329469' door petra0212 '329469' door petra0212

ChiliTemuco

ChiliTemuco

Vulkaan de Villarica

petra0212

Chili telt 2085 vulkanen waarvan er 55 actief zijn. Dit is rondom de krater van de Villarica, op 2840 m hoogte en is samen met de ong. 100 km ten noorden liggende Llama het actiefst. De vulkaan ligt aan het toeristendorpje Pucon in de streek Araucania zo`n 700 km ten zuiden van Santiago.De Mapuches, oorspronkelijke bewoners van Chili, noemden hem "Rucapillán"oftewel huis van Pillán.De laatste uitbarsting was in 1971 waarbij een klein dorp aan de zuidkant vernietigd werd. Het is verstandig de vulkaan niet alleen te beklimmen maar met een gids. De lava ligt op 100 m diepte. je hoort het "brommen"van de vulkaan . Het was niet veilig overal te lopen vanwege de door lava "gegegraven"bruggen.

'526058' door jeannette '526058' door jeannette

ChiliTemuco

ChiliTemuco

Voorjaar

jeannette

Vanuit Temuco rijd je in een paar uur naar Pucon, een mooie vakantieplaats om te gebruiken als uitgangspunt voor een schitterend gebied met de vulkaan Villarica als letterlijke hoogtepunt. De Villarrica is een met sneeuw bedekte stratovulkaan gelegen in de Andes. Het is een van de meest actieve vulkanen van Chili. Je kunt deze beklimmen en in de winter kun je er skiën. Wij waren hier in november, toen het voorjaar was in Chili en de brem bloeide overal weelderig langs de weg. Zoals je ziet op de foto kun je door een rivierbedding rijden maar je kunt ook rijden over goede wegen zoals wij deden naar de Argentijnse grens. Onderweg kom je dan door Mapuche dorpen (Mapuche zijn indianen en zijn de oorspronkelijke bevolking van dit gebied). Ga eens naar een Mapuche restaurant of bezoek het kleine maar zeer mooie Mapuche museum in Pucon. Ook de markt met kunstnijverheid in Pucon is de moeite waard, je kunt er bv zelfgebreide lama wol spullen kopen. Kortom een gebied waar voldoende te zien en te beleven is.

'137366' door renevandenburg '137366' door renevandenburg

ChiliTemuco

ChiliTemuco

Klaar voor de...bekli

renevandenburg

Aan de voet van Vulcan Villarrica bij Pucón

'358204' door derooy.s '358204' door derooy.s

ChiliTemuco

ChiliTemuco

NP Torres del Paine,.

derooy.s

In het NP Torres del Paine geniet je van een prachtige natuur. Alle natuurverschijnselen zoals de rivieren, watervallen, dieren etc. worden steeds omlijst door heuvels en bergen met grillige vormen. Een lust voor het oog.

'45025' door Kirsten '45025' door Kirsten

ChiliTemuco

ChiliTemuco

Vilarrica vulkaan in.

Kirsten

Vilarrica Vulkaan in Pucon, Chili

'168366' door lvdmoer '168366' door lvdmoer

ChiliTemuco

ChiliTemuco

BBQ

lvdmoer

Na een dagje paardrijden, konden we 's avonds genieten van een heerlijke barbeque op ons met bloed, zweet en tranen in de regen gecreeërde kampvuur....

'244454' door leonboog '244454' door leonboog

ChiliTemuco

ChiliTemuco

Lava

leonboog

We liepen deze vulkan op door de as en soms zwarte lava, twee stappen omhoog, een stap terug was het af en toe, wonderbaarlijk dat je op deze zwarte vlaktes de mooiste planten tegenkomt, in dit geval cacteeen in bloei

'168368' door lvdmoer '168368' door lvdmoer

ChiliTemuco

ChiliTemuco

Stilleven

lvdmoer

Wat een gezellig zitje...