Santiago

'457577' door neretslok '457577' door neretslok

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Kerst in Santiago

neretslok

Op 25 december 2007 was ik in Santiago, Chili. Bovenop de Cerro Cristobal staat het grote Mariabeeld (permanent), de kerststal zal er ongetwijfeld tijdelijk gestaan hebben. Voor veel mensen is Kerstmis gewoon gezelligheid, warmte en vrede met geliefden, voor veel Zuid-Amerikanen is het de geboortedag van Jezus en daar zul je nog veel kerststallen vinden. Bij ons is die stal langzamerhand vervangen door de boom..... Ik duik voorlopig even onder de komende dagen, in de kerstsfeer. Ik wens iedereen hele fijne Kerstdagen!

'324969' door bartvbaardwijk '324969' door bartvbaardwijk

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Jump!

bartvbaardwijk

Het draait om het detail, kijk en kijk nog een keer :) Een ongebruikelijke poster in het straatbeeld van Santiago de Chile. Jump and feel the energy!

'454964' door neretslok '454964' door neretslok

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Boodschappen voor...M

neretslok

De Cerro Cristobal, een 300 meter hoge heuvel en tegelijk een stadspark, is in Santiago de Chile niet te missen. Met een funicular, een trammetje, ga je steil omhoog naar boven. Boven bevindt zich op een acht meter hoge sokkel (waarin een kapelletje) een enorm Mariabeeld van 14 meter hoog. In het kapelletje hebben gelovigen een boodschap voor Maria achtergelaten. Dankbaarheid voor iets dat ze gekregen hebben. Welke wensen zijn verhoord wordt niet echt duidelijk. Al die boodschappen bij elkaar leveren dit detailbeeld op.....

'337582' door Kymmie '337582' door Kymmie

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Geen SMOG

Kymmie

Blijkbaar een redelijk unieke foto. De hoofdstad van Chili, normaal gehuld in een dikke laag smog, hier bijna helemaal blauw! Met dank aan een kennis stond ik een paar uur na de landing al op deze berg om van het uitzicht te genieten. Daarna kwam de jetleg ;-)

'304956' door petra0212 '304956' door petra0212

ChiliSantiago

ChiliSantiago

SPECIAAL VOOR DAMES .

petra0212

Las Buenos Muchachos, een restaurant in Santiago centrum, nabij de Moneda. Hier hielden wij een afscheidsetentje met de biologische broers en zussen van mijn oudste zoon. Er was een "show"en we aten Parilla, erg populair bij de Chilenen. Barbecue , maar dan in de keuken klaargemaakt en op grote warmhoudschalen geserveerd op tafel. Ja, voor vegetariers is Chili niet het beste land om heen te gaan. Op zo`n avond moet je toch eens naar de toilet. Dus ik ga van tafel en stap nietsvermoedend de toiletruimte binnen, mijn mond viel open, ik wirst niet wat ik zag. Nooit gezien. Gelijk terug en met camera gewapend dit "discreet"op de foto gezet, daarna de dames van het gezelschap gaan halen. Dit is toch geweldig. Nu is de vraag, hoe was de herentoilet.??????????????

'158491' door Bianca '158491' door Bianca

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Weerspiegeling

Bianca

Oude pracht weerspiegeld in een nieuw gebouw in Santiago.

'240630' door ingrover '240630' door ingrover

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Stadsbeeld Santiago

ingrover

in 2004 was ik in Chili en Argentinië,zo ook in de stad Santiago waar allemaal familie van mijn vriend woont! De foto is midden in het centrum genomen en het is een beeld als een soort moderne kunst!De foto plaats ik ter nagedachtenis aan alle doden die zijn gevallen met de zware aardbeving pas geleden!en is ook voor het maandthema!

'52271' door Lione Kolsteren '52271' door Lione Kolsteren

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Santiago: Maria op de

Lione Kolsteren

Zoals Rio zijn Christusbeeld heeft, zo heeft Santiago zijn Mariabeeld, ook hoog op een heuvel, uitkijkend over de stad.

'297345' door zielhorst '297345' door zielhorst

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Vernieuwend?....

zielhorst

In het centrum van Santiago de Chili verrijzen in de oude stadskern nieuwe gebouwen, welke het gevoel van een authentieke Plaza de Armas toch wel een beetje verstoren. Deze foto toont zo,n modern gebouw bij de Plaza de Armas in Santiago, waarin de Catedral de Santiago stammend uit 1745 het spel speelt spiegeltje, spiegeltje........

'213520' door TravelGoom '213520' door TravelGoom

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Santiago de Chile

TravelGoom

Omhoog (en omlaag) naar Parque Metropolitano is Santiago de Chile. Stadspark en recreatief centrum op een heuvel midden in de stad. Met een mooie uitzicht op de stad en de Andes als resultaat.

'430681' door jeroenvankersen '430681' door jeroenvankersen

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Een koopje

jeroenvankersen

Het was acht uur in de ochtend, de grootste rommelmarkt van Santiago was nog maar net aan de gang. Deze meneer was zichtbaar blij met zijn recente aankoop.Ik heb hem de foto nog laten zien.

'372628' door treglem '372628' door treglem

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Strandillusie

treglem

Santiago de Chile is volgens info eén van de modernste en meest welvarende plaatsen van Zuid-Amerika. De stad is in de zestiende eeuw gesticht door Spanjaarden, die toentertijd grote delen van Chili bevolkten. De komst van de Spanjaarden leidde tot grote onenigheid en oorlogen met de oorspronkelijke bewoners, de Indianen. Inmiddels telt Santiago al ruim drie miljoen inwoners. Op weg naar de kabelbaan hopend om van een overweldigend uitzicht te kunnen genieten lopen we door de artistieke wijk Bellavista, Tijdens de wandeling door de smalle straatjes van deze artistieke buurt krijg je een kijkje in het authentieke leven van de Chileense bevolking. Daarbij hoort klaarblijkelijk ook de illusie van een strandgebeuren.

'337454' door erwinenolga '337454' door erwinenolga

ChiliSantiago

ChiliSantiago

San Cristobal

erwinenolga

Dit Maria beeld is te vinden op de San Cristobal, een hoge heuvel aan de rand van Santiago de Chile. Hiervandaan is het een schitterend zicht over de stad en het Andes gebergte. Ik vind deze plaat leuk vanwege de eenvoud en de diagonale opbouw. Het effect van alleen blauw en wit is ook altijd bijzonder.

'430282' door jeroenvankersen '430282' door jeroenvankersen

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Spiegels

jeroenvankersen

Uitzicht vanuit kantoor in Santiago de Chile. Via het gespiegelde gebouw heb je een mooi uitzicht over snelwegen en een groot gedeelte van de stad.

'461892' door hardom '461892' door hardom

ChiliSantiago

ChiliSantiago

The Battle of Chili

hardom

The Battle of Chili is een driedelige documentairefilm van Patricio Guzman uit 1975-1979. De film laat de (politieke) ontwikkelingen in Chili in het jaar 1973 zien. De reeks eindigt met het bombardement van Pinochets militairen op het regeringspaleis van Allende. De film won vele internationale prijzen Op de foto een deel van het paleis.

'220452' door sidonius '220452' door sidonius

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Kerstman in Santiago.

sidonius

Verleden jaar om deze tijd begon onze reis door Patagonie. We startten in Santiago de Chili, waar het hoogzomer was. En dus stond de Kerstman onder een parasol tegen de hete zon, kinderen spelen in de fontein, vrouwen flaneren in zomerjurken. Met deze foto wil ik alle reisreporters, de redactie, webmaster Vellah en alle mensen achter de schermen van RR heel gezellige feestdagen toewensen, en een mooi 2010 met inspirerende reiservaringen en prachtige foto's! En dat we dit alles maar weer in een goede en warme sfeer met elkaar mogen delen. Happy New Year!

'168469' door fbergman '168469' door fbergman

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Oud en nieuw

fbergman

Oud en nieuw op de Plaza de Armas in Santiago. Naast de kathedraal op dit mooie plein is een moderne toren gebouwd.

'461807' door Wies '461807' door Wies

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Bellavista markt

Wies

Bellavista is een 'must see' als je in Santiago de Chile bent. Er zijn twee markten, de levendige binnenmarkt, de Bellavista Patio, en de buitenmarkt waar je juwelen, kleding en snuisterijen kan kopen. In de omgeving rond Pio Nono straat, de zgn. barrio bohemio y cultural, kun je heerlijk eten, drinken en uitgaan tot in de late uurtjes.

'372625' door treglem '372625' door treglem

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Graffitispuiters

treglem

Meestal zie je alleen het eindprodukt want het "spuiten"gebeurt vaak in het geniep. Maar niet In Santiago de Chile in de gezelligste wijk Bellavista. Hier proef je de authentieke Chileense leefwijze in smalle, kronkelige straatjes. Bellavista is een echte kunstenaarswijk. Je vindt hier volop gezellige restaurantjes en leuke boetiekjes. In de avond verandert de hoofdstraat van de wijk, de Pío Nono, in een kleurrijke markt met allerlei handgemaakte spulletjes.

'218837' door Astrid12 '218837' door Astrid12

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Uitzicht vanaf Cerro.

Astrid12

Midden in de hoofdstad van Chili, Santiago, ligt de Cerro Santa Lucia. Na een kleine klim, kun je vanaf deze heuvel van dit mooie uitzicht genieten.