Lake District

'304810' door antwan '304810' door antwan

ChiliLake District

ChiliLake District

Osorno vulkaan

antwan

Tijdens een bezoek aan het Chileens merengebied mag een trip naar de Osorno vulkaan zeker niet ontbreken. Je kunt met de auto tot bijna aan de top komen maar bij helder weer heb je een veel beter zicht vanuit de wijde omgeving.

'187295' door sidonius '187295' door sidonius

ChiliLake District

ChiliLake District

Osorno

sidonius

Natuurgeweld in het zuidelijke merengebied van Chili. De vulkaan de Osorno waarop wintersport wordt bedreven met op de voorgrond de watervallen in het National Park Petrohue. Adembenemend.

'304147' door petra0212 '304147' door petra0212

ChiliLake District

ChiliLake District

Verdinken mijn chips.

petra0212

Lago Villarica aan de voet van de vulkaan Villarica. Pucon is het bekendste plaatsje wat de sfeer van een bergdorp uitademt. Er zijn veel restaurantjes en er je kunt er avontuurlijke excursies houden, zoals het beklimmen van de vulkaan, raften of een tour langs watervallen in de omgeving. Langs het hele meer vindt je cabañas. Houten huisjes om te overnachten. Er zijn veel kleine schone strandjes met zwart zand en ( buiten Pucon) lig je niet hutje mutje naast elkaar. Het was een te hete dag die zou eindigen , vrij plotseling, in een noodweer. Deze kleuter op het strand bekeek de dreigende lucht en twijfelde nog om naar huis te gaan of zijn zakje chips op te eten . Een zware beslissing zo te zien!!!

'525129' door hardom '525129' door hardom

ChiliLake District

ChiliLake District

Villarica vulkaan...b

hardom

Vroeg in de ochtend zijn we vanuit Pucón vertrokken om de krater van de actieve Villarrica vulkaan te gaan bezichtigen. Eerst een stuk met een busje. Daarna wandelen, een stuk met de stoeltjeslift en dan de stijgijzers onder ploeteren door de sneeuw. De totale tocht naar boven duurde dik 5 uur. Sommige stukken waren echt pittig, maar die werden afgewisseld met minder steile delen. Jammergenoeg was van het lavameer, dat in de krater ligt, niets te zien. Maar wel te horen en te ruiken. De indrukwekkende krater heeft een doorsnee van zo'n 4 km. De terugweg gaat een stuk sneller, glijdend op een sleetje en op tijd proberen te remmen met je pikhouweel. Op de top zie je niet alleen de krater, maar je hebt ook een prachtig uitzicht op andere vulkanen, meren en bossen. De tocht kun je boeken in Pucón

'516462' door sidonius '516462' door sidonius

ChiliLake District

ChiliLake District

Wandelen in Petrohue.

sidonius

In deze tijd van het jaar gaan mijn gedachten altijd terug naar onze reis naar Patagonia, eind 2008-begin 2009. Het is jammer dat bij de thema´s niet Natuurreizen staat, want dan had ik dat aangeklikt. We reisden - alles over land - van Santiago (Chili) naar Buenos Aires, via Vuurland. De natuur die je onderweg tegenkomt is onvoorstelbaar mooi. Op de foto zijn we in het merengebied van Chili. Vanuit Puerto Varas vertrekken we naar de vulkaan de Osorno. Die kun je beklimmen tot aan de sneeuwgrens. Vervolgens maakten we een prachtige wandeling in het Petrohue National Park. Lopend over gestolde lava, genietend van de azuurblauwe watervallen van Salto de Petrohue en het uitzicht op de Osorno waande ik mij in een soort paradijs. En dit was nog maar het begin van die reis...

'270274' door antwan '270274' door antwan

ChiliLake District

ChiliLake District

Osorno vulkaan

antwan

Tijdens een bezoek aan het Chileens merengebied mag een trip naar de Osorno vulkaan zeker niet ontbreken. Je kunt met de auto tot bijna aan de top komen maar bij helder weer heb je een veel beter zicht vanuit de wijde omgeving.

'152016' door sidonius '152016' door sidonius

ChiliLake District

ChiliLake District

Waterval Petrohué

sidonius

Het mooie "Lake district" van Chili biedt volop mogelijkheden om mooie wandelingen te maken, langs meren, watervallen en over de voet van vulkanen. Hier de watervallen van Petrohué.

'416629' door sannevh '416629' door sannevh

ChiliLake District

ChiliLake District

Osorno Vulkaan Puerto

sannevh

Tussen Santiago de Chile en Patagonië ligt het merendistrict van Chili. Hier vind je prachtige vulkanen, waaronder de Osorno vulkaan nabij Puerto Varas. Met helder weer zijn de met sneeuw bedekte toppen te zien. Op de voorgrond zie je de watervallen van Petrohue.

'451224' door chateau '451224' door chateau

ChiliLake District

ChiliLake District

Kerk in Puerto Varas

chateau

Voordat we de boottocht naar Bariloche gingen maken hadden we een dagje rust in Puerto Varas. Het weer was niet al te best, maar toch wel de moeite waard om een stadswandelingetje te maken. Één van de blikvangers was de Iglesia Sagrado Corazon de Jesus.

'486976' door chateau '486976' door chateau

ChiliLake District

ChiliLake District

Saltos Rio Petrohue

chateau

Tijdens onze rondreis door Zuid Amerika hebben we 10 dagen rondgereden met een huurauto door het merengebied in Chili. Één van de vele stops die we maakten was het uitzicht bij de watervallen van de Rio Petrohue. De rivier ontspringt in het Todos los Santos meer en wordt zowel nationaal als internationaal beschouwd als een uitstekende rivier om te vissen, mede vanwege de aanwezigheid van vele vissoorten.

'516581' door sidonius '516581' door sidonius

ChiliLake District

ChiliLake District

Doe de canopy op de..

sidonius

De Osorno vulkaan (2652 meter hoog) domineert het landschap van het Merengebied. De kap is bedekt met eeuwige sneeuw. In de Chileense winter is het een geliefd skigebied, in de zomer kun je op de flank van de vulkaan canopy-en. Met een kabelbaan ga je tot net onder de besneeuwde top. Vandaar kun je met de canopy een heel eind afdalen. Spectaculair om te doen.

'424706' door chateau '424706' door chateau

ChiliLake District

ChiliLake District

Plaats van de...welva

chateau

Als we 's morgens wegrijden bij ons gastgezin hebben we nog heel lang uitzicht op een steeds rokende Villarrica. De Villarrica, letterlijk: plaats van de welvaart, is een met sneeuw bedekte stratovulkaan gelegen in de Andes, in Zuid-Chili. Het is een van de meest actieve vulkanen van Chili die hoog uitsteekt hoog boven het gelijknamige meer en dorp. De vulkaan staat ook wel bekend onder de naam Rucapillan, wat huis van de geest betekent in het Mapudungun. De Villarrica is een van de weinige vulkanen ter wereld met een lavameer in de krater. Verder heeft de vulkaan 25 slakkenkegels, en vulkanische grotten. De vulkaan is, samen met Quetrupillan en het Chileense deel Lanin, beschermd door het nationaal park Villarrica. De vulkaan is zeer vaak actief met kleine erupties, trillingen, het uitstoten van gas- en aswolken en bewegingen in het lavameer. Vanuit de nabijgelegen stad Pucon worden wel eens trektochten naar de krater georganiseerd, behalve tijdens periodes van seismische activiteit. Ook zijn helikoptervluchten mogelijk.

'483146' door MKamman '483146' door MKamman

ChiliLake District

ChiliLake District

Nahuel Huapi Lake

MKamman

Bariloche ligt in het Lake District aan het Nahuel Huapi Lake. Voor degenen die niet in Bariloche zijn geweest: denk aan een gemiddeld Zwitsers dorp met alle houten architectuur en dan zit je er niet ver naast. We waren er in hun zomer periode en het voelde een beetje misplaatst zo zonder sneeuw. Wel hadden we onwijs harde wind, een dreigende lucht en zoals vaker tijdens deze reis: onwijs mooie wolkenpartijen. Detail: de familie Zorreguieta bracht hier vroeger haar wintersportvakanties door in hun eigen vakantiehuisje. In 2008 kochten Wim-Lex en Maxima een buitenhuis in de omgeving van Bariloche.

'454998' door chateau '454998' door chateau

ChiliLake District

ChiliLake District

Rokende sneeuw.

chateau

Als we 's morgens heel vroeg uit Pucon wegrijden worden de besneeuwde flanken van de Villarica-vulkaan beschenen door een zachtrose ochtendlicht. De Villarrica is een met sneeuw bedekte stratovulkaan gelegen in de Andes, in Zuid-Chili. Het is een van de meest actieve vulkanen van Chili die hoog uitsteekt hoog boven het gelijknamige meer en dorp. De vulkaan staat ook wel bekend onder de naam Rucapillán, wat huis van de geest betekent in het Mapudungun. De Villarrica is een van de weinige vulkanen ter wereld met een lavameer in de krater. Verder heeft de vulkaan 25 slakkenkegels, en vulkanische grotten. De vulkaan is, beschermd door het nationaal park Villarrica. De vulkaan is zeer vaak actief met kleine erupties, trillingen, het uitstoten van gas- en aswolken en bewegingen in het lavameer. (aldus Wikipedia).

'380417' door antwan '380417' door antwan

ChiliLake District

ChiliLake District

Osorno vulkaan

antwan

In het prachtige Chileense merengebied liggen diverse vulkanen. Een van de bekendste van deze vulkanen is de Osorno vulkaan, met een echt typische vulkaantop. De vulkaan ligt in het Vicente Perez Rosales N.P, het oudse N.P. van Chili. Over de flanken van de vulkaan loopt een weg die je tot een paar honderd meter onder de top brengt waar je binnen een paar uur naar de top kunt wandelen. Veel mooier is het echter om de vulkaan vanuit de omgeving te zien, je ziet dan echt hoe geweldig mooi hij is. In het park rondom de vulkaan kun je mooie wandelingen maken en zijn er diverse activiteiten zoals wildlife watching, raften, paardrijtochten, bergwandelingen en speleologie. Kortom een prima bestemming om een paar dagen door te brengen.

'148690' door sidonius '148690' door sidonius

ChiliLake District

ChiliLake District

Vulkaan om op te...sk

sidonius

De vulkaan Osorno is een skivulkaan. 's Winters wordt op de flanken geskied, 's zomers kun je er wandelen, met de skilift omhoog en met een canopy naar beneden roetsjen. Interessant om op zo'n lavawand te wandelen en te klauteren. De Osorno is al 150 jaar niet meer uitgebarsten.

'438199' door chateau '438199' door chateau

ChiliLake District

ChiliLake District

Lava en nog eens lava

chateau

Het Nationale Park Conguillio is een vulkanisch park in het Merengebied van Chili. Even hebben we getwijfeld om met ons huurwagentje dit park te bezoeken. De wegen zijn van vulkanisch materiaal bezaaid met scherpe lavastenen. We hebben er geen spijt van gehad en alles is gelukkig goed verlopen. Geen lekke banden. Conguillío National Park ligt in de Araucaria-regio. In dit park zijn de opnames gemaakt voor de BBC-serie Walking with Dinosaurs. Het park is bekend om de Llaima-vulkaan die in 2008 nog is uitgebarsten. Voor ons was dit een hoogtepunt van onze Zuid-Amerikatrip. Heel apart om urenlang tussen oude, maar ook vrij recente lavastromen door te rijden.

'462202' door hardom '462202' door hardom

ChiliLake District

ChiliLake District

Villarica

hardom

De Villarica (2850 meter) is een van de meest actieve stratovulkanen ter wereld. In de krater is een lavameer te bewonderen. De vulkaan is zeer vaak actief met kleine erupties en uitstoten van gas- en as wolken.

'511903' door hardom '511903' door hardom

ChiliLake District

ChiliLake District

Lago Verde

hardom

In het Parque Nacional Huerquehue ligt dit wat kleinere meer. Door vulkanische activiteiten heeft het water een iet wat groene kleur. Het heet dan ook Lago Verde. Vanuit Pucón kun je wandelingen met gids voor dit mooie park boeken

'522551' door hardom '522551' door hardom

ChiliLake District

ChiliLake District

Volcán Villarrica

hardom

De Villarrica vulkaan is één van de meest actieve vulkanen in Chili. Ook is in de krater een lavameer aanwezig. Vanuit Pucón worden excursies naar de krater georganiseerd. Je wordt dan met een busje tot aan de stoeltjesliften gebracht, die je een stuk omhoog brengen. Voor het laatste deel worden de stijgijzers onder gebonden en ga je zigzaggend over het gigantische ijs en sneeuwveld richting krater. Een heerlijke ervaring, alleen jammer dat het lavameer niet te zien was omdat een flinke gaswolk dit meer aan het zicht onttrok. De terugweg ging met een sleetje een stuk sneller. Op de foto zie je de tocht over het ijsveld naar boven.

'301022' door sidonius '301022' door sidonius

ChiliLake District

ChiliLake District

De machtige Villarica

sidonius

Het kleine stadje Pucon in het Chileense merengebied wordt beheerst door de machtige vulkaan de Villarica. Vanuit elk punt in de stad heb je hem in beeld. De top met eeuwige sneeuw kan beklommen worden tot aan de vulkaankrater. De vulkaan werkt nog steeds, aan de kraterwand is de stank van zwavel nauwelijks te verdragen. Af en toe stijgt er een rookwolkje uit op.

'328611' door petra0212 '328611' door petra0212

ChiliLake District

ChiliLake District

Onwaarschijnlijk mooi

petra0212

Gewoon bij een "slaapplek" aan het begin van het gigantische merengebied. Gewoon een moment van verbazing. Chili is zo leeg en de landschappen wonderschoon en wijds. Lucht puur en helder. En dan een gevecht tussen de zon en de regen, de dreiging en de schoonheid. Aan deze foto is niets gedaan, geen aanpassingen kwa kleur. Het was zo. de regen heeft niet gewonnen, het is een rustige mooie nacht geworden.

'127060' door carootje '127060' door carootje

ChiliLake District

ChiliLake District

Nog een klein stukje

carootje

Ja, bij Pucon kun je luieren aan een prachtig meer, maar ook de vulkaan Villarica beklimmen en dat is een echt een belevenis. Wel even neus dichtknijpen, want bij de mond stinkt het naar zwavel en als de wind net jouw richting staat, is het echt adem happen.

'175295' door sidonius '175295' door sidonius

ChiliLake District

ChiliLake District

Paradijsje

sidonius

Het Chileense merengebied is een waar paradijsje voor wandelaars. Speciaal het Parc Nacional Huerquehue bij Pucon. Stijgen en dalen door bossen, met regelmatig prachtige uitzichten op de besneeuwde vulkaantop van de Villarrica en groenblauwe meren.