Chili

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verborgen schat

Chili


Patagonië, een fantastisch gebied dat ligt in het zuidelijke deel van Chili en Argentinië. Een gebied met ontelbaar mooie plekken. Een gebied met heel veel wind en waar het ook echt slecht weer kan zijn. Maar zeker ook een gebied waar er zo veel fantastische plekken zijn, dat je eigenlijk overal wil stoppen wanneer je er op een roadtrip bent. Dat is mij ook overkomen. Daar waar de reisgids aangeeft dat je over een bepaalde trip bijvoorbeeld 6 uur rijdt, deden wij er 8 uur over. Omdat je niet overal kan stoppen vanwege de tijd, zijn er ook delen dat je ook door moet rijden. Doorrijden deden wij ook hier over de W-905 op de weg vanaf Futaleufú richting het zuiden. Of toch niet. Stop hier! riep ik tegen mijn vrouw, die op dat moment achter het stuur zat. Ik keek net naar rechts en zag deze verborgen schat. Niet een punt om echt te kunnen stoppen, maar het uitzicht was zo mooi. Wij hadden het geluk dat op dat moment het redelijk windstil was, waardoor ik zonder statief deze foto kon maken en het water nog de bergen reflecteert. Vijf tellen later en de wind was weer flink aanwezig.

Wat ik ook wil laten zien, is dat je niet altijd op google-maps moet afgaan, want als je bovenstaande foto vergelijkt met google-maps , dan zie je niet de verborgen schatten die er nog zijn.

Onderstaand de link naar google-maps (het uploaden van de plaats bij Laat kaart zien is helaas niet gelukt. Kopieer de link en dan met streetview langs de weg naast het meertje in het midden plaatsen.

https://www.google.com/maps/@-43.4699505,-72.1124898,2348m/data=!3m1!1e3?hl=nl