El Norte Chico

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sterren gapen

El Norte Chico,
Chili


De mooiste plaats om in de Elqui valley te overnachten is in het dorpje Pisco Elqui. Hier staan 2 etage koepeltenten prachtig tegen de zonnige hellingen net voorbij het dorp: Hotel ASTROMICO ELQUI DOMOS. Dé attractie van dit bijzondere hotel is dat je s'nachts vanaf je bed op de 2e verdieping het dak kunt openen en met een sterrenkijker de waanzinnige hemel kunt bekijken; sterren gapen dus. Het ontbijt is inbegrepen en je kunt er ook dineren. Er is ook een zwembad, beetje koud in de winter. Tegenover het hotel is de Disteleria Mistral (gratis rondleiding). Het hotel bied meerdere activiteiten aan. Bezoek gewoon eens de site, je zult versteld staan. WWW.ELQUIDOMOS.CL
Het is verder aan te raden om een auto te huren in La Serena, er zijn voldoende verhuurbedrijven vlak bij het busstation en vliegveld.
Elqui vallei is een van de mooiste in Chili. Het laatste bolwerk van de teelt van de Pisco druif, die gebruikt wordt in de Pisco sour. Beroemd om zijn futuristische sterrenwachten en de verscholen kunstenaars en hippie dorpen. In de zomer kun je over de hoogste pas naar de Argentijnse grens.
Nogmaals huur een auto dan kun je ten volle genieten van deze fantastische vallei.