El Norte Chico foto's & tips

'131921' door manuela '131921' door manuela

ChiliEl Norte Chico

ChiliEl Norte Chico

Parinacota

manuela

Het scihitterende verlaten landschap rond de Parinacota vulkaan in nationaal Park Lauca.

'290311' door fischerboxtel '290311' door fischerboxtel

ChiliEl Norte Chico

ChiliEl Norte Chico

Eeuwige sneeuw.

fischerboxtel

Deze is genomen in Lago NP. Op weg van La Paz naar Arica ligt dit meer een uurtje na het passeren vd grens pal aan de weg. Uitstappen dus...rugzak verstopt achter een paar joekels van stenen om vervolgens op zoek te gaan naar een mooi stekkie voor de sunset. Na de sunset werd het gelijk ijs en ijskoud en het werd pikke donker daar in the middle of nowhere. Het eerste kleine gehucht lag op een uurtje bussen van het meer vandaan. Net als de grenspost. Het meer ligt op iets van 4500 meter en het was bij-na einde winter. Gelukkig passeerde er binnen een uur een bus die me mee nam. Het enige wat de chauffeur kon doen was me omver rijden want was maar midden op straat gaan staan.

'549713' door konne000 '549713' door konne000

ChiliEl Norte Chico

ChiliEl Norte Chico

Bijzonder landschap

konne000

In Noord Chili ligt het prachtige N.P. Lauca. Terugrijdend naar Arica komen we door een bergachtig gebied waar nog struiken en cactussen staan. Ergens slaan we naar links en even later rijden we door een gebied dat wel op een woestijn lijkt. Heel bijzonder landschap, maar vond het zelf bijzonder mooi!

'310773' door TravelGoom '310773' door TravelGoom

ChiliEl Norte Chico

ChiliEl Norte Chico

Putre centrum

TravelGoom

Putre, uitvalsbasis voor het prachtige Nationale Park Lauca, ligt op 3500mtr. Het oude centrum heeft smalle straatjes met hobbelige kinderhoofdjes en een plein met deze kerk.

'562197' door TravelGoom '562197' door TravelGoom

ChiliEl Norte Chico

ChiliEl Norte Chico

Onderweg in Lauca

TravelGoom

Onderweg in N.P. Lauca in het noordpuntje van Chili. De guanaco's weten nog genoeg voedsel te vinden ondanks de hoogte van ruim 4000m. Het is een landschap zoals je dat graag in de Andes ziet met besneeuwde toppen aan de horizon.