Coyhaique

Coyhaique, ook wel Coihaique, is de hoofdstad van de provincie Coyhaique in de regio Aysén in Coyhaique. De omgeving rondom de stad wordt gezien als een van de mooiste van Patagonië. Het is omringd door de rivieren de Simpson en de Coihaique en door bergen die het gehele jaar met sneeuw bedekt zijn. De stad fungeert als een regionaal winkelcentrum en heeft een eigen museum.

Informatie over Coyhaique

Beste foto's & tips van Coyhaique

'353672' door adelheid '353672' door adelheid

ChiliCoyhaique

ChiliCoyhaique

Carretera austral

adelheid

De Chileense carretera austral is denk ik de mooiste weg die ik ooit gereden heb. Bossen, meren, gletsjers, prachtige berglandschappen...het een na het ander wordt voorgeschoteld, en dat alles terwijl je vrij eenzaam over de 'ripio' (zandweg) rijdt. Dit is in de buurt van de stad Coihaique. Met deze Zuid Amerikaanse foto wil ik ook de aandacht vestigen op mijn eerste blog, dat gaat over Colombia. De Carretera Austral is een weg die zo'n 1000km zuidwaarts gaat vanaf Puerto Montt. Vanaf 1976 is eraan gebouwd. Hij eindigt waar gletsjers en ijsvelden het onmogelijk hebben gemaakt om de weg verder te trekken. Stukje bij beetje wordt de weg nu geasfalteerd en ik denk dat veel van de charme daarmee verloren zal gaan.

'1093762' door meijnhout69 '1093762' door meijnhout69

ChiliCoyhaique

ChiliCoyhaique

Hangende gletsjer

meijnhout69

Caraterra Austral: vanaf Puyuhuapi en over een ongeveer 25 km grotendeels ongeasfalteerde weg, komen we aan bij bij Parque Nacional Quelat. De auto hebben we inmiddels geparkeerd om aan te vangen met onze wandeling. Via een lange en smalle houten brug, die lekker heen en weer wiebelt, komen we aan bij het begin van het wandelpad. Vervolgens is het hier flink klimmen over paden met aan weerskanten stokoude met mos begroeide bomen en prachtige varens. We ruiken het vocht, het kan hier flink regenen en het pad is nog lekker drassig. Na ongeveer anderhalf uur komen we bij ons einddoel. De hangende gletsjer (Ventisquero Colgante).

'1095522' door Dalix '1095522' door Dalix

ChiliCoyhaique

ChiliCoyhaique

Een roadtrip door...C

Dalix

Tijdens een roadtrip door Chili is geen enkele dag dezelfde. Niet alleen verandert het landschap voortdurend, maar ook de wegen veranderen. Asfalt verandert in gravel, modder en wegen vol gaten. En af en toe moet je ook behoorlijk wat geduld hebben. Hier dreven een paar boeren hun koeien over de weg naar een vlakte aan de andere kant van de berg. De linkerman vertelde ons dat het wel even kon duren. En dat deed het! Honderden koeien liepen rustig over de weg, af en toe aangejaagd door een flinke groep honden. Maar mij hoorde je niet klagen. Zoiets hoort helemaal bij het avontuur.

Laat kaart zien