Atacama

'158632' door Bianca '158632' door Bianca

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Zonsopkomst bij de...

Bianca

Een van mijn memorabelste momenten: zonsopkomst bij de tatio geysers. We moesten heel vroeg op, heel lang in de bus zitten en koulijden, maar eenmaal daar... was alles snel vergeten!

'427203' door EvanderHel '427203' door EvanderHel

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Valle de la Luna

EvanderHel

Op 17 kilometer van het dorp San Pedro ligt de 'Vallei van de Maan', een van de droogste stukken van de Atacama woestijn. Verstikkend stoffig en dorstig heet. Deze foto heb ik gemaakt in de avond, een prachtige afsluiting van een mooie dag met de laatste zonnestralen en het opstuivende zand van de warme wind. Een uur later was het hier donker.

'361534' door wisseschout '361534' door wisseschout

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Geprikt worden door..

wisseschout

Geprikt worden door een cactus betekend dat je niet goed oplet. Dat was hier niet het geval. Ik lette heel goed op, want je wilt toch niet van deze doorns in je handen. De woestijn in Chili is prachtig en deze foto is genomen tegen de Andes aan. De luchten....wow. En verder bestaan er wel 3500 soorten cactussen en ze worden gebruikt voor voedsel/drank/medicijnen/bouwmaterialen en gereedschap.

'53075' door Bianca '53075' door Bianca

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Tatio Geiser

Bianca

Zonsopkomst bij El Tatio.

'492593' door chateau '492593' door chateau

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Atacama woestijn

chateau

De Atacama, één van de droogste gebieden ter wereld. Pas geleden waren er nog grote overstromingen. Wij maakten een excursie met een Nederlandse touroperator vanuit San Pedro de Atacama. We stonden eigenlijk constant verbaasd van de weidsheid en de pracht van de landschappen in die droge woestijn. Vanaf een hoger gelegen plek hadden we goed uitzicht over dit mooie gebied.

'523357' door jomo01 '523357' door jomo01

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Miscanti en Minique..

jomo01

De Atacama woestijn in Noord Chili is echt schitterend.Je denkt dat je op de maan of mars vertoeft.Op ongeveer 4300 m hoogte bevinden zich prachtige lagunes. Hier op de foto de miscanti en de minique lagune.

'461910' door Wies '461910' door Wies

ChiliAtacama

ChiliAtacama

De Panamericana Road.

Wies

Voor veel wegen in Chili moet tol worden betaald. Die wegen zijn dan ook uitstekend, zoals deze Ruta 5 of Panamericana die Chili van zuid naar noord doorkruist (3364 km). We waren hier met onze 4WD op de Panamericana Norte van Vallenar richting Iquiqe. Af en toe kom je een auto tegen, Spooky, want er stonden wel veel kruisjes langs de weg. Reden kan zijn dat er haast geen rustplaats langs de snelweg te vinden is.

'238555' door droomreis '238555' door droomreis

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Droog?

droomreis

San Pedro de Atacama ligt in de Atacama-woestijn. Dit is de droogste woestijn ter wereld. Niet zo vreemd dus dat de bodem rond San Pedro op veel plaatsen compleet uitgedroogd is.

'215284' door Jan-Petra '215284' door Jan-Petra

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Flamingo, Salar de...

Jan-Petra

Ten zuiden van het stadje San Pedro ligt de Salar de Atacama, een gigantische zoutvlakte van maar liefst 200.000ha groot . Middenin deze zoutvlakte ligt Laguna Chaxa, een meertje waar grote aantallen Andes Flamingo's broeden. Daar zagen wij deze flamingo in het prachtige landschap. Dit is onze laatste foto deze ronde en we willen jullie bij deze bedanken voor alle leuke enthousiaste reacties op onze foto's!

'278219' door antwan '278219' door antwan

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Cejar lagune

antwan

In de Atacama woestijn in het noorden van Chili vind je in een prachtig ongerept landschap diverse lagunes. Deze lagune is de Cejar lagune. De randen van de lagune bestaan uit puur zout en ook het water kent een hoog zoutgehalte. Door het heerlijke windstille weer kregen we als beloning nog een mooie weerspiegeling.

'278672' door antwan '278672' door antwan

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Atacama woestijn

antwan

In de Atacama woestijn, hoog in de Andes, vind je diverse lagunes. Door de grote hoogte en het droge en koude klimaat waar de wind vrij spel heeft vind je hier prachtige landschappen.

'267575' door antwan '267575' door antwan

ChiliAtacama

ChiliAtacama

IJsrivier

antwan

In de Atacama woestijn in noord Chili val je van de ene verbazing in de andere. Zo mooi is de natuur er. Als je er hartje winter bent, net als wij, zijn veel rivieren en meren grotendeels dichtgevroren en dat levert dan weer heerlijke plaatjes op.

'450458' door chateau '450458' door chateau

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Avond over San Pedro.

chateau

Na een excursie in de Atacama-woestijn hadden we een zicht op het langegerekte San Pedro (in het midden van de foto te zien). Op de achtergrond de dominerende Licancabur-vulkaan. Licancabur is een 5916 meter hoge vulkaan in Chili. De vulkaan ligt in het noorden van het land op de grens tussen Chili en Bolivia. De dichtstbijzijnde stad is San Pedro de Atacama, dat ongeveer 50 km van de vulkaan is verwijderd. Van hieruit kan via de Paso de Jama de voet van de vulkaan worden bereikt, ongeveer op ongeveer 4300m hoogte aan de rand van de Andes en de Atacama-woestijn. Aan Boliviaanse zijde ligt aan de voet van de vulkaan het Laguna Verde. De naam Licancabur is een woord uit de Kunza-taal, die door de oorspronkelijke bevolking werd gesproken. Het betekent Berg van de mensen.

'459939' door wisseschout '459939' door wisseschout

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Geysers

wisseschout

De El Tatio Geysers [ de naam betekend de grootvader ] liggen op ruim 4300 meter hoogte en vlak voor het licht wordt sta je hier al te wachten in de vrieskou om te zien dat wanneer de zon opkomt de geisers voor korte tijd gaan spuiten. En dan proberen foto's te maken met je bevroren handen. De zon schijnt net door de waterdruppels heen

'441386' door Sandral '441386' door Sandral

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Woestijnweg

Sandral

Ergens onderweg op weg 31 richting N.P.nevado de Tres Cruses.De woestijn ligt hier op een gemiddelde hoogte van 610 meter boven zeeniveau en ook hier is de met zout beklonken weg goed te berijden.Vrachtwagens rijden via deze weg naar Argentinië.

'523513' door jomo01 '523513' door jomo01

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Atacama sunset

jomo01

De zonsondergang in de Atacama woestijn mag je niet missen.Hier heb je een overzicht over de maanvallei.We hebben hier genoten met een lekker aperitiefje. De maan liet zich ook al zien tijdens de zonsondergang.

'523627' door jomo01 '523627' door jomo01

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Lagune Minique

jomo01

Deze prachtige Minique lagune ligt in de Atacama woestijn dit is bijna niet te geloven wat een juweelje.We hebben hier een pickniclunch gehad met dit prachtig uitzicht wat kan het leven toch mooi zijn hé.

'308618' door antwan '308618' door antwan

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Atacama panorama

antwan

Het landschap van de Atacama woestijn is een van de mooiste landschappen die ik ooit heb gezien. Op een hoogte van 3500 tot 5000 meter liggen diverse kleurrijke lagunes tegen een achtergrond van vulkanen en besneeuwde bergen.

'524649' door jomo01 '524649' door jomo01

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Atacama dessert

jomo01

Dit beeld gemaakt in de prachtige Atacama woestijn.We hebben een wandeling gemaakt door de woestijn om al die mooie plaatjes te schieten.Je waant je echt op de maan of mars.

'240047' door droomreis '240047' door droomreis

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Erosie

droomreis

Vanuit San Pedro de Atacama kun je een leuke, maar vermoeiende fietstocht maken naar de maanvallei. Onderweg kun je al genieten van prachtige landschappen. Hier zijn door erosie de rotsen mooi uitgeslepen. De witte afzetting is het zout dat in het water zit. (scan – 2001)

'569108' door marcvankessel '569108' door marcvankessel

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Aquarel ?

marcvankessel

Men zou kunnen denken dat het een aquarel is. Maar niets is minder waar. Ook is ie niet bewerkt (muv hooglichten en contrast). Het is een echte what-you-see-is-what-you-get foto. Dit surrealistische landschap is te zien bij Salar de Talar (niet te verwarren met Salar de Tara), een zoutvlakte op de grens met Argentinië. De witte vlagen zijn zoutkristallen. Afkomstig van de zoutvlakte en die door de harde wind richting de bergen geblazen zijn.

'165741' door Biniro '165741' door Biniro

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Spiegelbeeld Laguna..

Biniro

Schitterend hoe die besneeuwde bergtoppen zich weerspiegelen in het water van het meer.

'225388' door CJong '225388' door CJong

ChiliAtacama

ChiliAtacama

De maan!

CJong

Na onze toch door de zoutvlaktes kwamen we in de Atacama woestijn terecht. Wij zijn gaan sterren kijken bij Alain Maury, een Fransman die overigens goed Engels spreekt, in zijn achtertuin in de woestijn. Je ziet er fantastische sterrenhemels en de maan. Wel een beetje valsgespeeld door mijn camera op zijn telelens te zetten....