Sao Paulo foto's & tips

'364476' door waggie '364476' door waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Grote Vlinder

waggie

Nog in Ubatuba. Zwaluwstaart - dit is een vlinder die tussen het Amazonegebied naar het zuiden van Brazilië, dat wil zeggen, uit het verre noorden naar het verre zuiden leeft. Het interessante van deze soort is dat als de rups onrustige zijn, produceren een vervelende geur, daarom is ze ook wel bekend als "Stinkende hoorns". Volgens mij, op de foto kan men zien de moeder (vlinder) en de dochter (rups), recht kant bovenop. Dat is een toeval, toen ik deze foto heb gemaakt, heb ik dat niet gezien.

'297311' door vivelafem '297311' door vivelafem

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Zwoele zomeravond!

vivelafem

Na een geweldige kanotocht door de mangrove kwamen we terug in Itacare, een haventje kun je t niet echt noemen, maar op dit piertje waren allerlei mensen hun avondeten aan het vangen. Het was er gezellig, een heerlijke zwoele zomeravond!!

'401750' door MaaikeAart '401750' door MaaikeAart

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Stadsjungle

MaaikeAart

Is Sao Paulo mooi? Nee. Het is een chaos van gebouwen, een echte stadsjungle, waar je lastig je weg kunt vinden, waar er nauwelijks gelegenheid is om op adem te komen, waar alle buitenruimte afgescheiden is met hekken, waar geen bankjes in stadsparkjes staan. Maar Sao Paulo is wel het kloppend hart van Brazilie, is dynamisch, afwisselend en heeft prachtige musea. Je moet ervan houden, maar wij hebben ons 5 dagen geweldig geamuseerd. Bovenop het Banesto Bank gebouw heb je een geweldig zicht op het enorme speldenkussen van de stad

'173597' door dedelef '173597' door dedelef

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Praça da Sé vanaf...B

dedelef

Zie São Paulo vanaf het Banespa gebouw in het centrum! Het plein op de foto is Praça da Sé. Zie m'n tip voor meer info!

'171018' door sidonius '171018' door sidonius

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Ongeinteresseerd

sidonius

In dit beeld trof het me dat de mannen van wie de schoenen gepoetst worden zo in hun krant verzonken zijn, of in die van de buurman, of de vitrine, maar de schoenpoetsers geen blik waardig gunnen.

'167833' door waggie '167833' door waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Bromelia

waggie

Bij een wandeling in de oerwoud tussen Sao Paulo en Rio de Janeiro.

'105312' door dedelef '105312' door dedelef

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Groene boompython

dedelef

Groene boompython in z'n typische houding, Instituto Butantan, São Paulo

'365382' door waggie '365382' door waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Prachtige geel

waggie

Het Atlantische bos( Mata Atlantica) is aan het verdwijnen, en dat is echt een schande, want haar schoonheid is onvergelijkbaar. Hier zien we een gele Hibiscus. Deze struik, die hier in Noord-Europa kennen wij alleen in mini formaat en in potten in tuincentra, kan worden gezien zo grootte als een bomen in Brazilië.

'364302' door waggie '364302' door waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Oranje. Rood. Paars..

waggie

Deze foto is zeer oud, heeft meer dan 20 jaar. Tot nu toe is de meest indrukwekkende zonsondergang die ik ooit in mijn leven gezien heb. Eerst bedreigd regen. Niks. Dan verschijnt de zon en maakt zijn "show". En daarna een enorme storm, met bliksem en relampagos.

'214763' door rai '214763' door rai

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Sao Paulo

rai

São Paulo is een miljoenenstad in Brazilië en een van de grootste steden ter wereld. Er zijn geen precieze cijfers over het totale aantal inwoners van de agglomeratie, maar schattingen houden het op 17 tot 20 miljoen. São Paulo is gesticht in 1554, maar tot 1870 was het een onbeduidend stadje. Vandaag beslaat de agglomeratie meer dan 1500 km², dat is drie keer zo groot als die van Parijs. São Paulo is het economische en culturele centrum van Brazilië. Uit de stad komt 40% van de Braziliaanse industriële productie. São Paulo is de hoofdstad van de gelijknamige staat São Paulo, die het kloppende hart en de motor van de Braziliaanse economie is. Doordat de stad vrij jong is en de laatste zeventig jaar pas sterk gegroeid is, staan er weinig oude gebouwen, waarvan er weer vele zijn afgebroken om plaats te maken voor moderne hoogbouw. In het centrum bevinden zich de meeste gebouwen uit het einde van de 19e tot het begin van de 20e eeuw. In de tweede helft van de twintigste eeuw verschoof het zakencentrum naar de Avenida Paulista, bij de wijk Jardins [ZW]. De laatste jaren wint het zakendistrict Morumbi aanzienlijk aan belang.

'439055' door jasmijnvgameren '439055' door jasmijnvgameren

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Prachtige tekst

jasmijnvgameren

Het was de laatste dag van een werkvakantie in de favela en stonden op het punt terug naar Nederland te gaan. Dit Portugese jongetje haalde een van onze dagteksten uit de afvalbak en hield deze omhoog (geen flauw idee wat erop stond)...de bus startte... ik maakte de foto, zwaaide... en we reden weg.

'174986' door dedelef '174986' door dedelef

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Stop! Licht

dedelef

Beweging tijdens het wachten voor het stoplicht in de wijk Jardim America, São Paulo, met in de verte Avenida Paulista.

'209769' door Ankie '209769' door Ankie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Markt Sao Paulo

Ankie

Een bezoek aan de Mercado Municipal mag niet ontbreken als je in Sao Paulo bent. Een overdekte markt met een geur en kleur waar je blij van wordt! De sfeer is er erg relaxed en de mensen vonden het prima dat ik er rond liep om te proeven maar vooral om foto's te maken! Er waren zelf mensen die spontaan voor de camera sprongen. erg leuk en gastvrij daar !

'228425' door Ankie '228425' door Ankie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Sao Bento

Ankie

Tijdens een bezoek aan de Sao Bento kerk in Sao Paulo zat ik om mij heen te kijken terwijl ik genoot van de klanken van de muziek. En toen zag ik dit.... betoverd door de magische kleuren van het glas-in-lood op een van de pilaren nog bijna vergeten een foto te maken !

'336770' door antoonennelleke '336770' door antoonennelleke

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Markt in Sao Paulo

antoonennelleke

de markt is altijd goed voor kleurige plaatjes, het viel hier op dat alles zo mooi gerangschikt is. Het gebouw is ook de moeite waard

'200191' door Ankie '200191' door Ankie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Wil ik wel of niet op

Ankie

Na het bezoek van de Sao Bento kerk nog even een foto maken van de buitenkant. Op het zelfde moment valt mij dit kereltje op. Hij had mij ook al gezien en gaf aan te verlegen te zijn om op de foto te gaan. Daar ben ik mee gaan spelen, met een rijtje leuke foto's als resultaat. Ik heb ook nog naast hen gezeten om de foto's te laten zien. Heerlijk mannetje!

'364471' door waggie '364471' door waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Doorkijkje

waggie

Ubatuba - 235 km noordelijk van São Paulo, in het midden van het Atlantische Bos, is een van de mooiste stukjes kust van de provincie São Paulo. Een combinatie van heuvels en stranden. Maak een ritje daar, is om erachter te komen hoe de Braziliaanse natuur/landschaap rijk is. Hier, een doorkijkje tussen palmbomen om de zonsondergang te kijken.

'305584' door vivelafem '305584' door vivelafem

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Endless city

vivelafem

Wat waren we overrompeld, Sao Paulo, grootste stad van Brazilië, de gebouwen bleven zich maar uitstekken over t land! Deze foto is genomen vanaf het hoogste gebouw van de stad, t Santander bankgebouw waar je gratis op kan (zie ook mijn tip). Gelukkig hadden wij een vriend die in Sao Paulo woonde toen we er waren anders had ik ECHT niet geweten waar ik moest beginnen!

'161376' door Joanna '161376' door Joanna

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Knuffelbeest?!

Joanna

Een van de vele mooie slangen in het 'Insituto Butantan' (zie tip)

'234582' door sidonius '234582' door sidonius

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Milieudienst

sidonius

's Ochtends vroeg in Sao Paulo: de straatveegsters zijn al vroeg op pad om de stad weer een schoon en fris aanzien te geven. Ze vallen wel op in hun knaloranje overalls. Scan (2003)

'233730' door waggie '233730' door waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Estação da Luz

waggie

Het treinstation. Gebouwd in 1901 in victoriaanse stijl, door Visconde de Maua, na een bezoek aan Londen rond 1840. Het is een symbol van de industriële vooruitgang in de tijd.

'363216' door henkenlotte '363216' door henkenlotte

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Architect

henkenlotte

Deze architect heeft de zogenaamde private city development 'Alvaville' ontworpen in Sao Paulo - een afgesloten wijk in de jungle waarbinnen prachtige villa's worden bewoond door 'de rijken'. Een fenomeen waar Nederland ook 'naar toe gaat.'

'173774' door jeannette '173774' door jeannette

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Sao Paulo

jeannette

Vanuit de lucht.

'105227' door dedelef '105227' door dedelef

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Cumulonimbus during..

dedelef

Een mooie Cumulonimbus tijdens zonsondergang op Guarulhos International Airport