Rio de Janeiro

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hollandse tegeltjes in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro,
Brazilië


'Escadaria Selarón' oftwel, de mooiste trappen van Rio. Een Chileense kunstenaar die in Rio is neergestreken, vond de trappen saai en besloot deze op te vrolijken met gekleurde tegeltjes. Hij werd hierdoor steeds bekender en kunstenaars vanuit de hele wereld stuurde tegeltjes naar hem toe. Hij is er ruim 20 jaar mee bezig geweest: er kwam geen einde aan. Toen de trap zelf klaar was, besloot de kunstenaar om de zijkanten aan te pakken. Deze zijn voornamelijk rood van kleur. Dit schijnt met de kleur van de Chileense vlag te maken te hebben. Ook zie je diverse keren een Afrikaanse zwangere vrouw terug komen. Er zijn speculaties dat zijn een persoon uit zijn leven vóór Rio is. De kunstenaar is niet niet duidelijk in geweest. Helaas kunnen we het ook niet meer navragen: op een dag is hij dood onderaan de trappen gevonden.
Je moet hier vroeg naar toe gaan, zodat je de trappen zonder mensen kunt bekijken. Vanwege de schaduw van de zon, is fotograferen wel erg lastig. Als je goed kijkt, vind je meerder Hollandse tegeltjes, maar er zijn tegels vanuit de hele wereld.
Rondom de trappen is het prima te doen w.b.t. de veiligheid. Maar let altijd goed op je spullen en neem geen waardevolle spullen mee.