Brazilië foto's & tips

'61607' door Terremans '61607' door Terremans

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Capoeira

Terremans

fotosessie voor www.soos-brasil.nl, een nederlandse stichting die zich inzet voor de kansarme kinderen uit de sloppenwijken

'383829' door speedy '383829' door speedy

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

De suikerberg

speedy

De suikerberg Een andere toeristische plek is de Suikerberg, die te bereiken is door middel van een kabelbaan. Deze is bekend van de James Bond scene waarin het personage ´Jaws´ de kabel doorbijt. Ook deze plek biedt een mooi uitzicht over deze unieke stad.

'487927' door deerik '487927' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Hebbes!

deerik

Terwijl ik zat te ontbijten in onze lodge, zag ik twee toekans in een boom vlakbij landen. Blijkbaar ook aan een ontbijtje toe. Nou.... ik heb mijn eitje even links laten liggen.... klik....

'432165' door chateau '432165' door chateau

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Uitzicht...Suikerbroo

chateau

Suikerbroodberg is een 396 m hoge bergtop in Brazilië en bevindt zich in de buurt Urca op een schiereiland bij de ingang van de Baai van Guanabara. De berg is een landmark van de stad Rio de Janeiro door zijn karakteristieke afgeronde kegelvorm, een inselberg. De berg is één van zeven zogenaamde morros van graniet die vanuit de Atlantische Oceaan oprijzen in de buurt van Rio de Janeiro. De top van de Suikerbroodberg is te bereiken met een 1400 meter lange kabelbaan die 75 passagiers kan vervoeren. De kabelbaan werd aangelegd in 1912 en is één van de bekendste toeristische attracties van Rio de Janeiro. (dank aan Wikipedia).

'279539' door deerik '279539' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

JAguar

deerik

JA we hebben hem gezien, en op de foto gezet, de Jaguar. Zondermeer een van de hoogtepunten van afgelopen trip. We zijn nu net een paar dagen terug. Helaas de RR-dag moeten missen, was het gezellig????

'459966' door Rhodaxx '459966' door Rhodaxx

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

The life of Brian

Rhodaxx

Monty Python's Life of Brian is de derde film van de Monty Python-cast, uit 1979. De film werd geregisseerd door Pythonlid Terry Jones. De personages worden grotendeels gespeeld door de leden van Monty Python, die allen meerdere rollen op zich namen. Life of Brian is een persiflage op het leven van Jezus Christus en beoogde zowel kritiek op religeus fanatisme als kritiek op de (Britse) politiek. Destijds zorgde de film voor heel wat controverse en in sommige landen (Noorwegen, Italië, Ierland, bepaalde staten in het zuiden van de VS) werd de film verboden. De film maakt niet zozeer Jezus zelf belachelijk, de leden van Monty Python gaven aan Jezus juist een wijze man te vinden, maar bekritiseert met name georganiseerde religie, massahysterie en politiek. Bron: Wikipedia En nu maar lekker zingen: Always Look on the Bright Side of Life!

'265971' door Bowral '265971' door Bowral

BraziliëNoord Brazilie

BraziliëNoord Brazilie

Duinen

Bowral

In het noorden van Brazilië ligt aan de Atlantische kust het nationaal park Lençóis Maranhenses. Op een oppervlakte van ruim 1.500 vierkante kilometer strekken zich 'vaste' en 'wandelende' duinen uit tot zo'n 40 kilometer landinwaarts. De regentijd zorgt ervoor dat gedurende onze zomer tussen de duinen honderden meertjes ontstaan (met visjes erin!). Een haast surrealistisch landschap.

'268194' door jeannette '268194' door jeannette

BraziliëNoord Brazilie

BraziliëNoord Brazilie

Woestijn?

jeannette

Het lijkt wel op een woestijn maar het zijn zandduinen aan zee (of is dat het zelfde?) in het nationale park Lencois de Maranhenses, 260 km ten oosten van Sao Luis in het noorden van Brazilië

'384112' door speedy '384112' door speedy

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Zonsondergang

speedy

Het uitzicht op de stad vanaf de Corcovado en de andere berg, de Pao de Açúcar (het Suikerbrood) is fenomenaal. Zeker ook om dan het treintje door het Tijuci Nationaal Park te pakken. Maar het midden van de dag is bijvoorbeeld niet ideaal voor de sfeer. De beste tijd is rond zonsondergang. Het warme licht van de zon glijdt over de stad en langzaam maakt het overal in de stad plaats voor kunstlicht. Veel toeristen nemen een fles wijn en glazen mee om de ondergang van de zon te vieren.

'266202' door Bowral '266202' door Bowral

BraziliëNoord Brazilie

BraziliëNoord Brazilie

Ordem e Progresso

Bowral

Ordem e Progresso: 'Orde en Vooruitgang'. In veel Braziliaanse plaatsen kom je levensgrote muurschilderingen van de nationale vlag tegen. De schilder van deze creatie in Alcantara (bij Sao Luis) is echter een essentieel onderdeel van de vlag vergeten (of vond het te veel werk …): de 27 sterren in het blauwe gedeelte. Die sterren staan voor de 27 staten van Brazilië. Ze zijn zodanig ten opzichte van elkaar gepositioneerd dat ze diverse sterrenbeelden vormen, zoals het Zuiderkruis, de Schorpioen, de Grote Hond en de Kleine Hond.

'489040' door deerik '489040' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Goede Vangst

deerik

Deze Moerasbuizerd (Black Collared Hawk) heeft net een vis aan de haak/klauwen geslagen. Deze buizerd zie je regelmatig in de Pantanal. Deze arend heeft net als de visarend grote klauwen met scherpe uitsteeksels waarmee de vogel glibberige vissen goed kan vangen en vasthouden. De foto is gemaakt vanaf een boot waarmee wij dit gebied aan het verkennen waren.

'280387' door jeannette '280387' door jeannette

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Spelen

jeannette

Met al zijn energie rende dit spelende jongetje door de duinen met regenwater van het Nationale park Lencois de Maranhenses gelegen in het noord-oosten van Brazilie. Dit is een waanzinnig mooie plek. We zijn er een hele dag geweest en hebben gepoedeld in het warme water.

'232345' door Lola '232345' door Lola

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Iguacu falls

Lola

Overzicht van de watervallen van Iguacu in Brazilië, bij het drie landenpunt met Argentinië en Paraguay. De watervallen zijn zowel aan Argentijnse als aan Braziliaanse zijde te bezichtigen. Het grootste gedeelte ligt in Argentinië, maar Brazilië geeft het beste overzicht. In totaal zijn bijna 300 watervallen te bewonderen, die met gemiddeld 6,5 miljoen liter per seconde de diepte instromen.

'429203' door reizendebeer '429203' door reizendebeer

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Leuke vogels

reizendebeer

Wie naar de watervallen van Iguazu wandelt heeft grote kans door deze vogels begroet te worden, pluche-crested Jay ook wel urraca genaamd.Het zijn lieve en nieuwsgierige vogels.

'503556' door deerik '503556' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Kak

deerik

Ik zie hem denken 'kak'. Gaat er zo'n mus op je snuit zitten, poept hij er nog overheen ook. Heeft die vogel ff mazzel dat het geen vleeseters is....

'333990' door Lione Kolsteren '333990' door Lione Kolsteren

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Tongetje

Lione Kolsteren

Het voordeel van leguanen is dat ze enige tijd mooi stil blijven zitten. Maar opgepast, ineens bewegen ze heel snel. Zo ook hier: met zijn nog half opgerolde tongetje keurt hij wat er vóór hem ligt. Hij herkent het als zijn favoriete lekkernij en dan, binnen no time is het ook weg. Hap, die zit er weer in.

'422717' door Bowral '422717' door Bowral

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Close encounters ...

Bowral

Een van de architectonische hoogstandjes van Oscar Niemeyer is het 'Museu de Arte Contemporânea de Niterói'. Het museum voor hedendaagse kunst heeft de vorm van een ufo. Via een sierlijke, fel rode opgang (dat verklaart de 'rode gloed' linksboven in de foto) kom je bij de expositieruimtes. Niterói is een voorstad van Rio de Janeiro, aan de overkant van de baai. De trip ernaartoe vanuit Ipanema is al een uitstapje op zichzelf. Je gaat eerst met de metro naar station Carioca. Daar stap je op een ferry die je in een half uur naar Niterói brengt en dan nog een kilometer met een stadsbus naar het museum.

'488339' door deerik '488339' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

The illusive Jaguar

deerik

Het primaire doel van mijn bezoek aan de Pantanal was absoluut de Jaguar. Deze bijzondere kat stond bovenaan mijn verlanglijst. Na de nodige research had ik DE plek hiervoor gevonden. Een volle dag reizen v/d bewoonde wereld, over 125 bruggen over helse wegen en over de rivier. We sliepen op een soort van Hotel boot, een ware ramp. Nog nooit zo'n kleine en smerige kamer gehad. Een deur met veel kieren, muggen kwamen in complete squadrons binnen gevlogen. Ik bespaar jullie de omschrijving van het toilette... echt te erg.... De eerste dag, volledig weggeregend nog nooit zo veel regen op 1 dag gezien. Ik durf het bedrag niet te noemen dat ik daar betaalde per nacht.... Maar al jullie inschattingen zijn denk ik te laag.... Dag 2 het magische moment maakt alles goed... dag lag hij, in volle glorie, aan de rand v/d jungle op een hoge rivierbedding, De Jaguar. Damm, wat een machtig beest, wat een kracht!!! Ik wil terug....

'513483' door Lione Kolsteren '513483' door Lione Kolsteren

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Cowboys in Brazilie

Lione Kolsteren

Met reisreporter Thomas Curfs (Obiwan) had ik het onlangs over cowboys en koeien in de Pantanal. Pantanal is een natuurgebied, 7 keer Nederland, in Brazilie en deels in Bolivia. Er is ook heel veel veeteelt, en er zijn dus veel koeien en ook cowboys. Het ruige leven! Wij kwamen zo'n kudde met cowboys onverwacht tegen daar. Nadien heb ik eigenlijk niet een dergelijke foto meer gezien uit de Pantanal, behalve de koeienfoto van Obiwan. Eentje uit de oude doos, wij waren er in 2002.

'301986' door Rhodaxx '301986' door Rhodaxx

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Zondag op het strand

Rhodaxx

Copacabana op zondag, onvoorstelbaar wat een mensenmassa. Het was op een warme zondag en op een gegeven moment heb ik de hoop op een plekje op het strand opgegeven. Gelukkig was ik er ook nog op maandag, toen was het ook heel warm maar het strand was vrijwel leeg....

'304937' door Bowral '304937' door Bowral

BraziliëNoord Brazilie

BraziliëNoord Brazilie

Avondlicht

Bowral

Nationaal park Lencois de Maranhenses is het betoverende duinlandschap in het noorden van Brazilië. Kilometers lange en brede zandduinen met daartussen honderden blauwe meertjes waarin het heerlijk afkoelen is. Laat in de middag verkleurt het landschap in allerlei tinten. Voor mij nog steeds de ultieme trekpleister van Brazilië!

'267001' door Bowral '267001' door Bowral

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Corcovado

Bowral

Hoog (710 meter) torent 'Christo Redentor' ('Christus de Verlosser') boven Rio de Janeiro uit. Het 38 meter hoge beeld werd in 1931 ingewijd en is in 2007 gekozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. De foto is bij zonsondergang genomen vanaf de 'Pao de Açúcar' ('Suikerbroodberg').

'500034' door deerik '500034' door deerik

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Dottergele toekan

deerik

De Dottergele toekan is wat kleiner dan de Reuzentoekan, maar met zijn ± 50 cm behoorlijk van formaat. Al met al door zijn kleuren en omvang een indrukwekkende verschijning!

'266830' door Bowral '266830' door Bowral

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Ufo's

Bowral

De Victoria Cruziana is een reuzenwaterlelie die in Zuid-Brazilië, Paraguay en Noord-Argentinië voorkomt. Het blad kan tot 1,5 meter breed worden. De prachtige bloemen zijn alleenstaand en drijven op het water naast het blad. In het wild te zien in onder meer de Pantanal, maar in de botanische tuinen van Amsterdam, Delft en Gent zijn ze ook te bewonderen.