Noordoost Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De legenden

Noordoost Brazilie,
Brazilië


Reizen buiten de gebaande paden is niet altijd eenvoudig. Plannen kan je vast niets, ter plaatse improviseren is de boodschap. De horror voor mijn vrouw die gruwelt een situatie niet in de hand te hebben. Vooral de bruggetjes is Russisch roulette spelen.
Wij zagen verschillende vrachtwagen wrakken bij deze bruggen.
Bij een van de bruggetjes lag een wrak van een vrachtwagen, volgens de locals waren
verschillende pogingen om het te bergen mislukt. In de cabine die volledig verplettert
is door de lading zou nog steeds de driver en mogelijk een bijrijder zitten.
Volgens de legende, zou een kleine groep inheemsen die hier leefden door de eerste Europeeër zijn uitgemoord, de enige overlevende de spirituele leidster werd gedwongen haar dorpsgenoten te begraven zonder de gebruikelijke rituelen.
Hun zielen kunnen daardoor niet vrijkomen en bewaken deze plaats, voor zij ook werd vermoord sprak de Shamane een vloek uit, wie deze plaats stoort zal sterven.
Toen hier een weg werd aangelegd en een brug werd gebouwd, lijkt dit waarheid te worden, reeds vele zware ongevallen met doden.
Om de geesten gunstig te stemmen hielden wij twee uren voor rituelen en offers, Maria maakte een krans voor de driver en bijrijder. Ondanks durfde de Native driver van de derde truck niet over de brug rijden of lopen, hij zwom een km stroomopwaarts over het riviertje.
Of ons respect de geesten gunstig stemden weten wij niet, wij kwamen in ieder geval zonder kleerscheuren over de brug. Wel werden al onze andere gezinsleden met een bootje overgezet, keep it safe.