Natal

'61607' door Terremans '61607' door Terremans

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Capoeira

Terremans

fotosessie voor www.soos-brasil.nl, een nederlandse stichting die zich inzet voor de kansarme kinderen uit de sloppenwijken

'105621' door tscheerhoorn '105621' door tscheerhoorn

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Cashewnotenboom

tscheerhoorn

oneraan de vrucht groeit een cashewnoot. De vrucht kun je plukken en ook eten.

'61632' door Terremans '61632' door Terremans

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Capaoeira

Terremans

fotosessie voor www.soos-brasil.nl, een nederlandse stichting die zich inzet voor de kansarme kinderen uit de sloppenwijken

'163400' door bartenel '163400' door bartenel

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Braziliaanse kinderen

bartenel

kinderen in een dorpje bij natal

'383922' door speedy '383922' door speedy

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Surfen

speedy

Voor echte fanatieke surfers is een vakantie naar Brazilië het ware paradijs. Naast het trotseren van de golfen in Brazilië is ook het kitesurfen steeds populairder aan het worden. De diversiteit van de vele surfspots maken dit gigantische land tot een van de favoriete bestemmingen in de surfvakantie top 10!

'339667' door Cobinho '339667' door Cobinho

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Winden en Zeilen (Wyn

Cobinho

Lange files naar het zuiden Holland plat in de Spaanse zon Geen beweging in te krijgen Spaans benauwd in Spaans beton Ik wil wat doen deze zomer Wat kan ik doen deze zomer Ik moet wat doen deze zomer Wat kan ik doen deze zomer Wat moet ik in het buitenland Onbetaalbaar aangebrand Wat moet ik deze luie lange zomer 'k Heb geen zin in lekker languit achterover Ik wil wat doen deze zomer Wat kan ik doen deze zomer Ik moet wat doen deze zomer Wat kan ik doen deze zomer *refrein Geef me wind en zeilen Geef me zon en Noordzee Waai ik naar een eiland (Over de golven door de branding) Geef me wind en zeilen In een golf verdwijnen Waai ik naar een eiland (Dwars door het wad) Luie, lange, lome zomer Volle stranden, lege stad Dagen languit achterover En wekenland aan 't zweten op het hete zand Ik wil wat doen deze zomer Wat kan ik doen deze zomer Ik moet wat doen deze zomer Ik wil wat doen deze zomer *refrein (http://www.youtube.com/watch?v=0JWPBiEzH9k)

'338513' door Cobinho '338513' door Cobinho

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Band on the run

Cobinho

Dez foto is genomen tijdens het bezoeken van Project Meninos Capoeiristas de Natal (MCN), mijn allereerste tip ooit... Stuck inside these four walls, sent inside forever, Never seeing no one nice again like you, Mama you, mama you. If I ever get out of here, Thought of giving it all away To a registered charity. All I need is a pint a day If I ever get out of here. Well, the rain exploded with a mighty crash as we fell into the sun, And the first one said to the second one there I hope you're having fun. Band on the run, band on the run. And the jailer man and sailor sam were searching every one For the band on the run, band on the run, band on the run, band on the run Well, the undertaker drew a heavy sigh seeing no one else had come, And a bell was ringing in the village square for the rabbits on the run. Band on the run, band on the run. And the jailer man and sailor sam, were searching every one ... (http://www.youtube.com/watch?v=KBX2dySWGew&feature=related)

'392232' door RReintjes '392232' door RReintjes

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Kwajongen

RReintjes

Aan de kust bij Barra de Cunhau kwamen wij deze belhamel tegen, hij sloopte een stuk uit het hek en deed het vervolgens in zijn mond, waarna hij over datzelfde hek klom en er vandoor ging.

'212810' door haaksma '212810' door haaksma

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Visser in Tibou do So

haaksma

Een plaatselijke visser die nog traditioneel vist met een net, genomen in de lagune van Tibou do Sol. Een veel voorkomend plaatje, maar bij een ondergaande zon geeft dit toch een prachtig beeld. In deze laguna zwemmen en spelen bijna altijd dolfijnen.!! Dus voor dolfijnenspotters een perfecte locatie en tevens kun je op Tibou do Sol de mooiste zonsondergangen meemaken.

'46076' door Leeuw '46076' door Leeuw

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Dolphin beach in de..

Leeuw

Een van de vele mooie, bijna verlaten, stranden van Brazilië. Op dit strand bijvoorbeeld kun je gegarandeerd iedere dag genieten van spelende dolfijnen terwijl je lui achteroverliggend van een drankje geniet.

'212436' door haaksma '212436' door haaksma

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Duinen op Galinhos

haaksma

Een prachtig duinen landschap op het schiereiland Galinhos. Foto genomen om 16.00 uur, waardoor er een prachtig contrast ontstaat door de ondergaande zon. De ideale lichtomstandigeheden.

'413450' door twalia '413450' door twalia

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Genieten

twalia

Vlakbij Natal ligt het Parque das Dunas, een natuurpark van ongeveer 6 vierkante kilometer. Het park bestaat vooral uit een duinlandschap. De duinen lopen bijna letterlijk de zee in. Het is mogelijk om vanuit Natal een buggy tour te boeken naar dit gebied.

'165128' door bartenel '165128' door bartenel

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Vogel

bartenel

vogel vlakbij ons hotel, ik weet niet wat voor vogel dit is

'167161' door swanny '167161' door swanny

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Pasen

swanny

Gekleurde kippenkuikens op de markt in Natal. Het is mij onduidelijk waarom de kuikens verschillende kleuren hebben en hoe dit gedaan is. Het zag er bont uit, maar niet natuurlijk. Waarschijnlijk verkoopt het beter.

'163338' door bartenel '163338' door bartenel

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Sprinkhaan

bartenel

sprinkhaan in de struiken ergens in het binnenland

'373209' door Cobinho '373209' door Cobinho

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Duidelijk... toch?

Cobinho

Het doel van het project Meninos Capoeiristas de Natal (MCN) is het stimuleren, ondersteunen, uitdagen en begeleiden van kansarme (straat)kinderen van 4 tot 18 jaar uit de wijk Bom Pastor in de noord-oostelijk gelegen Braziliaanse stad Natal. MCN wordt al jaren vanuit Nederland ondersteund door Stichting SooS-Brasil. Iedere dag krijgen hier in totaal circa 80 kansarme (straat)kinderen les in Capoeira. Om aan de Capoeira-activiteiten deel te mogen nemen is het een voorwaarde dat de kinderen naar school gaan. Op deze wijze worden de kinderen gestimuleerd dat ze daadwerkelijk naar school gaan en niet in de wijk rondzwerven. Door deze aanpak krijgen zij een andere start in het leven en een grotere kans op een betere toekomst. Het project MCN vraagt onder andere ondersteuning bij het realiseren van de volgende doelen: - Eten voor de kansarme (straat)kinderen van het project - Aanschaf leermiddelen - Schoolgelden voor kinderen t.b.v. particuliere school - Voor- en naschoolse opvang - Renovatie klaslokaal Het project geeft `s avonds shows waarbij getracht wordt om de toeschouwers actief te laten deelnemen

'254550' door Hessing '254550' door Hessing

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Snelheid

Hessing

Een groep cappuera danssers die bij ons in het hotel waren zijn jongens die van de straat zijn gehaald en veel met de jeugd optrekt in de hoop dat ze niet weer gaan stelen, de jongens beheersen deze sport erg goed en maken er een hele shouw van, zo ook deze jongen die boven de zandbak even bleef hangen.

'61625' door Terremans '61625' door Terremans

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Capoeira

Terremans

fotosessie voor www.soos-brasil.nl, een nederlandse stichting die zich inzet voor de kansarme kinderen uit de sloppenwijken

'362200' door Cobinho '362200' door Cobinho

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Je beste beentje voor

Cobinho

Bij het project Meninos Capoeiristas de Natal (MCN) krijgen iedere dag zo'n 60 (straat)kinderen les in Capoeira. Om aan de Capoeira-activiteiten deel te mogen nemen, dienen de kinderen naar school te gaan. Zodoende worden de kinderen gestimuleerd naar school te gaan en niet in de wijk rond te zwerven. Door deze aanpak krijgen de kinderen een andere start in het leven en een grotere kans op een betere toekomst. Het project geeft `s avonds ook shows waarbij getracht wordt om de toeschouwers actief te laten deelnemen. Hierbij kan men `zijn beste beentje voorzetten'. Een kans om `de dans te ontspringen' is er eigenlijk niet. Door `op de been te blijven' en met `met vallen en opstaan' zal `de tijd het wel leren' of je aanleg hebt voor Capoeira. Herinner dat `je bent nooit te oud om te leren' en het nog veel belangrijker om `je plezier wel op te kunnen'!

'345901' door meeko '345901' door meeko

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Zonsondergang bij...T

meeko

Tijdens een boottochtje vanuit Pipa hebben we de hele middag kunnen genieten van de mooie uitzichten op het vasteland. Ook zijn we een keer 'vrijgelaten' van de boot en hebben we al wandelend een mooi gebied kunnen verkennen. We zaten maar met 4 personen op een vrij grote boot, dus dat voelde erg relaxed :-) Erg blij waren we dat het deze dag een mooie en droge dag was, de boot heeft meerdere keren niet kunnen uitvaren middels het slechte weer. Zo hebben we vanaf de boot kunnen genieten van een schitterende zonsondergang bij Tibau do Sul. En van de watermeloen en caipirinha :-)

'200957' door Hessing '200957' door Hessing

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Actie

Hessing

Deze jongen kwam bij ons zitten hij was helemaal weg van surfen en dat wilde hij wel eens laten zien,en zie een prachtige actie.

'392268' door RReintjes '392268' door RReintjes

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Stoer

RReintjes

Aan het rondtouren met een buggy langs de kust van Noordoost Brazilië, kwamen wij in het plaatsje Papary terecht, waar men een oud station aldaar hadden omgebouwd tot restaurant, hartstikke gaaf. Dit jochie zat op een hoekje lekker stoer te zijn.

'164456' door bartenel '164456' door bartenel

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Was drogen

bartenel

even de was buiten drogen

'108950' door jrmatruma '108950' door jrmatruma

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Capoeira at Night

jrmatruma

Effect verkregen dmv uitzoomen van mijn 24-105 van klein naar groot.