Amazone

'449380' door jaapburgers '449380' door jaapburgers

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Amazone zonsondergang

jaapburgers

Een van de hoogtepunten van onze rondreis in 2005 door Brazilië was de boottocht op de Amazone. Van jongs af aan had het Amazonegebied mij geobsedeerd. Hier is de avond bijna gevallen en genieten we van de zonsondergang.

'408160' door jaapburgers '408160' door jaapburgers

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Meisje langs Amazone.

jaapburgers

Toen we tijdens een excursie op de Amazone rivier even aanlegden om een dorpje te bezoeken, viel dit meisje me op. Of ze echt aan het bidden was, betwijfel ik, maar ik vond haar wel een foto waard.

'403674' door Giraffe '403674' door Giraffe

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Great black hawk

Giraffe

Zowel de Pantanal als de Amazone zijn gebieden met een overvloed aan dieren en vogels. In de Amazone hebben we ons een aantal dagen per boot verplaatst. Onderweg kwamen we deze great black hawk tegen. Deze vogel is ongeveer 60 cm groot.

'343530' door jaap griep '343530' door jaap griep

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Eindelijk de zeer...s

jaap griep

Met heel veel geduld, en en na veel tochten door de amazone jungle, toch eindelijk de zeer schuwe white Uakari monkey goed voor de lens.

'456851' door jaapburgers '456851' door jaapburgers

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Misdadig

jaapburgers

De foto dateert uit 2005, maar sindsdien is er naar mijn idee nog niet veel verbeterd. Boeren branden delen van het Amazone regenwoud af, om er daarna vee te laten grazen of om landbouwproducten te verbouwen. Een vreselijk gezicht. Als mijn vrouw deze foto per ongeluk onder ogen krijgt, draait ze zich acuut om. Ze kan het niet aanzien.

'301473' door Bruininga '301473' door Bruininga

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Huis-luiaard

Bruininga

Dit meisje kwamen we tegen in en klein dorpje in het Amazonegebied. Ze hield haar huis-luiaard stevig vast, maar die probeerde continu te ontsnappen. Dat ging heeeeel langzaam, dus elke keer als hij dacht weg te komen plukte ze hem snel weer van de grond...

'293990' door Monique van Eert '293990' door Monique van Eert

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Indianendans

Monique van Eert

We zijn tijdens onze rondreis 4 dagen in de Amazone geweest. Op de laatste avond was er een optreden van de Indianen. Het was op de oever van de Amazone hartstikke donker en de flitser heeft maar een beperkt bereik. Maar toch vond ik dit een prachtige foto.

'362859' door Giraffe '362859' door Giraffe

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Zonsondergang Santa..

Giraffe

Santa Ana is een heel klein dorpje aan de Rio Arapiuns in het Amazonegebied. Vanaf de boot zagen wij deze mooie zonsondergang. Hier geen massatoerisme, je kunt dus in alle rust van het uitzicht genieten.

'416834' door jaapburgers '416834' door jaapburgers

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Die ogen….

jaapburgers

Tijdens een boottocht over de Amazone maakten we een stop bij een dorp langs de rivier. De mensen woonden in woningen op palen om nog droge voeten te houden als het peil van de rivier stijgt. We mochten vrijuit fotograferen. Deze kinderen vonden het ook best, maar of ze het leuk vonden….. Volgens mij vonden ze me helemaal niet aardig. Wat een felle blik, vooral bij het meisje!

'362673' door enroute2 '362673' door enroute2

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Amazone rivier

enroute2

De immense Amazone rivier en zijn zijrivieren bezitten meer dan 20% van het totale zoetwater aanbod ter wereld. De rivier ontspringt in Peru en komt uit in de Atlantische Oceaan in Brazilië. Op sommige plaatsen is de rivier heel breed en kan tijdens de regentijd een breedte bereiken tot 40 km. Hij is meer dan 6.500 kilometer lang, waarvan ongeveer 3.600 kilometer door Brazilië (het Amazoneregenwoud) loopt. Het ligt voor de hand dat de meeste aanvoerroutes via de rivieren lopen en boten het belangrijkste vervoersmiddel zijn. Heerlijk dobberend genoten we vanaf de boot van deze zonsondergang, om vervolgens flink te feesten tot in de vroege uurtjes (dat is Brazilië!) alvorens de hangmatten in te duiken.

'332836' door jaap griep '332836' door jaap griep

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Giant otter in de...b

jaap griep

'388078' door Giraffe '388078' door Giraffe

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Boodschappen doen

Giraffe

Deze familie woont vrij afgelegen in de Amazone. Als er boodschappen gedaan moeten worden dan moet dit met de boot gebeuren. In de Amazone zie je veel van dit soort kleine bootjes met een heel klein buitenboordmotortje.

'416866' door jaapburgers '416866' door jaapburgers

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Blik op oneindig

jaapburgers

Nog een foto uit het dorpje langs de Amazone. Eerder vandaag een foto van een fel en boos uit haar ogen kijkend meisje geplaatst. Dit meisje is haar tegenpool. Blik op oneindig, genietend van haar lolly.

'255607' door Biniro '255607' door Biniro

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Vader en zoon op de..

Biniro

Deze foto is gemaakt op een vierdaagse van Tabatinga naar Manaus op de Amazone in Brazilië. Geweldige ervaring, inclusief slapen in een hangmat. Deze vader en zoom genoten van de zonsondergang boven op het dek. Dit plaatje straalt liefde, warmte en geborgenheid uit, vind ik.

'395304' door jkkoning '395304' door jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Amazone meisje

jkkoning

Ik noem haar maar het Amazone meisje, geen idee waar ze eigenlijk vandaan komt. Behalve dat ik haar zag staan aan de kade na 4 dagen varen op de Amazone. Bijzonder hoe er toch een dorpje ontstaan is met alles erop en eraan. Natuurlijk komt ieder even een kijkje nemen wanneer er een boot aanmeert.

'449530' door LizetteGlobetrotter '449530' door LizetteGlobetrotter

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Vrolijke kleuren op..

LizetteGlobetrotter

Het was een wat minder mooie dag in de Amazone, een beetje grijs en af en toe wat druppels. En deze vrolijkert zat vlakbij de lodge in een schuurtje nieuwsgierig om zich heen te kijken. Het blijven prachtige dieren met hun mooie felle kleuren.

'394910' door jkkoning '394910' door jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Moeder en kind op de.

jkkoning

Zo vredig als moeder en kind liggen te slapen in de hangmat. 6 Dagen varen op de Amazone een unieke ervaring! Voor deze moeder gewoon een weg om weer naar huis te gaan.

'551533' door geo '551533' door geo

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Knuffeldiertje

geo

Ook in het regenwoud hebben de kinderen hun knuffels. Dit kleine meisje heeft een jonge Agouiti een knaagdier uit de familie van de cavia. Het beestje word uitstekend verzorgt hoewel het vrij rond loopt doe het geen enkele poging terug in het woud te verdwijnen.

'551836' door geo '551836' door geo

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Voedsel voorraad

geo

In het regenwoud moet voedsel anders behandelt worden als in de stad bij gebrek aan een diepvries word vis en vlees in de zon gedroogd en/of over een houtvuur gerookt, Deze vis was de maaltijd voor dezelfde dag,met met een stuk maniokpannenkoek gewoon in de natuur was dit een heerlijke maaltijd. Samen met de nieuwe Woarani vrienden maakten het tot een bijzondere ervaring.

'407657' door Freeevb '407657' door Freeevb

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Bonito bonito

Freeevb

Zoetwater snorkelen in Bonito, toch totaal andere ervaring dan snorkelen in de zee. Hoofd bovenwater en je bevind je in een tropisch regenwoud met zuiver fluitende vogels.