Amazone

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Locale reisorganisatie voor trips in het amazonegebied

Amazone,
Brazilië


Er zijn meerdere plaatsen om een trip in de het amazonegebied te starten. Alter do Chao is een klein plaatsje op ongeveer 30 minuten rijden ten zuidwesten van Santarem. Santarem is goed met een binnenlandse vlucht te bereiken. Met een taxi kun je vervolgens naar Alter do Chao rijden.
Mae Natureza Ecoturismo is een lokale reisorganisatie die korte en lange trips organiseert in het Amazonegebied. De trips per boot gaan over de Rio Tapajos en de Rio Arapiuns. Dat is erg aangenaam, omdat door de Ph-waarde van het water hier nagenoeg geen muggen voorkomen. Eigenaren Jorge Bassi en Claudio Chena zijn meertalig en zeer ter zake kundig. Wij hebben een 5-daagse boottrip via hun gedaan en zijn erg tevreden over de service. Onze boeking was vanuit het Nederlandse reisbureau niet aangekomen en zij hebben laten zien dat zij heel snel een goede trip in elkaar kunnen zetten.
Op hun website [url="http://www.maenaturezaecoturismo.com.br/" target="_blank"] http://www.maenaturezaecoturismo.com.br/[/url] vind je informatie over de trips die je kunt boeken en je vind daar de contactgegevens.
Alter do Chao is overigens ook een aantrekkelijke plaats om te bezoeken. Tijdens de droge periode kun je genieten van prachtige zandstranden en even heerlijk relaxen.