Brazilië image

Brazilië


Populaire bestemmingen

Brazilië
Zuid Amerika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Brazilië

Brazilië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Brazilië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Brazilië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(11)
Bekijk reviews >

Beste reistijd

De kust van Brazilië heeft een tropisch klimaat. Vanaf Rio naar het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari. In het noordoosten begint de regenperiode veel eerder, in Fortaleza al in april. Mei t/m juli is daarmee de beste tijd om naar Brazilië te gaan, met uitzondering van het noordoosten waar je beter tussen augustus en december heen kunt gaan. Ook in het regenseizoen is het daar trouwens prima te doen. In de zuidelijke binnenlanden is het een stuk koeler, maar zelfs daar zijn er veel winterdagen die aangenaam warm zijn.

Reisinspiratie

Van onze community

Azaras's kapucijnaap
Azaras's kapucijnaap
Pantanal
Dreamer666
Heel raar beestje
Heel raar beestje
Pantanal
Dreamer666
Jonge jaguar in de boom
Jonge jaguar in de boom
Pantanal
Dreamer666

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Brazilië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Brazilië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona 

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties Brazilië:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Brazilië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Real (BRR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januariNieuwjaarsdag
   

  21 aprilDag van Tiradentes
  Herdenking van Tiradentes die in opstand kwam voor een onafhankelijk Brazilië.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  7 sept  Onafhankelijkheidsdag
  Viering dat Brazilië in 1822 onafhankelijk werd van Portugal.

  12 oktoberDag van onze beschermvrouw
  Herdenking van de beschermvrouw van Brazilië, Heilige Maagd Maria. Deze dag wordt ook wel gevierd als kinderdag gevierd.

  2 novemberAllerheiligen
  Herdenking van overleden dierbaren.

  15 novemberDag van de Republiek

  Herdenking van de proclamatie van de republiek op 15 november 1889. De keizer werd afgezet en vervangen door een republikeinsstelsel.

  Kerstmis

  Carnaval

  Carnaval vindt 7 weken voor pasen plaats. Dit is hét hoogtepunt van het jaar in Brazilië. Sambamuziek, schaarsgeklede mensen en kleurrijke optochten. Vanuit de hele wereld komen mensen op dit spektakel af. De bandas of blocos, speciale orkesten, gaan feestend de stad door, iedereen gaat gegarandeerd uit zijn plaats! Vooral Rio de Janeiro is the place to be met carnaval.

 • Brazilië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Brazilië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Brazilië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type BStekker type C
 • Tijdsverschil: 3 tot 6 uur vroeger
  De hoofdstad van Brazilië is Brasilia.
  Het oppervlak van Brazilië is 12x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Portugees.