Tupiza

'497442' door Fietser '497442' door Fietser

BoliviaTupiza

BoliviaTupiza

Cactussen

Fietser

Lees in mijn dagboekje dat "de dag begon zoals hij eindigde, spectaculair". Vandaag zien we voor het eerst veel cactussen en het landschap lijkt op de Hoge Atlas. 5 x een pas over van 4200 m en 1 van 4150 m en tussen door afdalen tot +/- 3800 m. We eindigden met een lange afdaling over een slecht wegdek, wasbord zoals bijna de hele dag. Tupiza, een welverdiende rustdag en dan naar Argentinië. lees op de rustdag: lekker gelunched, kippensnitzel, patat, rijst en een cola 17, 5 Bolivar +/- 2 euro.

'539878' door CBurgstad '539878' door CBurgstad

BoliviaTupiza

BoliviaTupiza

Stofwolken

CBurgstad

Vanuit Salta in Noord-Argentinië rijden we door naar Tupiza in Zuid-Bolivia. De natuur is ruig, droog en woest en kent ontelbare kleuren. Zo nu en dan passeren we een klein dorpje waar de Indiaanse bevolking probeert een redelijk bestaan op te bouwen. Gelukkig hebben we tijd genoeg om een wandeling te maken tussen de kleurrijke bergen en om een lokaal marktje en schooltje te bezoeken. Pas aan het einde van de dag bereiken we Tupiza, een stoffig grensstadje. Een douche wordt wel op prijs gesteld na een dag hobbelen en zandhappen op de niet geasfalteerde wegen. Deze vrachtwagen raast met hoge snelheid over de zandweg en laat een spoor van stof achter. Voordeel is dat je zo wel tijdig je tegenliggers aan ziet komen......

'546107' door dannyvdm '546107' door dannyvdm

BoliviaTupiza

BoliviaTupiza

De hemel in brand

dannyvdm

In mijn vorige foto gaf ik het al aan Wanneer je een tour wit doen naar de Salar de Uyuni, kun je het beste in Tupiza beginnen. Hier is het stukken minder toeristisch en daardoor ook stukken minder druk op de weg naar de grootste zoutvlakte. Op vele plekken ben je alleen. Wij werden na een vlucht opgehaald in Tarija. De trip naar Tupiza was al uiterst spectaculair. Mooie bergachtige landschappen, lama's en diepe afgronden. Het was een voorproefje wat zou komen. In Tupiza zelf liepen we naar de Mirador Christo. Erg romantisch is deze plek niet. Overal graffiti en lege bierflesjes, maar een fraai uitzicht op de gekleurde bergen waar de stad tussen verscholen ligt. Toen we een hapje wilden eten, ging de zon onder. Ik draaide me nog een keer om naar het Christus beeld en zag dit beeld. Alsof de hemel in brand stond.

'842823' door ThijsVDenBurg '842823' door ThijsVDenBurg

BoliviaTupiza

BoliviaTupiza

Wandelen in het hete.

ThijsVDenBurg

De meeste reizigers van Bolivia naar Argentinie of andersom komen langs dit stadje gereden. Echter stopt het grootste gedeelte van de mensen hier niet. Desondank is de omgeving prachtig om te wandelen. Met rood zandsteen bestaande zuilen waar je doorheen kan wandelen. Zorg dat je genoeg water meeneemt en vertrek vroeg op de dag zodat je niet weg gebrand wordt. Maar eigenlijk is dat voor jullie veel bereisde reporters natuurlijk wel bekend. Mocht je in de buurt komen van Tupiza raad ik aan om een dagje te wandelen daar. En geniet van de rust.

'926927' door Dennismulder55 '926927' door Dennismulder55

BoliviaTupiza

BoliviaTupiza

Eduardo Alvaroa...Nat

Dennismulder55

Een tijd niet meer actief geweest ivm een rondreis door Zuid-Amerika. Deze foto is genomen tijdens een tour van Tupiza naar Salar de Uyuni. We deden een 4-daagse tour en kwamen door het Eduardo Alvaroa National Reserve en het was fantastisch. Besneeuwde bergtoppen, Geisers, Gekleurde meren met flamingo's en zelfs een rokende vulkaan. Veel mensen gaan naar Uyuni en boeken vanaf daar een tour. Ik zou deze manier vanuit Tupiza zeker aanraden. Heb je tijd? Dit national reserve is het absoluut waard om bezocht te worden

'1106244' door AnoukReanne '1106244' door AnoukReanne

BoliviaTupiza

BoliviaTupiza

The circle of life of

AnoukReanne

Tijdens onze tour door de ruige bergen tussen Tupiza en Uyuni hebben we heel veel lama's gezien, van baby tot... schedel. Indrukwekkend rood zand en afval (wat je daar helaas veel in de natuur tegenkomt) maken dit voor mij een indrukwekkend stilleven.