Tarija

Tarija is het kleinste en meest zuidelijk gelegen departement van Tarija. Het grenst in het zuiden aan Argentinië en in het oosten aan Paraguay. Het gebied draait op de druiven- en veeteelt en de visvangst. De hoofdstad Tarija, gelegen op een hoogte van 1860 meter, bevindt zich in het noordwesten van het departement en kent een gematigd klimaat.

Informatie over Tarija

Beste foto's & tips van Tarija

'314096' door yktempelmansplat '314096' door yktempelmansplat

BoliviaTarija

BoliviaTarija

Dodenweg

yktempelmansplat

Deze weg van Villamontes naar Tarija is, volgens de plaatselijke bewoners, de dodenweg van Bolivia. Anderen zeggen weer dat die bij La Paz ligt. Feit blijft dat het een schitterende route is, waarbij de zeer smalle gravelweg zich in vele haarspeldbochten langs het ravijn omhoog slingert. Een vangrail? Nooit van gehoord. Aan tegenliggers ontkom je natuurlijk niet en dan is het passen en meten om elkaar te kunnen passeren. Door de vele foto-film stops onderweg, moesten we de laatste anderhalf uur in het donker afleggen. De chauffeurs waren daar niet echt blij mee, maar dat hebben we 's avonds weer met ze goed gemaakt.

'332474' door riknikele '332474' door riknikele

BoliviaTarija

BoliviaTarija

Onontdekt

riknikele

Vlakbij de Argentijnse grens ligt Tupiza, een stadje waar redelijk wat toeristen op af komen om een alternatieve tour richting Uyuni te maken (grote aanrader!!). Maar niet veel mensen blijven iets langer hangen. We hebben een wandeling gemaakt naar een kloof, op een half uurtje van het dorpje. Bizarre landschappen, kleuren en vormen en werkelijk geen een toerist gezien. Wel waren er wat vrouwtjes die met hun vee de kloof in of uit kwamen, zoals je hier ziet. We hebben uren rondgewandeld en op de terugweg pak je gewoon de eerste beste bus terug naar Tupiza!

'448268' door annemariesnijders '448268' door annemariesnijders

BoliviaTarija

BoliviaTarija

Duurzame energie

annemariesnijders

In Bolivia wordt veel met de hand gedaan. Zoals hier, op straat in Tarija: in plaats van een 'juice maker' wordt er gebruik gemaakt van een simpele citruspers. Het resultaat is hetzelfde, heerlijk verse sapjes, en er komt geen energie aan te pas!

Laat kaart zien