Beni

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rurrenabaque jungle/pampas tour

Beni,
Bolivia


Toen ik 3 maanden naar Zuid Amerika ging met een vriendin heb ik zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt, dat is niet op twee handen te tellen, maar de pampas/jungle tour die ik in Bolivia heb gemaakt zal me nog lang bijblijven en staat zeker in mijn top 5. Deze tour kun je maken vanuit Rurrenabaque, een vrij klein, stoffig wild west plaatsje. Als je er komt merk je meteen dat er in het plaatsje zelf voornamelijk lokale bevolking komt die er woont of familie opzoekt en natuurlijk: toeristen.

Er zijn ontelbare bureautjes waar je een jungletocht kunt boeken. Die van ons: Alliga tours (zoiets? of alligator) was geweldig! Een klein rond mannetje genaamd Louis helpt je met alles: hotel, vervoer, trip, hij bracht ons zelfs naar het zwembad (samen met vrouw en kind) omdat we niet dezelfde dag op tour konden gaan. Wij kozen voor een 3 daagse pampas tour, de lage, natte jungle dus, waar je veel dieren ziet.
Onze gids, Domingo, was de leukste die er rond liep, sprak goed engels en maakte ons constant alert op alle dieren die er om ons heen te zien waren. Hij had duidelijk wat veel gidsen daar niet hebben: plezier in zijn werk.

We hebben een geweldige trip gehad, alles was zo goed geregeld, het eten was heerlijk, het kamp waar we sliepen was gezellig. We hebben ontelbaar veel dieren gespot: alligators, krokodillen, piranha's, pink river dolphins, een baby anaconda's, luiaards, aapjes, schildpadden, uilen, papegaaien, roofvogels enz enz. Het hield niet op!
Het was erg mooi om met een bootje de lage jungle te ontdekken. We hebben zelfs met de dolfijnen gezwommen, als ik eraan terug denk was dat wel doodeng gezien er in de amazone een hoop zwemt die mensenvlees wel lekker zal vinden...

Kortom, ben je in Bolivia: dit wil je niet missen! Tip: betaald nooit meer dan 90 a 100 euro voor de gehele trip van 3 dagen incl alles (ook eten en drinken)! Je kunt hiernaartoe met de bus vanaf La Paz, dat is 18 uur als je gelukt hebt (= geen autopech) of met het vliegtuig. Wij gingen met de bus, en hoewel het de engste rit van ons leven was hebben we ook een hoop lol gehad onderweg!

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Rurrenabaque jungle/pampas tour"

 • profile image comment
  Door Vivelafem• geplaatst op 03 Jan 2011 | 15:56:04

  Hoi Mireille,
  Je hebt gelijk, ik heb het veranderd. Ik wist even zo snel niet waar Beni lag. Maar bedankt dat je me er op wees!

  Bericht aangepast op 02:01:12
 • profile image comment
  Door Mireille• geplaatst op 03 Jan 2011 | 15:52:56

  Ik werd even verward met de locatie La Paz en de hoogte het leek me niet iets voor jungle omgeving. Daarom heb gegoogeld het ligt ws in een ander departement dan La Paz in een heel ander departement en veel lager in hoogte. Mischien is het goed om dat toch aan tevullen in je tip en de regio aan te passen naar Beni. Verder lijkt het me een geweldige beleving en wat zul je genoten hebben. Een tip om te onthouden!

  Bericht aangepast op 02:01:12