Noordwest Argentinie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geologie langs NR40

Noordwest Argentinie,
Argentinië


De RN40 spreekt tot de verbeelding. Loopt helemaal van Noord naar Zuid en volgt de Andes. Vooral in het zuiden een heel avontuur.

Het traject dat wij vandaag met de bus doen is grotendeels wel geasfalteerd. Van Cachi naar Cafayate met een overstap van ruim 2 uur in Angastaco. We hebben geluk, want deze overstap is niet elke dag mogelijk. Vertrek is kwart voor 12 (konden we nog Cachi verder ontdekken) en verwachte aankomsttijd in Cafayate is18.00 uur.

De bus rijdt onderweg de diverse dorpjes in om mensen in en uit te laten stappen. Ook is er onderweg een toiletstop. Deze keer hobbelen we in een oude bus, maar dat is ook wel te begrijpen dat de bussen hier behoorlijk wat te lijden hebben dat ze niet een nieuwe bus laten rijden. Belangrijk is dat de chauffeur erg kalm rijdt want het is een en al bochtenwerk. En hij heeft ook tijd om op diverse plekken even een krant af te geven. En om twee jerrycans met wijn achter zijn stoel te parkeren.

En hoewel het traject na Angastaco nog mooier is en we dan echt door diverse kloven rijden, je echt wordt opgenomen door de geologische structuren van de bergen, geeft dit beeld vanuit de rijdende bus genomen al een voorproefje van wat nog komen gaat.