Noordwest Argentinie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cerro del Hornocal

Noordwest Argentinie,
Argentinië


Cerro del Hornocal (ook wel het gebergte met de 14 kleuren genoemd) is een heel bijzonder gebergte in het uiterste noordwesten van Argentinië. Het verhaal gaat dat zelfs Máxima hier met haar nieuwe vriendje Willem Alexander naar toe ging toen ze hem de bijzonderheden van haar land wilde laten zien. Het bijzondere zit in de kleuren en vormen in het gebergte, de kleurrijke zigzaglijnen die uniek zijn. En betrekkelijk nieuw voor de toeristen die hier komen. In mijn Trotter Argentinië reisgids van 2004/2005 staat het niet eens vermeld!
Je komt er door met een 4WD vanuit het plaatsje Humahuaca de bergen in de trekken via een smalle steile bochtige route (nr 73). Het is een flinke klim want Humahuaca ligt op 3000 meter hoogte en de Cerro del Hornocal op maar liefst 4600 meter. Op 4200 meter is een mooi uitzichtpunt waar je een fantastisch zicht hebt op de kronkelweg die je net hebt afgelegd.
Op de foto zie je linksonder een pad waarop mensen lopen. Je kunt nog een aardig stuk de bergen in lopen via dat pad, maar op die hoogte is dat vermoeiend. Je daalt eerst een stuk, maar dan moet je terug natuurlijk weer omhoog en op 4600 meter is dat heftig. Wij kozen ervoor om gewoon een tijdje te genieten van dit fabelachtige uitzicht.