Noordwest Argentinie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Quebrada Las Flechas

Noordwest Argentinie,
Argentinië


Het gebied ten noorden van het leuke stadje Cafayate is heel bijzonder. Er zijn twee routes, die elk door een prachtig landschap voeren. Op de foto zie je de Quebrada Las Flechas, oftewel het ravijn van de speerpunten. Vanuit Cafayate neem je ruta 40 (de bekende ruta quarenta) en rijdt over een hobbelige en zanderige gravelweg door tot aan het dorp Angastaco. Vlak voor dit dorpje vond je de quebrada. Puntige rotsen van zandsteen vormen een smalle doorgang. De weg is geliefd bij motorrijders, maar veel zul je er niet tegenkomen. In dit gebied zijn geen toeristen.
Het is sedimentair gebied, wat wil zeggen dat dit miljoenen jaren geleden de bodem van een lagune was. Door opstuwing van de aarde zijn uit het ineengeperste en versteende zand deze rotsformaties ontstaan. Regen en wind zorgen voor de vormen en structuren.
Onderweg zie je een aantal gehuchten met huizen van adobe. Deze worden nu vervangen door baksteen. Je kunt de route ook per fiets afleggen, maar dan ben je wel vele uren onderweg. Heen en terug naar Cafayate is het zo´n 120 kilometer.