Mendoza San Juan La Rioja

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sneeuw in het maanlandschap van de Reserva Provincial La Payunia

Mendoza San Juan La Rioja,
Argentinië


Het Reserva Provincial La Payunia, ook wel bekend als Payun of Payen is een in Europa nog nagenoeg onbekend natuurreservaat in het zuidelijke deel van de provincie Mendoza en het ligt ongeveer op een afstand van 160 km van de stad Malargüe. Ik kan dit gebied het best omschrijven als een maanlandschap waarin een groot aantaal vulkaankegels liggen. In 1988 werd het uitgeroepen tot natuurreservaat. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 4500 km². Het is de bedoeling dat dit een nationaal park gaat worden maar in 2012 toen wij hier waren was dat nog niet zo en ook nu nog niet. Als het er heeft gesneeuwd, krijgt het gebied, dat zonder sneeuw al prachtig is, nog iets extra's en dat geluk hadden wij. Je kunt hier alleen met een gids komen. Een jeep als vervoermiddel is daarbij een absolute noodzaak. Wij troffen het ook bijzonder met onze jonge, vrouwelijke gids. Ze reed in onze gehuurde 4X4 mee en we hebben een fantastische dag met haar beleefd. Ze was bijzonder hartelijk en vriendelijk en wist ons veel van de schitterende omgeving en de natuur van La Payunia te vertellen. Wie meer wil weten, kijkt op:

http://www.welcomeargentina.com/malargue/reserva-provincial-la-payunia.html of op
http://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g1156016-d3320581-Reviews-Reserva_Provincial_La_Payunia-Malargue_Province_of_Mendoza_Cuyo.html.

Op Youtube zijn ook een aantal films te zien die je een goede indruk van dit fantastische gebied zullen geven. De besneeuwde vulkaan op de achtergrond van mijn foto is de volcán Payun Liso.

De cöordinaten zijn opgegeven voor de stad Malargüe.