Los Glaciares beste reistijd

Het weer in Los Glaciares

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Los Glaciares te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Los Glaciares? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Los Glaciares

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Los Glaciares:


 

Reisadvies
Voor Los Glaciares geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 mei Revolución de Mayo, 10 juni Día de las Malvinas, 20 juni Día de la Bandera, 9 juli Día de la Independencia, 17 augustus Día de San Martín, 12 oktober Día de la Raza.Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Los Glaciares

Beste foto's & tips van Los Glaciares

'483236' door Roelvandersman '483236' door Roelvandersman

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Fitz Roy

Roelvandersman

De wandeling van El Chaltén naar het meer Laguna de los Tres is een mooie route. Je wandelt in deze 10 km one way door verschillende soorten landschap en wordt op het eind (o.k. niet helemaal, want ja je moet ook nog terug) beloond met een prachtig uitzicht op het meer en de peaks waaronder de Fitz Roy.

'492371' door chateau '492371' door chateau

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Gevaarlijk???

chateau

Wij maakten een boottocht over het Lake Argentina. Hoogtepunt van dit tochtje was de Spegazzini gletsjer. Je vaart recht af op een enorme ijsmuur van tientallen meters hoog. Een andere boot (wij gelukkig niet) naderde de gletsjer wel erg dicht. In werkelijkheid is er nog wel een grote afstand tussen boot en de brokkelige gletsjer. Maar toch........

'515942' door corriedewinter '515942' door corriedewinter

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Eindeloos Patagonië

corriedewinter

We zijn vanuit Buenos Aires naar El Calafate gevlogen en vervolgen nu onze weg per huurauto op de eindeloze RN 40 die door heel Patagonië voert. Het gedeelte tussen El Calafate en El Chaltén is geasfalteerd, dus reservebanden zouden niet nodig hoeven zijn. Reken er toch maar op, want als je even van de weg af gaat, kom je in de troep terecht. Denk ook aan extra benzine in El Calafate. In El Chaltén is een beperkte voorraad. Ik geniet van het fantastische uitzicht op de toppen van het NP Los Glacieres en het Viedmameer met links de gletsjer waar je een tocht kunt maken. In El Chalten liggen wel 70 km wandelpaden, variërend in moeilijkheidsgraad. Mocht je een geoefend bergbeklimmer zijn, dan is je droom het beklimmen van de Fitzroy, de steile berg rechts. De beklimming is extreem moeilijk vanwege de valwinden. Er gebeuren helaas regelmatig ongelukken. Maar o, wat is het daar mooi... Ga vooral in onze winter naar Patagonië. Vanaf oktober begint het seizoen.

Laat kaart zien