image
Zwitserland Toerisme

Eindeloos pieken in Wallis: zo haal jij het maximale uit de regio

Columbus-reporters Niel van Herck en Simone Wittgen trokken naar het Zwitserse kanton Wallis om daar de (letterlijke én figuurlijke) hoogtepunten van de regio te bezoeken. Voor wie geen genoeg van Zwitserland kan krijgen, heeft Wallis nóg meer te bieden. Reis met ons mee langs waanzinnige bergwandelingen, culinaire specialiteiten en het icoon van Zwitserland.

Wandel door het diverse natuurpark Pfyn-Finges

Een prachtige wandeling voert door het natuurpark Pfyn-Finges. ©Valais Wallis Promotion/ Christian Pfammatter

Het natuurpark Pfyn-Finges kent een grote diversiteit van planten en dieren. Er zijn diverse activiteiten in het gebied, zoals een speurtocht langs onder andere wijnvelden en weidse vergezichten in Savurando. Zo trek je op een speelse wijze door het natuurgebied. Een andere favoriet is een wandeling van Gruben, via het Höhenpfad, naar Oberams. Onderweg kom je langs alpiene landschappen, berghutten, een oude molen en je sluit af in het restaurant Emshorn. De trail van dertien kilometer komt langs de hoogtepunten van het natuurgebied.


Proef de regionale specialiteiten van Wallis

De markt van Nendaz laat je kennismaken met het regionale en traditionele karakter van de regio. ©Florian Bouvet Fournier 

Een reis naar de regio Wallis is niet compleet zonder kaas. Voor de lekkerste én leukste ervaring leer je eerst de fijne kneepjes van het kaasmaken, om de zelfgemaakte lekkernijen vervolgens in een driegangendiner in de 'Alte Sennerei' in Leukerbad te proeven.

Dat de regionale keuken de manier is om je onder te dompelen in de lokale cultuur bewijst de zomermarkt in Nendaz. Elke woensdagavond verwelkomen de locals de bezoekers met een grote markt, ambachtswerk, muziekoptredens en vele lokale producten.

Ook Niel viel voor de kaas en scoorde een wiel raclettekaas in Brig. Hij vertelt je waarom die plek óók op je bucket list moet.

Loop een themawandeling met het hele gezin

De koebellen klingelen vrolijk langs het themapad. © Switzerland Tourism/ Dominik Baur

De regio van Nendaz/Veysonnaz kent grote kuddes van de Hérens-koe. Ruim achthonderd koeien grazen gedurende de zomers op de groene weiden. Het themapad van vier kilometer vertelt onderweg alles over de Hérens, terwijl de karakteristieke koebellen vrolijk in het rond klingelen.


Ga voor de mooiste treinreis van Zwitserland

De Mont Blanc Express behoort tot de mooiste treinreizen van Zwitserland. © Fascination Alpes Sarl

De Mont Blanc Express is niet alleen een duurzaam vervoersmiddel tussen het Zwitserse Martigny en het Franse Chamonix, maar een bestemming op zich. De treinreis voert door de mooiste landschappen, waar geen enkele autoweg letterlijk en figuurlijk bij in de buurt komt. Het Trientdal is het decor van de reis, met op de achtergrond altijd de besneeuwde bergtoppen van de Mont Blanc. Gemoedelijke dorpjes, dichte bossen, diepe kloven en kolkend water trekken in anderhalf uur voorbij. De boodschap is helder: sit back and enjoy the views.


Maak kennis met het icoon van Zwitserland

De Sint Bernardhond is een icoon van Zwitserland. © Cédric Widmer

De Sint Bernardhond is een waar icoon van Zwitserland. Barryland in Martigny staat volledig in het teken van dit bijzondere ras. Educatie, mythes en legendes komen aan bod in het museum. Uiteraard zijn er genoeg Sint Bernards om de ervaring compleet te maken.

De regio Wallis heeft een uitstekende website met alle tips, excursies en boekingen op één plek. Boek je volgende vakantie via deze link.


Kijk ook eens hier:


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!