image
Getty Images

Geniet van 6 bijzondere meren en hun unieke landschappen eromheen

Ontdek de kleurrijke meren van zes unieke bestemmingen: van het intens rode Natronmeer in Tanzania tot het betoverende turkooizen bergmeer van Attabad in Pakistan, en van het knalroze Lake Hillier in West-Australië tot het spikkelige Spotted Lake in Canada. Verken de drijvende rieteilanden op het Titicacameer en geniet van de serene pracht van het witte Skadarmeer. Laat je verrassen door de diversiteit en schoonheid van deze bijzondere plekken.

1. Verken het betoverende Skadarmeer op de grens van Albanië en Montenegro

Het Skadarmeer. Foto: Getty Images

Het Skadarmeer op de grens van Montenegro en Albanië verken je bij voorkeur per traditionele houten čun. In mei en juni kleurt het meer wit dankzij duizenden waterlelies.


2. Bezoek het betoverende Lake Hillier in Australië

Lake Hillier in West-Australië. Foto: Getty Images

Op de Recherche-archipel voor de zuidkust van West-Australië ligt het knalroze Lake Hillier. Om het meer in volle kauwgumbalglorie te aanschouwen boek je een helikopter of speciale rondvlucht in de kustplaats Esperance.


3. Een zomerse schat vol kleurrijke mineralen in Canada

Spotted Lake in British Columbua, Canada. Foto: Getty Images

Elk jaar verdampt een groot deel van het water van Spotted Lake in British Columbia, Canada. De kleurrijke minerale afzettingen die achterblijven zijn alleen in de zomer te zien.


4. Het adembenemende meer van Attabad in Pakistan

Attabad Lake. Foto: Getty Images

In 2010 werd het dorp Attabad in het noorden van Pakistan begraven door een lawine. De lokale bevolking bouwde nieuwe huizen en hotels op de oevers van het turkooizen bergmeer dat door de ramp ontstond en nu toeristen trekt.


5. Een authentieke ervaring in Peru en Bolivia

Titucacameer op de grens van Peru en Bolivia. Foto: Getty Images

De drijvende rieteilanden op het Titicacameer, op de grens van Peru en Bolivia, gaan bijna kopje onder door de grote toestroom van toeristen. Wil je toch een rieteiland bezoeken en met een rieten bootje varen, dan kan dat op een verantwoorde manier bij het gemeenschapstoerismeproject van de bewoners van Chimu, vlakbij Puno.


6. Het mysterieuze Natronmeer in Tanzania

Het Natronmeer in Tanzania. Foto: Getty Images

Het Natronmeer in Tanzania is zó zout, zó basisch en zó heet dat er, op de cyanobacteriën die het water rood kleuren na, weinig leeft. De kleine flamingo is wél een goede match, ook qua kleur.


Meer lezen over de leukste activiteiten in, op en aan het water? Bekijk onze themapagina 'Water' of bestel editie 119 in onze webshop.

Editie 119 in de webshop te koop!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!