image
Getty Images

Ontdek 4 unieke grachten en waterwegen, van Nederland tot Thailand

Kies voor het schilderachtige waterwegennetwerk in Bangkok en verken de stad zonder verkeerschaos. Dobber in Portugal tussen kleurrijke moliceiros en vaar terug in de tijd 's-Hertogenbosch, of ga op kajakavontuur in het Poolse Gdańsk. Dit zijn onze vier favoriete activiteiten in grachten en andere waterwegen!

1. Vaar door de middeleeuwen in Den Bosch, Nederland

Binnendieze 's Hertogenbosch. Foto: Getty ImagesBinnendieze 's Hertogenbosch. Foto: Getty Images

Een rondvaart door het historische centrum van ’s-Hertogenbosch voelt als een boottochtje terug in de tijd. De smalle grachten van de Binnendieze vormen een doolhof tussen, maar ook ónder middeleeuwse huizen.


2. Word kajakkapitein in Gdańsk, Polen

Gdansk, Poolse Hanzestad. Foto: Getty ImagesGdansk, Poolse Hanzestad. Foto: Getty Images

In de middeleeuwen bloeiden Hanzesteden in Nederland, Duitsland en rond de Oostzee op door handel over het water. Er is dan ook geen betere manier om de Poolse Hanzestad Gdańsk te verkennen dan kajakkend langs de historische kades.


3. Stap in een moliceiro in Aveiro, Portugal

Aveiro in Portugal. Foto: Getty ImagesAveiro in Portugal. Foto: Getty Images

Op de grachten van Aveiro in Portugal dobberen moliceiros (kleurrijk beschilderde bootjes) tussen jugendstilgebouwen en het door palmbomen geflankeerde park Jardim do Rossio.


1. Vermijd verkeerschaos in Bangkok, Thailand

Taling Chan in Bangkok. Foto: Getty ImagesTaling Chan in Bangkok. Foto: Getty Images

Wie een ander Bangkok wil verkennen sluit niet aan in een file van Thaise tuktuks, maar kiest het (niet erg ruime) sop. De metropoolregio is een wirwar van khlongs: waterwegen waarover forensen naar hun werk varen en toeristen naar bezienswaardigheden als het Royal Barges National Museum en de drijvende markt van Taling Chan.


Meer lezen over de leukste activiteiten in, op en aan het water? Bekijk onze themapagina 'Water' of bestel editie 119 in onze webshop.

Editie 119 in de webshop te koop!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!