image
Getty Images

Ontdek 4 betoverende lagunes en adembenemende landschappen

Van Sandwich Harbour in Namibië tot de kleurrijke lagune van Puerto Balandra in Baja California en van eilandhoppen in de Lagune van Venetië tot de ijzingwekkende schoonheid van de Jökulsárlón-lagune in IJsland: de betoverende lagunes en adembenemende landschappen op deze bestemmingen bieden een unieke mix van natuurpracht en verrassende ervaringen. Laat je betoveren door de randen van woestijnen, ontdek kleurrijke oases en geniet van de serene schoonheid van de magische lagunes.

1. Geniet van ijzingwekkende schoonheid in IJsland

Jökulsárlón-lagune in IJsland. Foto: Getty Images

De Blue Lagoon is bekender, maar wat ons betreft is de Jökulsárlón-lagune de mooiste van heel IJsland. Zwemmen is hier niet illegaal, maar gezien het ijskoude gletsjerwater wél dom.


3. Ga eilandhoppen in de Lagune van Venetië, Italië

Burano, Venetië. Foto: Getty Images

Het woord ‘lagune’ komt van het Italiaanse laguna en verwijst naar de Lagune van Venetië. Op een korte boottocht van het drukke stadscentrum liggen de felgekleurde huisjes aan het water van de (relatief) rustige eilandjes Murano en Burano.


3. Beken kleur in Mexico

Puerto Balandra, Mexico. Foto: Getty Images

Parelwitte stranden, roestrode heuvels en turkooiskleurig water vol tropische vissen en koralen: de lagune van Puerto Balandra in het Mexicaanse Baja California is een kleurrijke bestemming.


1. Balanceer op de rand van woestijn en oceaan in Namibië

Sandwich Harbour. Foto: Getty Images

Het is nogal een offroad avontuur om er te komen, maar doorzetters die het Namibische Sandwich Harbour bereiken worden beloond met een cocktail van fantastische woestijnlandschappen en flamingo’s. De lagune waar torenhoge duinen het koude water van de Atlantische Oceaan ontmoeten, maakt deel uit van nationaal park Namib-Naukluft.


Meer lezen over de leukste activiteiten in, op en aan het water? Bekijk onze themapagina 'Water' of bestel editie 119 in onze webshop.

Editie 119 in de webshop te koop!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!