image
Getty Images

Cosmetica mee in het vliegtuig: wat zijn de regels?

Ik ga op reis en ik neem mee: al mijn favoriete cosmetica! Maar als je met het vliegtuig reist, komen hier een aantal regels bij kijken. Om ervoor te zorgen dat je lievelingsproducten niet in de vuilnisbak op Schiphol belanden, is het handig om je hier van tevoren goed over in te lezen. We vertellen je wat je moet weten. 

Make-up in je handbagage

Cosmetica mee in je handbagage: dit zijn de regels. Foto: Getty Images

Kies je voor een korte citytrip en neem je alleen handbagage mee? Dan is het opletten geblazen. Hierbij geldt namelijk de regel dat je niet meer dan één liter vloeistof mee mag nemen en dat de verpakkingen met vloeistof niet meer dan honderd milliliter per stuk mogen zijn. Tien producten van honderd milliliter is dus het maximum, en het moet samen in een doorzichtig literzakje passen. Maar wat geldt er precies als vloeistof? Niet alleen vocht micellair water of parfum telt: ook deodorant, haarspray, tandpasta, lippenbalsem, dikke crèmes en mascara’s vallen hieronder. Zorg dat je van dit soort producten dus een reisformaatje meeneemt.


Cosmetica in je ruimbagage

Cosmetica in je ruimbagage: dit zijn de regels. Foto: Getty Images

Als je langer op reis gaat en een grote koffer meeneemt, zijn de regels gelukkig een stuk minder ingewikkeld. Er geldt namelijk geen restrictie op de hoeveelheid vloeistoffen die je mee mag nemen in je ruimbagage. Je mag echter geen vloeistoffen meenemen die ontvlambaar zijn. Ook voor alcohol kunnen andere regels gelden. Dit betekent dus dat je al jouw favoriete make-up gewoon mee kunt nemen. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je koffer niet te zwaar wordt, zodat je geen extra kosten hoeft te betalen op het vliegveld. Het kan dus alsnog handig zijn om je verzorgingsproducten in reisformaat mee te nemen.


De beste reisproducten voor elke bestemming

Bepaal de reisproducten aan de hand van je vakantiebestemming. Foto: Getty Images

Als je tas al behoorlijk vol zit, is het beter om selectief te zijn met de producten die je meeneemt, maar onderscheid maken tussen wat je wilt meenemen en wat je écht nodig hebt kan lastig zijn. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met je vakantiebestemming. Ga je naar een warm land? Dan mogen zonnebrandcrème en aftersun niet in je toilettas ontbreken. Kies je een koude bestemming? Dan is een goede moisturizer een must om een droge huid te voorkomen. 


Goed voorbereid op pad

Of je nou minimalistisch reist, of het liefst je hele hebben en houwen meesleept: inpakken kan soms best een uitdaging zijn. Door rekening te houden met de bagageregels als je gaat vliegen, voorkom je een hoop gedoe. Zo kan je met een gerust hart op pad!


Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.