image
Pimwestenberg

De 5 leukste luchthavens om over te stappen

Een tussenstap kan een vervelende en lange onderbreking zijn van je vliegreis. Maar op deze 5 luchthavens is het helemáál niet erg om op je vlucht te wachten! Extra tip: zorg dat je niet de tijd vergeet!

1. Ga tuinieren en knutselen in Singapore

Singapore Changi is de hemel op aarde voor overstappers. Niks geen duffe massagestoel of slapen op de grond om de tijd door te komen. Stel je voor, je stapt uit het vliegveld en snakt naar frisse lucht. Dan zijn er maar liefst vier keuzes: de cactustuin in terminal 1, de zonnebloementuin en de orchideeëntuin in terminal 2 en de vlindertuin in terminal 3. Als je uitgekeken bent, zit in terminal 2 en 3 een bioscoop. Extra leuk: alles is gratis!

Als je dan nóg veel tijd over hebt, vertrekt er vanaf terminal 2 en 3 een gratis citytour door Singapore. In 2,5 uur ga je vliegensvlug door de stad, om vervolgens weer op tijd op het vliegveld te worden afgezet voor je vlucht.

2. Word helemaal zen in Dubai

Dubai is met maar liefst 5400 vierkante meter aan belastingvrije winkels al een feestje voor koopjesjagers. Maar wil je liever ontspannen? Dat kan op zijn Aziatisch, in een zentuin. Je hoeft niet eens het vliegveld te verlaten, want de zentuinen liggen bij gate B7 en B27. Te chill voor jou? Duik dan in het zwembad van het super-de-luxe Dubai International Hotel. Hier vind je ook een fitnessruimte, jacuzzi's en een spa. Locatie: terminal 1 en 3. Kost ongeveer 5 tot 7 euro per uur en is toegankelijk voor vliegpassagiers.

3. Duik het vliegtuig- of automuseum in op LAX

Tijd over in Los Angeles en geen celebrity meer te spotten? Ga dan naar de Imperial Terminal, aan de zuidkant van het vliegveld. Hier is het Flight Path Museum te vinden, een feestje voor elke vliegliefhebber. Je leert alle ins en outs over de geschiedenis van de vliegkunst — voor nop! Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Automobile Driving Museum. Dit museum ligt ongeveer 800 meter naast het vliegveld en is in principe gratis, maar een donatie is gewenst. Hier zijn de mooiste oldtimers te zien. Je kunt er zelfs een ritje in maken!

4. Leer thee zetten en pik een filmpje in Hongkong

Echt goede thee leer je zetten bij Ming Cha, in terminal 1. Je mag het ook meteen proeven. Of maak traditionele Chinese lampionnen. Te kneuterig voor jou? Bij GreenLive AIR in terminal 2 is een simulatiegolfbaan. Als je liever lekker onderuit wilt zakken, is het UA IMAX Theatre the place to be. Deze bioscoop heeft het grootste IMAX-scherm, met kristalhelder beeld. Niet te missen dankzij de blauwe toegangspoort. Kinderen kunnen ondertussen hun lol op in het Dream Come True Education Park in terminal 2, waar ze brandweerman, chirurg of kok kunnen spelen met behulp van verkleedspullen en een nagebouwd huis, operatiekamer en keuken.

5. Ga kunstkijken in Parijs

Eenmaal geland op Charles de Gaulle kun je zo door naar het Espace Musées, een museum vol Frans erfgoed, zoals schilderijen en beelden van Auguste Rodin. Tentoonstellingen wisselen elk halfjaar. Te vinden in terminal 2E, gratis entree voor iedereen met een boardingpass voor deze terminal.


Even kunst kijken in Parijs (Foto: Espace Musées)

Hoofdafbeelding: Jason Goh