image
Getty Images

Ontdek de eindeloze natuur van het Hoge Noorden

Scandinavië heeft alles in huis voor de echte natuurliefhebber. De uitgestrekte landschappen lijken hier eindeloos, net als de mogelijkheden om ze te ontdekken …

Wildlife ter land, ter zee en in de lucht

De oneindige natuur in het Hoge Noorden is het thuis van talloze diersoorten. Hier kun je dan ook naar hartenlust wildlife spotten. Waar je ook bent, houd je ogen goed open! In IJsland en Noorwegen kun je papegaaiduikers zien vliegen. Deze opvallende zwart-witte vogels met hun felgekleurde snavels leven het grootste deel van het jaar op water, maar komen in het broedseizoen van april t/m half juli aan land. Dat is dé tijd om deze grappige verschijning te spotten. Ook Finland en Zweden zijn the place to be als het gaat om wildlife; er leven onder andere rendieren, elanden, beren, lynxen en wolven. Ze zijn niet allemaal eenvoudig te spotten, maar tijdens excursies waar je bijvoorbeeld in een berenhut midden in het leefgebied van de beer overnacht, wordt de kans opeens een stuk groter. Ook op het water stelt de fauna in Scandinavië niet teleur. Ga op walvis- of zeearendsafari en spot deze dieren in hun natuurlijke habitat.


Paradijs voor wandelliefhebbers

Met indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en oneindige ruimte is het Hoge Noorden een paradijs voor wandelliefhebbers. Of je nu het wandelen pas recent hebt ontdekt of al jarenlang pittige hikes onderneemt, hier vind je gegarandeerd een wandeling die bij je past. Hike over ruige bergen aan de Noorse kust, bind ijzers onder om gletsjers te trotseren en ontdek de vele kilometers aan bewegwijzerde wandelpaden.

Een bijzondere aanrader is de Kungsleden in Zweden. Je wandelschoenen voeren je hier door ongerepte wildernis en langs hoge bergtoppen. De volledige trail is maar liefst 440 kilometer lang, maar je kunt ook delen van het pad wandelen. Starten doe je in het Abisko Nationaal Park, ook wel bekend als ‘het noorderlichtwalhalla’.

Nog meer natuurspektakel biedt de berg Reinebringen op de Noorse Lofoten. Een korte, maar krachtige wandeling voert je naar de top. In anderhalf uur ontdek je het berglandschap van de archipel, met spectaculair uitzicht op het charmante vissersdorpje Reine.

Grote favoriet in Zweden is het Naakajärvi-natuurreservaat. Als je in de Pinetree Lodge verblijft, kun je een van de meest ongerepte natuurgebieden van Europa verkennen. Je komt langs eeuwenoude dennenbomen, canyons en kolkende rivieren.


Tochten door winterwonderland

Het landschap in Lapland wordt ’s winters bedekt met een dik pak sneeuw. In dit echte winterwonderland staan er tal van bijzondere activiteiten op het programma. Wat dacht je van een tocht met de huskyslede, of op een sneeuwscooter door besneeuwde bossen glijden? Je kunt ook een wandeling maken met sneeuwschoenen. De mogelijkheden in deze sprookjesachtige omgeving zijn eindeloos.

Wil je van het Hoge Noorden proeven? Dan ben je bij Nordic, dé Scandinaviëspecialist, aan het juiste adres. Hun Travel Designers nemen de tijd om je te leren kennen en bezorgen je een reisvoorstel gebaseerd op jouw wensen en behoeften. Actief genieten of helemaal tot rust komen? Het kan allemaal. Ontdek alle bestemmingen op nordic.nl.

Wil jij zelf ook het Hoge Noorden ontdekken? Test je kennis van Scandinavië met onze quiz en maak kans op twee vliegtickets naar IJsland!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.