image
Buro Scanbrit

Combineer rust met avontuur in Finland

Vanuit Amsterdam vlieg je in drie uur naar het hoge noorden. Welkom in Fins Lapland! Deze regio is een van de laatst bewaard gebleven wildernissen in Europa. Je komt er rendieren tegen, maar ook alle rust en ruimte. Behoefte aan wat actie? Ski de pistes af, bestuur de slee tijdens een huskysafari of stap op de sneeuwscooter voor een rit door het witte landschap.

Ontdek het noorderlicht

Ontdek het Noorderlicht in Finland. Foto Buro ScanbritOntdek het noorderlicht tijdens een sneeuwschoenwandeling in Finland. Foto: Buro Scanbrit

Trek je sneeuwschoenen aan en volg je gids door een dik pak sneeuw. Tijdens een sneeuwschoenwandeling ontdek je de beste plekken om het noorderlicht in Finland te spotten; op een bevroren meer of tussen besneeuwde bomen. Een beetje maneschijn laat de sneeuw al glinsteren en tovert het landschap om tot een waar wintersprookje. Fins Lapland is dé plek om het noorderlicht te bewonderen, want je bent boven de poolcirkel en ver van de bewoonde wereld. Dat wordt gegarandeerd een overgetelijke ervaring. 


Kies een van de avontuurlijke noorderlicht-excursies

Drijf tussen de ijschotsen en ervaar het Noorderlicht op een andere manier. Foto: Buro ScanbritDrijf tussen de ijschotsen en ervaar het noorderlicht op een andere manier. Foto: Buro Scanbrit

De noorderlicht-excursies in Finland zorgen gegarandeerd voor een bijzondere ervaring: bewonder het noorderlicht tijdens een sneeuwschoenwandeling óf ga mee op sneeuwscootersafari. Rijd over enorme witte vlaktes en jaag op het dansende licht, of trek een speciaal pak aan en drijf tussen de ijsschotsen onder de sterrenhemel - met wellicht ook de aurora borealis boven je. Na afloop warm je op in de warme sauna, want een bezoekje daaraan kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een wintervakantie in Finland. Maar geloof ons: je wilt niet naar binnen zolang het noorderlicht nog te zien is.


Ontdek de Finse pistes

De Finse pistes. Foto Buro ScanbritLevi is het bekendste wintersportgebied van Finland. Foto: Buro Scanbrit

Stap op de latten en ga op wintersport in Finland! Er wachten rustige pistes, gemoedelijke stadjes en meters poedersneeuw op je. Ga skiën op de brede pistes in skigebied Ylläs, langlaufen in het nationaal park bij Saariselkä, of ontdek het bekendste wintersportgebied van Finland: Levi. Hier worden niets voor niets elk jaar World Cup-wedstrijden georganiseerd, want je kunt hier zowel als beginner als gevorderden prima terecht. Na een dag op de piste kom je thuis in je comfortabele accommodatie vlak naast de piste en sluit je de dag warm af in je privésauna. 


Op vakantie met Buro Scanbrit

Ga georganiseerd op reis met Buro Scanbrit. Foto: Buro ScanbritGa georganiseerd op reis met Buro Scanbrit. Foto: Buro Scanbrit

Ga zorgeloos op reis met Buro Scanbrit! De reisspecialisten kennen alle bestemmingen op hun duimpje en hebben de beste wintervakanties voor je uitgestippeld. Alles voor een onvergetelijke vakantie. Bekijk de reizen van Buro Scanbrit.


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.