image
REDACTIE

Ontdek de winter in Noorwegen

De Noren kennen niets voor niets de speciale uitdrukking friluftsliv voor 'leven in de natuur'. In Noorwegen wil je immers zoveel mogelijk buiten zijn, want het landschap is er prachtig. Al helemaal in de winter, wanneer het land bedekt wordt door een pak sneeuw en het noorderlicht aan de hemel danst. We delen hét recept voor een bijzondere wintervakantie in Noorwegen. 

Ga voor winterse activiteiten

Sledetochten door Noorwegen. Foto: Buro ScanbritGeniet van de Noorse natuur tijdens een huskysledetocht. Foto: Buro Scanbrit

Noorwegen is dé bestemming om de natuur te in te gaan. Trek de warme handschoenen aan en ga op pad! Stap aan boord van een RIB-boot om op comfortabele wijze de mooiste plekken te kunnen bewonderen. Zo vaar je door indrukwekkende fjorden of afgelegen plekken aan de kust. In het noorden van Noorwegen kun je tijdens de bootsafari ook wilde walvissen tegenkomen. Liever op een rustiger tempo? Ga dan met een kajak de meren, fjorden of riviertjes op: je opties voor excursies zijn eindeloos. Een wintervakantie in Noorwegen is niet compleet zonder dat je kennis hebt gemaakt met husky's. Deze honden staan je enthousiast op te wachten; ze willen rennen! Bestuur zelf de slede dwars door het besneeuwde bos.


Jaag het noorderlicht achterna

Het Noorderlicht blijft bijzonder ... Foto: Buro ScanbritHet noorderlicht spotten is magisch. Foto: Buro Scanbrit

In de wintermaanden is er een grote kans om het noorderlicht in Noorwegen te spotten. Als de lucht helder is en de Aurora Index optimaal is, kun je zelfs in het zuiden van het land het noorderlicht zien. De grootste kans op het natuurverschijnsel heb je echter in Noord-Noorwegen, bijvoorbeeld in de stad Tromsø of in de Lofoten. Ga met de gids mee op een sneeuwschoenwandeling door bergen of over bevroren meertjes en jaag het noorderlicht achterna. Hoe vaak je het ook ziet, het blijft bijzonder.


Ga op wintersport 

Wintersporten in Noorwegen. Foto: Buro ScanbritNoorwegen heeft tal van fantastische wintersportgebieden. Foto: Buro Scanbrit

Wintersport in Noorwegen betekent gegarandeerd sneeuwpret, want de sneeuwcondities hier zijn een van de beste van Europa. De overzichtelijke pistes, korte wachttijden bij de skiliften en een gemoedelijke sfeer maakt Noorwegen tot een geliefde wintersportbestemming. Van beginners tot gevorderden: iedereen kan hier terecht. Kinderen komen geregeld mascottes tegen en kunnen aan georganiseerde activiteiten meedoen, waardoor jij ook nog van een kop koffie op het terras kunt genieten.

Stap aan boord van de ferry vanuit Kiel of de Groningse Eemshaven en rij per auto verder naar Midden-Noorwegen, of vlieg direct naar een van onze favoriete skigebieden Voss, Myrkdalen, Stranda, Norefjell of Geilo.


Op vakantie met Buro Scanbrit

Wintersporten in Noorwegen. Foto: Buro ScanbritDe reisspecialisten van Buro Scanbrit helpen je graag om de beste wintervakanties 
uit te stippelen. Foto: Buro Scanbrit

Ga zorgeloos op reis met Buro Scanbrit. De reisspecialisten kennen alle bestemmingen op hun duimpje en hebben de beste wintervakanties voor je uitgestippeld. Alles voor een onvergetelijke vakantie. Bekijk de reizen van Buro Scanbrit.


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.