image
Vellah

Weg van de massa in winters Noord-IJsland

Welkom in Noord-IJsland; een buitenaardse plek, gewoon hier op aarde. ’s Winters overweldigen bevroren watervallen, massieve berglandschappen, uitgestrekte lavavelden, grillige rotsen en kolossale kraters je, en kom je er bijna geen toerist tegen. Klinkt onbereikbaar, maar is het niet. Benieuwd hoe? Lees verder!

IJsland is het land van de middernachtzon en het noorderlicht, van trollen en elven, van geisers, gletsjers en warmwaterbronnen. Jaarlijks reizen twee miljoen toeristen naar het land, maar vrijwel allemaal in de zomer én naar het zuiden. Daardoor zijn de andere regio’s een stuk rustiger, vooral in de winter. In het noorden en oosten deel je watervallen met hooguit een handjevol toeristen, krijg je persoonlijke aandacht in de hotels en lodges, maak je een praatje met de schaapsboer en hoor je voornamelijk IJslands terwijl je in een warmwaterbron zit. 


Leer het echte IJsland kennen

Geniet van warmwaterbronnen en de watervallen in IJsland. Foto Voigt TravelGeniet van warmwaterbronnen en de watervallen in IJsland. Foto's: Voigt Travel

Tijdens safari’s en excursies in Noord-IJsland is er tijd om te kletsen met de lokale gids. Je leert over het leven in dit buitenaards mooie stukje planeet en wordt geïnspireerd door de traditionele saga’s en historische verhalen. Ontdek de kracht van de natuur terwijl je op sneeuwschoenen naar een honderd meter hoge waterval loopt - wie weet  ga je zelf opeens ook trollen in die gestolde magmaformaties zien.


Avontuur en sensatie in Mývatn

Scheur met je sneeuwscooter langs de aardkloven of rijd over de kronkelende kustwegen. Foto Voigt TravelScheur met je sneeuwscooter langs de aardkloven of rijd over de kronkelende kustwegen. Foto's: Voigt Travel

De op een-na-grootste stad van IJsland, Akureyri, is de toegangspoort tot het noorden. Het is een fijne plek direct aan een fjord met ongeveer 18.000 inwoners en een tiental walvissen. Hier eet je heerlijke vissoep bij Bautinn, drink je koffie in de bibliotheek, struin je langs hippe winkels en neem je ’s ochtends een duik in het plaatselijke zwembad.

Voor echte buitenaardse taferelen reis je door naar Mývatn, een regio op anderhalf uur rijden van Akureyri. Via bergtunnels en kronkelende kustwegen bereik je het wonderbaarlijke maanlandschap. Pseudokraters, lavavelden, rookpluimen en gestolde magmarotsblokken verwelkomen je. Hier scheur je in een Super Jeep of op een sneeuwscooter langs aardkloven en ravijnen en beklim je op spikes eeuwenoude kraters. Aan het einde van de dag proost je met een lokaal witbiertje tussen de locals in het turkooisblauwe Mývatn Nature Baths.


Zo reis je komende winter naar Noord-IJsland

Ervaar het echte IJsland met Voigt Travel. Foto Voigt TravelErvaar het echte IJsland in het ongerepte noorden. Foto's: Voigt Travel

Pak je thermo-ondergoed, je gevoerde winterbroek en winterjas maar in. Noord-Europa-reisspecialist Voigt Travel neemt je komende winter weer mee naar dit onontdekte paradijs. Samen met de lokale gidsen laten ze je het echte IJsland zien, weg van de massa. Wees verzekerd van een plek en boek een individuele reis. Bekijk hun reizen hier.


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.