image
Adam Barker Photography

Gear & gadgets voor in de trein

Welke reisspullen mogen absoluut niet ontbreken tijdens een internationale treinreis? We vroegen het aan Nick en Kirsten, die elkaar nota bene leerden kennen aan boord van een internationale nachttrein tussen Zwitserland en Italië, en samen het reisblog Reizen-met-de-trein.nl oprichtten.

Telefoonhouder

Meestal kijken we tijdens het treinen uit het raam, maar niet alle trajecten zijn even inspirerend. Soms vinden we het heerlijk om een serie of film te kijken in de trein. Dankzij de Lockjaww houden we onze handen vrij. Je bevestigt deze telefoonhouder aan de achterzijde van je stoel, € 19,95.

 

 

Opvouwbare waterfles

Reizen per trein is an sich al duurzaam, maar ook tijdens de treinreis zelf proberen we aan het milieu te denken. Dat doen we onder andere door onze eigen waterflessen mee te nemen. De opvouwbare waterfles van Foldup, verkrijgbaar bij bol.com, geniet onze voorkeur. Handig als je even geen plek in je bagage hebt voor een lege fles, maar hem toch ergens kwijtmoet, € 17,95.

 

 

Bagagetrolley

Het verschilt een beetje per treinreis, maar we reizen het liefst zo licht mogelijk. Voor langere reizen ontkomen we er echter niet aan. Trap op, trap af, bagagerek in, bagagerek uit; je bewijst je rug een dienst door geen grote koffer maar een kleine trolley mee te nemen. De Tunes Spinner 75 cm van Samsonite is een persoonlijke favoriet. Het merk maakt de duurzaamste koffers, € 299. 

 

 

Waterfilter

Soms komen we op plekken waar het water niet al te schoon is. Denk aan treinstations in the middle of nowhere, met het plaatselijke fonteintje als enige bron. Drinken uit de kraan in de trein is niet verstandig. In zulke gevallen maken we gebruik van onze LifeStraw. Dit is een filter waarmee je kunt drinken uit vervuilde waterbronnen. Een must voor de avontuurlijk ingestelde reiziger, € 17,45.

 

Lensset voorje smartphone

Gedurende een treinreis zijn we altijd druk in de weer met fotograferen en filmen. Onze Canon EOS 80D is zo’n beetje vergroeid met onze hand. Dit exemplaar is speciaal ontworpen voor reis- en landschapsfotografie. Laat dat nou nét zijn wat we zochten. Naast onze Canon-camera maken we ook veel gebruik van onze mobiele telefoon. Fotograferen vanuit een trein is niet altijd even eenvoudig. Daarom hebben we er een BG4U 10-in-1-lenskitje bij gekocht, € 36,99. 

 

Op Reizen met de trein proberen Nick en Kirsten  jou te inspireren om wat vaker de trein te pakken. Dit doen zij door middel van boeiende reportages, prachtige foto’s, interessante interviews en leuke reviews. Ook geven ze graag een lesje geschiedenis over de spoorwegen en de stations. Neem dus vooral een kijkje op hun website

 

Op onze themapagina over treinreizen hebben wij nog veel meer informatie over reizen met de trein voor je verzameld >>