image
Ergobaby

Op vakantie met baby of peuter? 5 onmisbare tips

De zomervakantie staat voor de deur. Of je nu van staycation houdt of toch naar verdere oorden trekt, er gaat altijd een hoop organisatie aan vooraf, zeker met kinderen. Maar op vakantie gaan met je kroost hoeft helemaal niet stressvol te zijn. We delen enkele tips en tricks om er een onvergetelijke en zorgeloze reis van te maken.

1. Bereid je goed voor

Ergobaby Metro+Een goede voorbereiding vooraf zorgt voor een zorgeloze vakantie ter plaatse. 

Een waarheid als een koe en het is misschien een open deur, maar het kan geen kwaad om nog eens te benadrukken: een goede voorbereiding is goud waard. Het internet staat vol handige inpaklijstjes, maar het beste lijstje zit in jullie ritme. Loop enkele dagen voor vertrek jullie avond- en ochtendritueel nog eens door. Je zult vanzelf de belangrijkste dingen opsommen en dus meenemen. Zonnecrème en een zwembroek zijn belangrijk, maar kunnen ter plaatse ook nog gekocht worden. Die favoriete knuffel niet.


2. Wees selectief met je bagage

Durf keuzes te maken. Op reis met vier volle koffers, een buggy, een draagzak, drie rugzakken en een verzorgingstas is wat veel van het goede. Je kind laat vast eens een bolletje ijs op zijn nieuwe T-shirt vallen, maar welke ouder loopt er nou vlekkeloos bij? Als het echt nodig is, is er vast wel een wassalon in de buurt of heb je gewoon een goed excuus om nieuwe kleren te kopen.


3. Zorg voor handige reishulpjes

Een goede buggy is essentieel op reis. De Metro+ is een perfecte reisgenoot. Een goede buggy is essentieel op reis. De Metro+ is een perfecte reisgenoot. 

Ga altijd voor de comfortabele optie. Ga je op strandvakantie met het vliegtuig? Neem dan een lichte en eenvoudig op te vouwen buggy mee. Je kind kan er een dutje in doen wanneer jij die ene winkel in wilt duiken of gebruiken als stoel als het tijd is voor een break. Met een opvouwbaar exemplaar heb je ook geen gedoe in het vliegtuig of in die kleine hotelkamer. Zo klap je de Metro+-wandelwagen van Ergobaby bijvoorbeeld in met één hand terwijl je je kind vasthoudt in het andere. En dankzij de zachte ergonomische bekleding, de vlakke rugleuning en de verstelbare beensteun zal je kind de beste dutjes doen. Comfortabel, veilig én compact.


4. Plan niet je hele vakantie vol

Maak het jezelf ook niet te moeilijk. Je vertrekt op vakantie. Geniet! Niets moet en (bijna) alles mag, dus stop die drukke planning maar weg. Als ouder weet je dat er van zoiets zelden iets terechtkomt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal niets kunt plannen. Zijn jullie geen zon-zee-strand-mensen en kijken jullie uit naar lange bergwandelingen of trektochten door de natuur? Bepaal dan op voorhand een paar wandelingen die je absoluut gedaan wilt hebben, maar houd ook ruimte voor onvoorziene momenten. Die laatste kies komt hoogstwaarschijnlijk net op vakantie omhoog piepen. Het heeft dan ook geen enkele zin om je daar op voorhand al druk over te maken.


5. Vergeet je draagzak niet

De Ergobaby Omni Breeze draagzak is onmisbaar op reis met een baby. Een draagzak is onmisbaar op reis met een baby. De Ergobaby Omni™ Breeze is ergonomisch en luchtdoorlatend. 

Ga je op reis met een peuter die graag zelf af en toe de benen strekt? Vergeet dan zeker geen draagzak mee te nemen. Zo heb jij je handen vrij om samen op ontdekkingstocht te gaan in de natuur. Is je kind moe? Dan heb je hem zo in een draagzak gehesen waar hij knus tegen jou aan kan indommelen. Investeer daarom in een kwalitatief en ergonomisch exemplaar. Niemand heeft er wat aan als jullie na een uurtje hiken moeten stoppen vanwege een tegenstribbelend kind of door pijnlijke spieren. Trek je naar een zonnige bestemming? Kies dan voor een ergonomische draagzak die gemaakt is uit luchtdoorlatend materiaal. Zo is de Omni™ Breeze van Ergobaby gemaakt met SoftFlex™-mesh. Dit licht materiaal zorgt voor maximale luchtdoorstroming, zodat jij en je kleintje jullie een hele dag comfortabel voelen. Bovendien past zowel je pasgeborene als peuter hier in. Jarenlang draagplezier dus!

De belangrijkste tip? Geniet! Ze worden zo snel groot. Zet je zorgen aan de kant, ontspan en geniet van jullie tijd samen.


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!