image
Brigitte Ars

De Avontuurlijk Leven-podcast: Jochem over zijn boek 'Wat bezielt de Engelsen?'

Jochem Wijnands – voormalig ondernemer en fotograaf van National Geographic en nu schrijver van ‘Wat bezielt de Engelsen?’ ­–  was nog jong toen hij besloot dat een standaardcarrière niets voor hem was. Brigitte Ars praat in de nieuwe Avontuurlijk Leven-podcast met hem over zijn keuze om steeds opnieuw te starten. 

Jochem Wijnands koos hij voor een afwisselend leven vol avontuur en maakte telkens een nieuwe start, waarbij hij gedreven werd door een ontembare nieuwsgierigheid en een passie voor het onbekende. Zijn reislust werd aangewakkerd door een jaarlange reis die hem elke dag verder van huis bracht. Deze ervaringen leerden hem zelf zijn pad te kiezen. Na een korte terugkeer naar een traditionele baan, besloot hij volledig te kiezen voor reizen, schrijven en fotograferen. Hij verkocht alles wat hij had, kocht camera's en vertrok op zijn eerste grote reisavontuur. Die avontuurlijke geest leidde hem uiteindelijk naar het ondernemerschap, waar hij vanuit het niets succesvolle bedrijven opbouwde, waarvan een uiteindelijk zelfs door Apple werd overgenomen. Na zijn ondernemersleven richtte Jochem zich op het schrijven. Zijn nieuwe boek kwam tot stand na een wandeling langs de Muur van Hadrianus. Hij onderzoekt de unieke Engelse identiteit en de complexe relatie van Engeland met Europa: thema’s die in deze tijd van Brexit bijzonder relevant zijn. 

In de Avontuurlijk Leven-podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, auteur van het boek 'Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven' (Uitgeverij Querido), oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg Avontuurlijk Leven op Spotify. 

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.