image
Getty Images

Goede Reispodcast: Winterkamperen kun je leren

Kamperen kan het hele jaar door, zélfs in de winter. Columbus-verslaggever Geert Jan Hahn spreekt met Adriaan Hogervorst-De Jong, oprichter van camperdeelplatform Goboony, over het fenomeen 'winterkamperen'. 

Camperdeelplatformen schieten als paddestoelen uit de grond. De platformen spreken zelf over het succes van kampeerleven onder de doelgroep tussen 25 en 35 jaar. Een van die plaformen is Goboony. Goboony's oprichter en happy camper Adriaan Hogervorst-De Jong en Columbus-verslaggever Geert Jan Hahn zijn allebei jonge ouders. Is het camperbestaan ook voor hen weggelegd? En als je een camper huurt op zo'n deelplatform, waar moet je dan eigenlijk op letten? Daarnaast glijden we nu ook de donkere maanden in. Goboony promoot nu ook het 'winterkamperen'. Is dit daadwerkelijk een seizoen om met de camper op stap te gaan? En ook nieuws van de burelen van De Goede Reispodcast.  Goboony krijgt namelijk een flinke kapitaalinjectie van zo'n 6 miljoen euro. Met dat groeigeld kan Goboony zich naar eigen zeggen ontwikkelen tot het grootste camperdeelplatform van Europa.
Goboony is al marktleider in onder meer Nederland, en hoopt nu ook Frankrijk en Duitsland te gaan veroveren. Tot slot: je gaat Peppa Pig horen. Sorry daarvoor.De Goede Reispodcast is een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel. Host: Presentator (en reisjunkie) Geert Jan Hahn.