image
Brigitte Ars

De Avontuurlijk Leven-podcast: Zo krijg je meer humor en avontuur in je dagelijks leven

Ieder moment van de dag kun je een klein avontuur beginnen, vindt Instagrammer Anke van Delden (34). Ze emigreerde acht jaar geleden met jaar partner naar Duitsland waar ze een dochter kregen. Daar ontdekte ze dat haar passie om mensen te inspireren met Instagram-video’s en programma’s vol levensplezier, humor en avontuur.

Brigitte en Anke praten in deze nieuwe aflevering van de Avontuurlijk Leven-podcast over avontuurlijk zijn en wat voor Anke avontuur betekent. Over de zogeheten 'comfortgrot' en het belangrijkste element van levensgeluk: sociale verbinding met je omgeving. Anke vertelt hoe avontuurlijk zijn daarmee helpt, maar ook over haar ontdekkingsreis op Instagram en haar programma The Journey waarmee ze mensen wil verrassen en meer lef en plezier wil geven.

Anke: 'Ik merk dat steeds meer volwassenen denken: "Laat maar, waarom zou ik?" Het is juist belangrijk om nieuwe dingen te blijven proberen, om nieuwsgierig te zijn naar je omgeving, naar wat er gebeurt, om nieuwe spannende dingen te proberen en zo in verbinding te staan met de mensen om je heen. Als je de mogelijkheden aangrijpt die je op je pad krijgt, ervaar je veel levensgeluk.'

Humor is belangrijk in Ankes leven, haar werk is ermee doorsijpeld. Ze zoekt humor op, kijkt om zich heen om de grappige knipogen van het leven te zien: dingen om haar heen die iets ontroerends, moois of grappigs hebben.

Brigitte praat met Anke over haar reizen naar Japan, Chili en Amerika met haar man die astronoom is. Over haar leven en de cultuur in Duitsland. Over de Naturkindergarten waar haar kleuter de hele dag buiten is en bomen beklimt, hutten bouwt, in de zomer in de beek zwemt en met messen en vuur speelt. Ook voor Anke zelf is elke dag een avontuurlijke verrassing.

Bekijk meer op Anke's website: www.ankevandelden.nl

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, auteur van het boek 'Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven' (Uitgeverij Querido), Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg Avontuurlijk Leven of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden? Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte

 Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.