image
Tim Bilman

Reis mee door de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk (+ luister de podcast)

Wie weleens in Oostenrijk is gaan skiën, kent de Kitzbüheler Alpen ongetwijfeld. Het massief met de Kreuzjoch als letterlijke en figuurlijke hoogtepunt leent zich echter niet alleen voor een reis in de winter: ook in de zomer is het gebied een walhalla voor actievelingen. Ons dynamische duo Tim Bilman en Maurice Lede trok de stoute wandelschoenen aan en ging de bergen in om de spectaculaire KAT Walk (Kitzbüheler Alpen Trail) zelf te ervaren. Dit zijn hun beste tips!

In hun enerverende en vermakelijke podcast nemen ze je mee naar grote hoogtes. Luister mee zonder dat je je zelf in het zweet hoeft te werken - al kan het goed dat je na het luisteren zelf in hun voetsporen wilt treden. Heb jij de hele podcast goed geluisterd? Doe dan de KAT Walk-quiz en maak kans op mooie prijzen, waaronder een geheel verzorgd KAT Walk-arrangement!

Tip: deze podcast leent zich uitstekend om te luisteren tijdens een lekkere wandeling in de open lucht. Sla 'm op in je favorieten in Spotify en luister hem later terug!

KAT Walk in het kort

De KAT Walk, oftewel de Kitzbüheler Alpen Trail, is een meerdaagse lange-afstandswandeling dwars door een van de mooiste bergregio’s van Oostenrijk. De route is verdeeld over drie, vijf of zes etappes, waarbij je iedere dag in een andere, zelfgekozen accommodatie overnacht op basis van halfpension. Alles is tot in de puntjes verzorgd en je wandelt licht – je bagage wordt elke dag naar de volgende overnachtingsplek gebracht. Zo kun je met volle teugen genieten van al het natuurschoon om je heen, en kun je je aan het eind van de dag verheugen op een goede maaltijd en je eigen bed in een drie- of viersterrenhotel.

De eerste variant, de KAT Walk Alpine, is 106 kilometer lang en bedoeld voor de sportieve wandelaar. De tweede variant, de 76 kilometer lange KAT Walk Compact, is iets makkelijker. Elke ervaren wandelaar die gewend is aan afwisseld terrein, kan dit pad bedwingen. Er zijn geen klimpassages. Een minimale berguitrusting, een goede fysieke conditie en tredzekerheid zijn noodzakelijk.

Bekijk  hier de varianten en etappes van de KAT Walk in detail. Meteen een KAT Walk boeken? Dat kan ook! Bekijk de verschillende arrangementen, vanaf € 405.


KAT Walk hoogtepunt #1: weergaloze bergzichten

De uitzichten over de Kitzbüheler Alpen tijdens de KAT Walk zijn, in één woord, fenomenaal. Onder onze favorieten is het panoramische zicht op de top van de berg Lodron, met 1.925 meter het hoogste punt van de hike, en op de Grosser Rettenstein, de prominentste piek van de Kitzbüheler Alpen (afgebeeld).


KAT Walk hoogtepunt #2: comfortabele slaapplekken

Aan het eind van een wandeldag wachten geen slaapzalen en snurkende vreemdelingen op je, maar aangename drie- en viersterrenhotels waar je in privésfeer kunt uitrusten, douchen en genieten van een lekkere maaltijd. Afgebeeld:  Hotel Steinberg 


KAT Walk hoogtepunt #3: heerlijke regionale specialiteiten

Tirol staat bekend om zijn eigen, uitstekende keuken. Te beginnen met klassieke huisgemaakte gerechten, die  hoogwaardige, regionale en seizoensgebonden ingrediënten gebruiken. Restaurants staan ​​bekend om hun uitzonderlijke gezelligheid en gastvrijheid.  Culinaire musts zijn vers gemaakte Kaiserschmarren (een lichte, gekaramelliseerde pannenkoek met een soort pruimencompôte en poedersuiker) en het favoriete gerecht van onze reisjournalisten Maurice Lede en Tim Bilman: brandnetelknödel (afgebeeld). 


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!